Συνέντευξη Startup.gr: Σοφία Λεμπίδα – I like Beauty

    Από: Startup Team

Δραστηριότητα: Ηλεκτρονικές Κρατήσεις σε Χώρους Ομορφιάς και Ευεξίας

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνη σας?

Η βαθιά μου γνώση σε τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με την εικοσαετή  (20ετή) επαγγελματική μου εμπειρία στο χώρο της Διαφήμισης, του Marketing και της Επικοινωνίας, με έκαναν εδώ και αρκετά χρόνια να διαβλέψω τις προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου του Διαδικτύου. Έτσι, διέκρινα την αναγκαιότητα της μέσης σύγχρονης επιχείρησης να αξιοποιήσει την δυναμική του mobile και internet marketing και παράλληλα να προβληθεί με χαμηλό διαφημιστικό budget.

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στον Παγκόσμιο Ιστό στις αρχές του 2014, διαπίστωσα το κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά, σε ό,τι αφορά την Οργάνωση και Προώθηση των Χώρων Ομορφιάς & Ευεξίας – σε αντίθεση με τον Τουριστικό κλάδο και την Εστίαση – και παράλληλα την επιτυχία που σημειώνουν σε χώρες του εξωτερικού αντίστοιχες πλατφόρμες Ηλεκτρονικών Κρατήσεων. Εάν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη το υψηλό ποσοστό χρηστών internet στη χώρα μας, που σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) αγγίζει το 60% στα κοινά 16-75 και το 90% στα πολύ νεανικά κοινά 16-24, η έλλειψη ενός σύγχρονου, δυναμικού ιστότοπου που να φέρνει απευθείας σε επαφή καταναλωτές και επαγγελματίες ήταν για μένα κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής!

Με γνώμονα, λοιπόν, την κάλυψη των αναγκών επιχειρήσεων και καταναλωτή, αποφάσισα να αναπτύξω τη δική μου επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσα από το I like Beauty, μία πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων για Χώρους Ομορφιάς & Ευεξίας, που προσφέρει στους επαγγελματίες τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να οργανώσουν την επιχείρησή τους και να προωθήσουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού και με εξαιρετικά προσιτό budget. Παράλληλα, το I like Beauty προσφέρει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα Υπηρεσίες Ομορφιάς & Ευεξίας στην τοποθεσία που επιθυμεί, να ενημερωθεί για τις τιμές των υπηρεσιών, καθώς και να κάνει online κράτηση 24 ώρες το 24ωρο από το tablet, το fablet, το κινητό ή τον υπολογιστή του, επωφελούμενος από τα αποκλειστικά προνόμια μέλους.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Για τους καταναλωτές, το I like Beauty αποτελεί τον νέο, σύγχρονο, πρακτικό και συνάμα συναρπαστικό τρόπο για:

 

  • Να αναζητούν και να ανακαλύπτουν εύκολα & γρήγορα Υπηρεσίας Ομορφιάς & Ευεξίας, μέσω αυτόματου εντοπισμού της τοποθεσίας τους από το tablet, το fablet, το κινητό ή τον υπολογιστή,
  • Να ενημερώνονται για το κόστος κάθε υπηρεσίας ξεχωριστά και να επιλέγουν το Χώρο Ομορφιάς & Ευεξίας που ανταποκρίνεται στο δικό τους βαλάντιο, καθώς και
  • Να κλείνουν online τα ραντεβού τους, 24 ώρες το 24ωρο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

 

Και όλα αυτά, εξασφαλίζοντας τα μοναδικά προνόμια μέλους του I like Beauty, όπως εκπτώσεις, δωρεάν περιποιήσεις και συμμετοχές σε κληρώσεις για μετρητά, ταξίδια, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά άλλα δώρα!

Για τους επαγγελματίες που θέλουν να οργανώσουν και να προωθήσουν την επιχείρησή τους, το I like Beauty συγκεντρώνει όλα τα σύγχρονα εργαλεία του mobile και internet marketing, για να προσελκύουν νέους πελάτες, να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα τις προσφορές τους και να τις επικοινωνούν στα μέλη τους μέσω sms & email,  αλλά και να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τις κρατήσεις τους, 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα και εκτός ωραρίου λειτουργίας!

