Τα πρώτα βραβεία «Μαθητικής Καινοτομίας Ιωάννης Παπαευσταθίου»

    Από: Startup Team

Το ρομπότ των Δασών Robothood , ένας αυτόνομος τετράποδος ρομποτικός φύλακας που παρακολουθεί τις κλιματικές αλλαγές στο περιβάλλον και ένα ρομπότ που καθαρίζει της ακτές με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, είναι τα πρώτα μαθητικά projects στα οποία θα απονεμηθεί για πρώτη φορά φέτος, το βραβείο «Μαθητικής Καινοτομίας Ιωάννης Παπαευσταθίου»

Ο Θεόδωρος Τσαούσης και ο Αλέξανδρος Πέτκος θα βραβευτούν το πρωί της Τρίτης 12 Απριλίου κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που διεξάγεται από τις 12-15 Απριλίου στο ΝΟΗΣΙΣ.

Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστούν και άλλες πολλές καινοτόμες εφαρμογές μαθητών όπως τα αποτελέσματα χρήσης της συσκευής καθαρισμού του αέρα μέσα στις σχολικές αίθουσες.  Η συσκευή κατασκευάστηκε από τους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποστηρίχθηκε οικονομικά από το ΝΟΗΣΙΣ και χρησιμοποιείται ήδη στο σχολείο.

Deafolution

-Η πανδημία του κορωνοϊού, έστρεψε το ενδιαφέρον των μαθητών σε καινοτομίες που έχουν άμεση σχέση με την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

-Μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης και βελτίωσης της ποιότητας του αέρα για τις σχολικές αίθουσες. Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε στην περσινή διοργάνωση, βελτιώθηκε, υποστηρίχθηκε οικονομικά από το ΝΟΗΣΙΣ και εφαρμόστηκε  στο σχολείο. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τη λειτουργία του θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.

Μαθητικό Συνέδριο από το Μαθητικό κανάλι

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των καναλιών Youtube  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην ιστοσελίδα: www.mathitiko-synedrio.gr.

Με αυτόν τον τρόπο όλα τα σχολεία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των  εργασιών του Συνεδρίου. Παράλληλα ,το Youtube Radio του συνεδρίου θα επιχειρήσει να μεταδώσει ζωντανά τον παλμό των πρωταγωνιστών, με πλήθος συνεντεύξεων μαθητών-συνέδρων αλλά και εκπαιδευτικών.