Συνέντευξη Startup.gr: Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα & Πάνος Βούλγαρης, του δημιουργικού γραφείου MALVI

    Από: Startup Team

Η MALVI (www.mal-vi.com) είναι ένα βραβευμένο διεπιστημονικό γραφείο αρχιτεκτονικής και design. Με έδρα την Θεσσαλονίκη, ασχολείται με τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του design: την αρχιτεκτονική μικρής και μεγάλης κλίμακας, το βιομηχανικό σχεδιασμό, το interior design και και την οπτική επικοινωνία. Έργα του γραφείου έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδόσεις του εξωτερικού και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας από όπου απέκτησε στη συνέχεια Master στην Αρχιτεκτονική Πλοίων και Yacht. Εργάστηκε στην Ιταλία στο δημιουργικό γραφείο Nuvolari & Lenard, ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως στο σχεδιασμό σκαφών πολυτελείας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Managing Partner της MALVI.

Ο Πάνος Βούλγαρης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη σχολή Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας. Είναι ο Creative director της MALVI.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Συνέντευξη Startup.gr: Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα & Πάνος Βούλγαρης, του δημιουργικού γραφείου MALVI

Ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στον χώρο του design με δικό μας γραφείο, είναι διότι αυτό μας προσφέρει την μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία για να διεκδικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε έργα τα οποία μας ενδιαφέρουν ουσιαστικά. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να φτιάξουμε από την αρχή ένα εργασιακό και δημιουργικό περιβάλλον σύμφωνο με τις δικές μας αξίες, το οποίο να ανταποκρίνεται σε αυτά που αναζητούμε από τις συνεργασίες με τους πελάτες μας.

 

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Συνέντευξη Startup.gr: Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα & Πάνος Βούλγαρης, του δημιουργικού γραφείου MALVI

Η δουλειά μας αφορά σε ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού, με βάση τους 4 σημαντικότερους κλάδους του design: την αρχιτεκτονική και το interior design, τον βιομηχανικό σχεδιασμό και την οπτική επικοινωνία. Προσφέρουμε υπηρεσίες ξεχωριστά για κάθε από τους παραπάνω τομείς, αλλά και συνολικά όταν αυτό απαιτείται από το έργο, συνδυάζοντας 2 ή και περισσότερους από αυτούς, δημιουργώντας ένα κατανοητό και οπτικά συνεχές αποτέλεσμα. To design, κατά την άποψή μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα και σπασμωδικά, αλλά ως ένα ενιαίο σύνολο. Η αρχιτεκτονική και το interior design για μία εταιρεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, για παράδειγμα, με το γραφικό περιβάλλον του χώρου και, σε ένα δεύτερο επίπεδο, με την οπτική ταυτότητα και τα προϊόντα της. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν την ίδια αντίληψη για το design ως έννοια, και τη χρησιμότητά του, ακόμα και αν δε χρειάζονται το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Συνέντευξη Startup.gr: Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα & Πάνος Βούλγαρης, του δημιουργικού γραφείου MALVI

Η συμβουλή που θα δίναμε είναι να θέσουν σαφής στόχους για το τι θέλουν να κάνουν και να αποφασίσουν ποιοι τρόποι θα τους βοηθήσουν να τους πετύχουν και ποιοι θα τους καθυστερήσουν, ώστε να αναζητήσουν επαγγελματικά τους πρώτους και να αποφύγουν τους δεύτερους, όσο δελεαστικοί και αν ακούγονται βραχυπρόθεσμα. Είμαστε της άποψης ότι ο τρόπος για να παραμείνει μία εταιρία βιώσιμη—ιδιαίτερα του δημιουργικού κλάδου—είναι να παράγει συνεχώς νέο υλικό που να είναι σημαντικό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, σπρώχνοντας κάθε φορά τα όρια της. Είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστεί κάποιος σε συνεργασίες που δεν βοηθούν την ανάπτυξη της εταιρίας και δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη, καταναλώνοντας έτσι χρόνο και ενέργεια, οπότε πρέπει κάθε νέα συνεργασία να κρίνεται υπό αυτό το πρίσμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη MALVI:

Συνέντευξη Startup.gr: Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα & Πάνος Βούλγαρης, του δημιουργικού γραφείου MALVI

Ιστοσελίδα Εταιρίας:  www.mal-vi.com

Βρείτε τους στο Facebook: www.facebook.com/malvidesign

Βρείτε τους στο Linkedin: www.linkedin.com/company/mal-vi