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο I like Beauty μπορούν να καταχωρηθούν μόνο επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται νόμιμα και έχουν σταθερή έδρα και ενεργό ΑΦΜ, πολιτική που υιοθέτησα συνειδητά, επιθυμώντας να συμβάλλω στην πάταξη της μαύρης εργασίας στο σπίτι και να σταθώ μαχητικά δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου Ομορφιάς & Ευεξίας, που πασχίζουν να επιβιώσουν στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες δεν χρειάζεται να παρέχουν εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 90%, αφού μπορούν να δημιουργούν μόνοι τους και να αναρτούν τις υπηρεσίες τους στο I like Beauty σε κανονικές τιμές καταλόγου, παρέχοντας επιπλέον τη δυνατότητα άμεσης κράτησης, ακόμα και εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Επίσης, υποστηρίζεται τεχνικά η δυνατότητα δημιουργίας προσφορών για συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, έτσι που η επιχείρηση να προσφέρει χαμηλότερες τιμές σε ζώνες επιλογής της, όπου συνήθως παρατηρείται χαμηλή ροή εργασιών με αμοιβαία οφέλη, τόσο για τον καταναλωτή, όσο και για την επιχείρηση.

Όπως και τα δημοφιλή διεθνή κοινωνικά δίκτυα (facebook, google+, twitter, κλπ.), διαθέτουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στις επιχειρήσεις τη Δημιουργία και Φιλοξενία εταιρικής σελίδας (company profile), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση. Επιπλέον, τους παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ τη δυνατότητα:

 

  • Να δημιουργήσουν τον Ηλεκτρονικό τους Τιμοκατάλογο,
  • Να χρησιμοποιούν την Εφαρμογή Διαχείρισης Πελατολογίου (CRM) και
  • Να καταχωρούν τα ραντεβού τους στην Ηλεκτρονική Ατζέντα

 

εξοικονομώντας χρήματα που μπορούν να διαθέσουν για να προβληθούν αποτελεσματικά στο Διαδίκτυο και να αυξήσουν τους πελάτες και τα κέρδη τους.

Επίσης, τους εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για τις επισκέψεις των πελατών από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο και οποιαδήποτε συσκευή συνδεθούν.

Από το I like Beauty μπορούν να επωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Καλλωπισμού & Ευεξίας, όπως:

 

  • Κομμωτήρια / Κουρεία
  • Studio Νυχιών
  • Κέντρα Αισθητικής
  • Ινστιτούτα Αδυνατίσματος
  • Day & Hotel Spa
  • Studio Tattoo & Piercing
  • Solarium
  • Δερματολόγοι
  • Διατροφολόγοι
  • Γυμναστήρια & Χώροι Άθλησης
  • Σχολές Χορού

 

Η πλατφόρμα του I like Beauty μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε offline μορφή, δηλαδή μόνο ως πλατφόρμα επικοινωνίας για την αποστολή sms & email από όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εφαρμόσουν το σύγχρονο mobile & internet marketing για να αναπτύξουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

 

Πως προκύπτει εμπορικό κέρδος για το I like Beauty;

Το εμπορικό κέρδος του I like Beauty προκύπτει από τις μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές, που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για να εμφανίζουν τις υπηρεσίες τους σε μορφή Ηλεκτρονικού Τιμοκαταλόγου στην Μηχανή Αναζήτησης της πλατφόρμας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους χρήστες τη δυνατότητα να προβούν σε ηλεκτρονική κράτηση, όλο το 24ωρο.

Οι συνδρομές περιλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρονικών κρατήσεων, sms και emails, με budget που ξεκινά από €19,90 (+φπα), ανά μήνα, ποσό εξαιρετικά προσιτό για κάθε επιχείρηση.

Οι Χώροι Ομορφιάς που συμβάλλονται μαζί μας έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να προγραμματίσουν αυτοματοποιημένα μηνύματα και υπενθυμίσεις, αλλά και να διεξάγουν διαφημιστικές καμπάνιες μέσω sms και email με σκοπό να ενημερώσουν τους πελάτες τους για νέες τάσεις, υπηρεσίες, προϊόντα, προσφορές, events και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενισχύσει το ενδιαφέρον του καταναλωτή και να αυξήσει τα κέρδη και τις πωλήσεις της επιχείρησης.

Στην offline μορφή του λογαριασμού, κάθε επιχείρηση μπορεί να προβεί σε αγορά sms & email, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς να υποχρεούται στην καταβολή μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος του I like Beauty και πως επιτυγχάνεται;

Ο βασικός στόχος του I like Beauty είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσα από σύγχρονες μεθόδους Προβολής, Οργάνωσης και Επικοινωνίας, που – λόγω της εικοσαετούς θητείας μου στο χώρο της Διαφήμισης, του Marketing και της Επικοινωνίας – είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι λειτουργούν αποτελεσματικά στην αύξηση της πελατείας και του τζίρου κάθε επιχείρησης.

