Συνέντευξη Startup.gr: Δήμτσας Βασίλειος

    Από: Startup Team

Λίγα λόγια για τον Βασίλη

Ο Βασίλης γεννήθηκε στις 21/05/1980 στη Λάρισα, όπου μεγάλωσε, κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη 3 ετών. Μετά το πέρας της βασικής του εκπαίδευσης, σπούδασε Αργυροχρυσοχοΐα, ένα αντικείμενο στο οποίο δεν εργάστηκε  ποτέ.

Το πεδίο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων την περίοδο 2005 – 2015 αφορά το λιανικό και χονδρικό εμπόριο καλλυντικών. Το 2008 σε ηλικία 27 ετών υλοποιεί τα σχέδιά του και ιδρύει την εταιρεία εμπορίας φυτικών καλλυντικών By Nature. Γρήγορα η αποδοχή του concept οδήγησε στην ανάπτυξη 7 franchise καταστημάτων στην Ελλάδα αλλά και σε συνεργασίες στο εξωτερικό (Κύπρος, Αίγυπτος, Ανδόρα ). Μέσα από τη δραστηριοποίηση του αυτή, ανέπτυξε γνώσεις πάνω στο διεθνές εμπόριο, τη διεθνή ανάπτυξη και επέκταση και τις πωλήσεις – εξαγωγές. Το 2015 ο Βασίλης αποχωρεί από το χώρο των καλλυντικών. Τον Απρίλιο του 2015 πραγματοποιεί την δεύτερη επιχειρηματική του κίνηση ως συνιδρυτής του One Super Market.  Ένα concept που αφορά ένα πανελλαδικό On Line Super Market.

Το ανήσυχο επιχειρηματικό του πνεύμα είναι η αιτία που ασχολείται σχεδόν πάντα και με άλλα project όπως για παράδειγμα αυτή την περίοδο με την Beemeety.

Στα ενδιαφέροντα του είναι τα ταξίδια, το διάβασμα & ο εθελοντισμός. Υπήρξε εθελοντής-ερμηνευτής στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.

Ποιές είναι οι κύριες υπηρεσίες της εφαρμογής σας;

Συνέντευξη Startup.gr: Δήμτσας Βασίλειος

-Πρόκειται για ένα  Social Scheduling Tool , ψυχή του οποίου είναι το Social Calendar. Στο ημερολόγιο κάθε χρήστης μπορεί οικειοθελώς να δημοσιοποιεί ελεύθερα χρονικά παράθυρα του προγράμματος του τα οποία προβάλλονται σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής. Έπειτα μπορεί να δεχθεί αιτήματα ενδιαφερομένων και να απαντήσει σε αυτά θετικά η αρνητικά. Με την ίδια μέθοδο μπορεί και ο ίδιος να αναζητά άτομα του ενδιαφέροντος του και να αποστέλλει αιτήματα για συνάντηση.

Beemeety είναι ένας απλός τρόπος να παραχωρείτε , αιτήστε και να οργανώνετε νέες επαγγελματικές συναντήσεις.

-Δείτε το προφίλ άλλων χρηστών και αιτηθείτε απευθείας συνάντηση με χρήστες που οικειοθελώς έχουν διαθέσει χρόνο στην εφαρμογή.

-Παραχωρήστε χρόνο στο social calendar σας, τον οποίο μπορούν να ζητήσουν οι χρήστες.

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας κ ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Στο ανταγωνισμό τοποθετούμαστε ανάμεσα από άλλα γνωστά scheduling tools όπως τα scheduleonce.com , Assintant.to , Calendly.com , Sunrise.com και τα γνωστά Professional Network Service δίκτυα όπως τα LinkedIn, Xing, Viadeo κτλ

Γιατί όμως να διαλέξει κανείς τη Beemeety?

– Γιατί είναι Social! Είναι το μοναδικό Social Scheduling Tool,  με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών.

– Οι χρήστες για να αλληλεπιδράσουν δεν χρειάζονται κάποια πρότερη γνωριμία, επαφή ή γνώση κάποιου προσωπικού στοιχείου του άλλου χρήστη πχ email, η να τους έχει σταλεί κάποια πρόσκληση. Κάτι που είναι υποχρεωτικό σε όλα τα άλλα Scheduling Tools.

– Όλες οι ενέργειες γίνονται με απλό και εύκολο τρόπο, απευθείας από το κινητό του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει ο χρήστης κάποια πλατφόρμα στον υπολογιστή του, να κάνει plag-in σε κάποιο ημερολόγιο, να μπει σε κάποια ιστοσελίδα κτλ. Όλα βρίσκονται στην προέκταση του χεριού του.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος σας;

Με την προσπάθεια αυτή, φτάνω αισίως στην τρίτη μου επιχειρηματική κίνηση και δε νομίζω να είμαι πλέον το καταλληλότερο άτομο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά πλέον είναι ότι το επιχειρείν αφού μπεί μέσα μας σαν μικρόβιο, μας συνοδεύει για πάντα!

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον και ποια τα επόμενα σας βήματα;

Το προϊόν είναι εδώ και 2 εβδομάδες live στο Appstore για συσκευές ios. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας γνωρίσει το κοινό σας κάνοντας download την εφαρμογή μας εδώ.

Στην παρούσα φάση αναπτύσσεται για Android και web περιβάλλον. Και είμαστε σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή – εταίρου για να προχωρήσουμε στο στάδιο seed την startup μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Πρόσφατα , βλέποντας μια ταινία κινουμένων σχεδίων με την κόρη μου , άκουσα μια ατάκα που νομίζω έχει ειπωθεί ακριβώς για την περίπτωση και νομίζω ότι εκφράζει και ταυτίζεται απόλυτα  με όλους τους φιλόδοξους & ονειροπόλους  entrepreneurs out there!

Αν δεν είναι περιπέτεια, μην το κάνεις!