Συνέντευξη Startup.gr: Μαρούγκας Ανδρέας

    Από: Startup Team

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα

Ονομάζομαι Μαρούγκας Ανδρέας. Είμαι 30 χρονών και διαμένω στην Αθήνα. Την τελευταία δεκαετία απασχολούμαι στον τομέα των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών. Είμαι απόφοιτος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

Έχω πάθος με την τεχνολογία και φυσικά τα κατοικίδια.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο

Ονομάζομαι Στέλιος Γενίτσαρης. Είμαι 28 χρονών και διαμένω στην Αθήνα. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και cloud υπηρεσιών, ασχολούμαι με το Web Design και δημιουργία Site στον ελεύθερο μου χρόνο.

Ποιές είναι οι κύριες υπηρεσίες της εφαρμογής σας;

Οι κύριες υπηρεσίες είναι :

  • H αναγγελία εξαφάνισης ,  η αναγγελία ευρέσεως οπως και η αναγγελία για υιοθεσία κατοικιδίου με τη βοήθεια του  χάρτη μας.
  • Η εύκολη επικοινωνία και δικτύωση μεταξύ των χρηστών μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας.
  • Η γρήγορη καταχώρηση της αγγελίας.
  • Η αλληλεπίδραση μεταξύ της πλατφόρμας του PoochPin και των social media .
  • Σύντομα θα προστεθούν και άρθα από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες (κτηνίατροι , εκτροφείς κ.λ.π.) που ως σκοπό θα έχουν να βοηθήσουν και να ενημερώσουν  τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους τετράποδους φίλους τους.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας;

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν ζώντας από κοντά την αναζήτησή του χαμένου σκυλιού της οικογένειας ενός φίλου, συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στην πραγματικότητα αβοήθητοι. Αφίσες στις κολώνες, πολύωρες αναζητήσεις με το αυτοκίνητο και έπειτα οι αγγελίες στα λιγοστά μέσα που κάπως ηρωικά δημοσιεύουν τις εκκλήσεις τους για πληροφορίες. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, μια πλατφόρμα εύχρηστη, που θα λειτουργεί ως τόπος ψηφιακής συνάντησης για αυτούς που έχασαν το κατοικίδιο τους και αυτούς που το βρήκαν. Κάπως έτσι το poochpin.com έλαβε σάρκα και οστά, προγραμματισμένο και σχεδιασμένο από τον Στέλιο και με τη βοήθεια αρκετών ακόμα ανθρώπων, που συνέβαλλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δημιουργία του. Θα ‘λεγα, λοιπόν, πως δεν είμαι ακριβώς μόνος μου. Η φύση της υπηρεσίας είναι τέτοια, άλλωστε, που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων και δεν τους επιτρέπει να μένουν αμέτοχοι!

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Η κύρια υπηρεσία που παρέχει το poochpin είναι η ανέυρεση χαμένων κατοικιδίων και η επιστροφή τους στους ιδιοκτήτες τους. Η διαδικασία , γίνεται μέσω μιας πλατφόρμας δημοσίευσης αγγελιών από τους ανθρώπους που έχασαν ένα κατοικίδιο και από ανθρώπους που παρατήρησαν κάποιο ζωάκι που μοιάζει να έχει χαθεί. Δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή, σε κανένα σημείο της διαδικασίας, για ευνόητους λόγους.

Παρατηρήσαμε ότι το poochpin.com είναι σε beta εκδοση. Αυτό σημαίνει ότι η τελική του μορφή θα είναι διαφορετική;

Ναι. Επιλέξαμε να ανεβάσουμε το site, όσο αυτό βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης, γνωρίζοντας ότι απέχει  ακόμα από την τελική του μορφή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι μια αντι-εμπορική κίνηση, καθώς αυτό αποτελεί μειονέκτημα για τους χρήστες που θα το αξιολογήσουν με μια μια γρήγορη ματιά, αλλά για την ώρα έχουμε θέσει διαφορετικές προτεραιότητες. Το να χάνει κανείς το κατοικίδιο του είναι για τους περισσότερους μια εμπειρία τραυματική, που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, προσεγμένο λεξιλόγιο, διαδικασίες απλές και γρήγορες. Θεωρούμε ότι το poochpin θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες, αλλά να είναι και ευέλικτο και να συν-διαμορφωθεί στην πορεία, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Έχουμε ήδη ακούσει δεκάδες προτάσεις, αρκετές από τις οποίες ετοιμαζόμαστε να ενσωματώσουμε στο site. Αυτή η ιδέα της καλόπιστης αλληλεπίδρασης, είναι ούτως ή άλλως καταστατική συνθήκη για την λειτουργία της πλατφόρμας μας.