Συνέντευξη στο Startup.gr: Μέλη της ομάδας espiti.gr Αλμπέρτος Μισδραχής, Μάλλιακας Φάνης.

    Από: Startup Team

Ο Μισδραχής Αλμπέρτος Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966 και μεγάλωσε μέσα σε μια οικογενεια που ασχολείται παραδοσιακά με το λιανικό εμποριο απο το 1918. Σπούδασε στό Δημοκρίτειο Πολυτεχνείο στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και εξειδικεύτηκε στην επικοινωνία των προσωπικών υπολογιστών. Αμέσως μετά τις σπουδές ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση η οποία είναι η παλιότερη του είδους της στην Ελλάδα. Η δραστηριότητά της εταιρίας ήταν παραδοσιακά η πώληση υφασμάτων ένδυσης και γυναικείων ρούχων. Απο το 1988 που ανέλαβε τα ηνία της Μισδραχής Δ. Υιοι ΟΕ ο Αλμπέρτος Μισδραχής ανέπτυξε με πολύ μεγάλη επιτυχία την πώληση λευκών ειδών, κουρτινών, ταπετσαριών τοίχου και κουρτινόξυλων. Επεκτάθηκε και στους ξενοδοχειακούς εξοπλισμούς. Η εταιρία μεταφέρθηκε σε 6όροφο ιδιόκτητο κτήριο στην καρδιά της Λάρισας και δημιουργήθηκαν οργανωμένες αποθήκες λίγο μακρύτερα για την σωστή διάθεση των προιόντων.

Η εταιρία μέχρι το 2010 που η οικονομική κρίση χτύπησε αλύπητα όλα τα συναφή με την οικοδομή επαγγέλματα απασχολούσε 25 άτομα με μεγάλη εξειδίκευση και ικανότητες.

Από το 2010 μέχρι το 2013 όμως ήρθαν τα πάνω κάτω και με τεράστιο αγώνα και κόστος κατάφερε να κρατήσει την εταιρία του σε μια απο τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις στην Ελλάδα.

Ολο αυτό το διάστημα έψαχνε να βρεί διέξοδο στην δυσκολία που ειχε δημιουργήσει η κρίση στην αγορά. Δημιούργησε λοιπόν μαζί με τον συνεργάτη του Μάλλιακα Φάνη και ακόμα 2-3 άτομα το ηλεκτρονικό κατάστημα Espiti.gr με σκοπο την διαθεση των προιόντων της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενστάσεις των φίλων και συνεργατών ήταν πολλές, όμως η γνώση και η εμπιστοσύνη στη δύναμη του διαδικτύου έκαναν την ομάδα να το πιστέψει και να προχωρήσει. Η γνώση του είδους απο τον Μάλλιακα Φάνη, αφού ήταν σε αυτή τη δουλειά απο τα 13του χρόνια ήταν ο μοχλός ανάπτυξης του eshop.

Η ομάδα συμπεριέλαβε και έναν νεαρό ταλαντούχο προγραμματιστή που δημιούργησε ένα σύγχρονο και γρήγορο, όσο και απλό περιβάλλον για το eshop. Το espiti.gr μετά απο 7 μήνες ομαδικής και εξαντλητικής δουλειάς βγήκε στον αέρα τον Μάιο του 2014. Απασχολεί 4 άτομα και αναπτύσεται αργά σταθερά και σίγουρα όπως είναι και η οικογενειακή φιλοσοφία εμπορίου απο το 1918 5 γενεές τώρα. Μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας η ανταπόκριση ήταν πάνω απο κάθε προσδοκία. Η άνοδος των πωλήσεων μήνα με τον μήνα δείχνει να βοηθάει την επιχείρηση να βγεί απο το τέλμα της κρίσης και να προγραμματίζει 1-3 προσλήψεις νέου προσωπικού την επόμενη χρονιά.

Το espiti.gr διαθέτει λευκά είδη απο τα γνωστότερα Brands της αγοράς και εκμεταλεύεται την ιδιαίτερη σχέση της εταιρίας με τις προμηθεύτριες εταιρίες για να προσφέρει πάντα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Ετσι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα είδη αυτά απο όλη την Ελλάδα και προσεχώς απο το εξωτερικό. (μόλις χαμηλώσει το κόστος μεταφοράς προιόντων που λειτουργεί σαν τροχοπέδη στις Ελληνικές επιχειρήσεις.)

espiti.gr

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μέλη της ομάδας espiti.gr Αλμπέρτος Μισδραχής, Μάλλιακας Φάνης.