Το I like Beauty δεν είναι, λοιπόν, παρά μία αυτοματοποιημένη All in One Πλατφόρμα Προβολής, Οργάνωσης & Επικοινωνίας, που συμβάλλει σε:

  • Προβολή της επιχείρησης σε στοχευμένο κοινό, βάσει προτιμήσεων και τοποθεσίας για την προσέλκυση νέων πελατών,
  • Πώληση των υπηρεσιών σε κανονικές τιμές τιμοκαταλόγου, που εξασφαλίζει υψηλότερη κερδοφορία για την επιχείρηση,
  • Παροχή κινήτρων στους πελάτες για να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές κρατήσεις, με αντίστοιχη μείωση του κόστους τηλεφωνικής υποστήριξης,
  • Άμεση πώληση των υπηρεσιών με αυτοματοποιημένα μέσα, 24/7, που συντελεί στην αύξηση του τζίρου,
  • Αύξηση των επαναληπτικών επισκέψεων και της πιστότητας των πελατών, μέσω των πόντων ανταμοιβής (loyaltysystem),
  • Γνώση του βαθμού ικανοποίησης του πελάτη, μέσω συστήματος αξιολόγησης
  • Άμεση, συστηματική και προσωποποιημένη επικοινωνία μέσω sms & email
  • Συστηματική καταγραφή του πελατολογίου, των επισκέψεων και του τζίρου της επιχείρησης με στατιστικά στοιχεία, που επιτρέπουν στον επιχειρηματία να έχει σαφή εικόνα για την πορεία της επιχείρησής του και βάσει αυτών, να προγραμματίζει σωστά τις μελλοντικές επιχειρηματικές του κινήσεις.

Ποια είναι η ανταπόκριση των επιχειρήσεων απέναντι στο I like Beauty;

Παρόλο που το I like Beauty μετρά μόνο λίγες ημέρες παρουσίας στο διαδίκτυο, μας έχουν εμπιστευθεί ήδη δέκα (10) επιχειρήσεις, που ανάρτησαν τις υπηρεσίες τους με τη μορφή Ηλεκτρονικού Τιμοκαταλόγου και δέχονται ηλεκτρονικές κρατήσεις. 
Κάποιοι επαγγελματίες είναι ακόμη επιφυλακτικοί απέναντι στον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών κρατήσεων, ωστόσο ο ενθουσιασμός που εισπράττουμε καθημερινά από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη συμβληθεί μαζί μας και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τις εφαρμογές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι οι επαγγελματίες θα αγκαλιάσουν το I like Beauty και σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Πως αποφασίσατε να υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας στον 3ο διαγωνισμό έρευνας και καινοτομίας;

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να σχεδιάζω το I like Beauty, στόχευα στη διαμόρφωση ενός τεχνολογικού προϊόντος, που θα το διέκρινε η μοναδικότητα και η καινοτομία.

Συγκεκριμένα, το l like Beauty συνδυάζει τις παρακάτω Καινοτομίες:

  • Καινοτομία πολλαπλών εφαρμογών Οργάνωσης & Επικοινωνίας των επιχειρήσεων σε ένα διαχειριστικό περιβάλλον
  • Καινοτομία ελληνικής πλατφόρμας email με σχεδιαστικό εργαλείο drag&drop, με δυνατότητα υποστήριξης sub-accounts
  • Καινοτομία για αναζήτηση & ηλεκτρονικές κρατήσεις σε χώρους Ομορφιάς & Ευεξίας με βάση τις υπηρεσίες και τη διαθεσιμότητα

Έχοντας ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του λογισμικού από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν πληροφορήθηκα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – περίπου στα τέλη Ιουλίου – σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν μία ιδανική ευκαιρία για να τεκμηριώσω τις Καινοτομίες που πιστεύω ότι συνδυάζει το I like Beauty και αποφάσισα να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για να κερδίσω, γιατί όχι, ακόμα και το πρώτο βραβείο!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Σε όλους τους νέους επιχειρηματίες, που πιστεύουν ότι έχουν μία καινοτομική ιδέα, θα τους πρότεινα ανεπιφύλακτα να μη διστάσουν να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους και να προχωρήσουν σε πράξεις, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τα ταλέντα τους, που θα τους φέρουν κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων τους! Πιστεύω ακράδαντα ότι η τύχη είναι με τους τολμηρούς…!!!

Βρείτε το I Like Beauty:

Συνέντευξη Startup.gr: Σοφία Λεμπίδα - I like Beauty

Website: www.ilikebeauty.gr

Facebook Page

Twitter

Pinterest