Συνέντευξη Startup.gr: Μάνος Πέπης – Creative Ideas

    Από: Startup Team

Ονομάζομαι Πέπης Εμμανουήλ (φίλοι και συνεργάτες με φωνάζουν Μάνο), γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και από μικρός μου άρεσε να σχεδιάζω και να κατασκευάζω διάφορα αντικείμενα και γι’ αυτό ασχολήθηκα πολύ με τον μοντελισμό….Τελικά, μεγαλώνοντας, με τράβηξε πολύ η έννοια της πληροφορικής εξ ου και σπούδασα στο IST Studies, από όπου αποφοίτησα με bachelor στον προγραμματισμό. Στην επαγγελματική μου καριέρα καθοριστικό σημείο ήταν το χρονικό διάστημα που, ενώ ακόμη σπούδαζα, ξεκίνησα να εργάζομαι σαν μηχανικός ποιοτικού ελέγχου σε προϊόντα της Microsoft-αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εμπειρία του problem solving. Στη συνέχεια προχώρησα στον επαγγελματικό στίβο ως  Junior & Senior Developer σε μεγάλες εταιρείες (Syscom, Unipath κ.α.) με έργα ευθύνης τόσο μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες όσο και Αεροπορικές (Aegean). Πορευμένος πάντα μέσω των προαναφερόμενων εργασιακών σχέσεων και κατά την διάρκεια της κρίσης πήρα την απόφαση να δημιουργήσω κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό και πάνω από όλα κάτι δικό μου! Έτσι, με τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Σταύρο Γιαννόπουλο, δημιουργήσαμε την Creative Ideas

Τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Οι Υπηρεσίες που προσφέρουμε στην Creative Ideas είναι:

  • Web/eshop design & development
  • Online Marketing
  • Online Strategy
  • Online Advertising
  • Social Media Marketing
  • Social Media Advertising
  • Mobile Applications
  • Custom Development

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος σας?

Ο λόγος που αποφάσισα να κάνω μια στροφή στην επαγγελματική μου καριέρα είναι γιατί έχω μάθει να λειτουργώ μέσα από τους στόχους μου. Η ζωή μου προχωράει μέσα από την πρόκληση πραγματοποίησης κάποιου στόχου που εγώ ο ίδιος θέτω. Αυτό που απεχθάνομαι είναι η στασιμότητα και κατά προέκταση στον επαγγελματικό τομέα  το κλισέ της παραδοχής «αυτό ζήτησε ο πελάτης- αυτό πρέπει να κάνω». Θέλοντας πάντα το κάτι παραπάνω στοχεύω πάντα (μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ομάδας μας) να πάμε τον πελάτη μας ένα βήμα παρά κάτω, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τελική ανάπτυξη του brand name (awareness, image, credibility κλπ).

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Η Creative Ideas,  απευθύνεται στο brand name που θέλει απλά… να είναι πρωτοπόρο! Βασική μας αρχή είναι το να ακούμε τον πελάτη = συνεργάτη μας (γιατί έτσι βλέπουμε τον κάθε πελάτη μας) και να τον καθοδηγούμε σωστά και με ασφάλεια στον χώρο του web, προτείνοντας τις πιο καινοτόμες λύσεις που θα κάνουν το brand name του τόσο να ξεχωρίσει στην αγορά που δραστηριοποιείται όσο και να διαφοροποιηθεί από τον άμεσο και έμμεσο ανταγωνισμό του. Για παράδειγμα δύο πολύ σημαντικά και πρόσφατα case studies είναι η υλοποιηση interactive σελίδας του Εταιρικού Απολογισμού της Wind για το έτος 2013 αλλά και ο σχεδιασμός και τελική υλοποίηση της mobile εφαρμογής CyberKid & των παιχνιδιών της για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Στην Ελλάδα το έδαφος στην digital καινοτομία είναι πολύ πρόσφορο για ανάπτυξη ενώ, παράλληλα, τα δεδομένα της κρίσης έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις για να υλοποιηθούν projects που υπό άλλες  συνθήκες θα κρινόταν ως αδιάφορα. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δείχνουν ζήλο για την υλοποίηση των ιδεών τους στοχεύοντας στην μετατροπή της κάθε πρόκλησης σε ευκαιρία μέσα πάντα από έναν ευγενή ανταγωνισμό.

Βρείτε την Creative Ideas:

Συνέντευξη Startup.gr: Μάνος Πέπης -  Creative Ideas

Ιστοσελίδα: www.creative-ideas.gr

Facebook Page: www.facebook.com/CreativeIdeasGR