Συνέντευξη στο Startup.gr: Γιάννης Καράμπελας από Visibility.gr

    Από: Startup Team

Το Visibility.gr είναι ένα online εργαλείο SEO που δείχνει με μια ματιά την θέση οποιουδήποτε site στο ελληνικό Google. Παρακολουθεί 130.000 λέξεις κλειδιά και καταγράφει την πορεία τους από τον Φεβρουάριο του 2014.

Τι είναι το Visibility.gr και σε ποιους απευθύνεται;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Γιάννης Καράμπελας από Visibility.gr

 

Το Visibility.gr είναι ένα online εργαλείο SEO που δείχνει με μια ματιά την θέση οποιουδήποτε site στο ελληνικό Google. Παρακολουθεί 130.000 λέξεις κλειδιά και καταγράφει την πορεία τους από τον Φεβρουάριο του 2014.

Έτσι, μπορούν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, e-shop, ειδησεογραφικών site κτλ., αλλά και σύμβουλοι SEO (Search Engine Optimization), είτε freelancers, είτε agencies, να έχουν μια σαφή εικόνα για το πώς πάει το δικό τους site ή του πελάτη τους, αλλά και το site των ανταγωνιστών τους, σε ποιες λέξεις κλειδιά εμφανίζεται ψηλά, σε ποιες ανέβηκε, σε ποιες έπεσε.

Σε αυτά τα 3 χρόνια το Visibility απέδειξε τη χρησιμότητά του προσελκύοντας πάνω από 4.000 χρήστες, ενώ πάνω από 1.000 από αυτούς είναι φανατικοί οπαδοί του. Σε αυτούς περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι SEO Experts στην Ελλάδα, πολλές εταιρείες κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων, αλλά και πολλά startup.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα σας

 

Το Visibility ξεκίνησε από μια ιδέα του Χρήστου Κωστούρου, ειδικού στο SEO, ο οποίος το ήθελε αρχικά για προσωπική χρήση. Ο λόγος ήταν ότι τα αντίστοιχα εργαλεία SEO του εξωτερικού δεν καλύπτανε τις ελληνικές λέξεις κλειδιά και το ελληνικό Google. Απευθύνθηκε σε μας ως εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων με εμπειρία και στο SEO, και το αναπτύξαμε με τους ίδιους πόρους (προγραμματιστές και designers) που διαθέτουμε και για τους πελάτες μας. Έχοντας εμπειρία από την ανάπτυξη και άλλων online εφαρμογών και startup, το μόνο εμπόδιο στην ανάπτυξη ήταν ο διαθέσιμος χρόνος. Η τεχνογνωσία, τα εργαλεία και ο τρόπος εργασίας και συνεργασίας της ομάδας ήταν κάτι που ήταν ήδη στημένο από την υπόλοιπη λειτουργία της Netstudio. Αυτό νομίζω είναι μια βασική διαφορά από τα “κλασικά startup”.

 

Τι τεχνολογίες χρησιμοποιείτε;

Όπως είπα, χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στη Netstudio για τα site και τα e-shop των πελατών μας. Έτσι, και το Visibility βασίστηκε σε Open Source εργαλεία και πλατφόρμα, και συγκεκριμένα MySQL, PHP, Drupal 7 για την εφαρμογή και MongoDB για την αποθήκευση των δεδομένων.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα επέκτασης της πλατφόρμας; Τι να περιμένουμε;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Γιάννης Καράμπελας από Visibility.gr

Έχουμε μια μεγάλη λίστα με επιπλέον δυνατότητες που θέλουμε να προσθέσουμε. Από μικρές βελτιώσεις, μέχρι μεγάλα features, όπως το πολυζητημένο καθημερινό keyword tracking.

Επίσης, στα πλάνα μας είναι η επέκταση στο εξωτερικό και ήδη έχουμε ξεκινήσει βασικές εργασίες για αυτό.

Η ταχύτητα με την οποία μπορούμε να προσθέτουμε features εξαρτάται από την αποδοχή που θα δούμε από τον κόσμο, τώρα που κάναμε την υπηρεσία συνδρομητική.

Ποιο είναι το κόστος για να το χρησιμοποιήσει κάποιος;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Γιάννης Καράμπελας από Visibility.gr

 

Μέχρι πριν μερικές μέρες η υπηρεσία παρεχόταν δωρεάν και απεριόριστα. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συνεχιστεί επ’άπειρο. Έπρεπε ή να σταματήσουμε την παροχή της υπηρεσίας, ή να βάλουμε συνδρομή. Φτιάξαμε τα πακέτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να καλύψουν τον μικρό επιχειρηματία ή blogger που θέλει να παρακολουθεί την πορεία του site του μέχρι το agency που χρησιμοποιεί το εργαλείο εντατικά και σε καθημερινή βάση για να παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες του. Τα κόστη έτσι ξεκινούν από 10 ευρώ το μήνα και ανεβαίνουν ανάλογα με τη χρήση. Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, λόγω της αλλαγής σε συνδρομητικό μοντέλο, παρέχουμε έκπτωση 15% χρησιμοποιώντας τον εκπτωτικό κωδικό STARTUPGR15.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρηματίες out there;

Κάθε επιχειρηματίας, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται, χρειάζεται να ακούσει και να ακολουθήσει διαφορετικές συμβουλές. Κάτι που όμως έχει εφαρμογή παντού και πάντα, είναι ότι χρειάζεται επιμονή, υπομονή και φυσικά όχι απογοήτευση και παραίτηση από την πρώτη αποτυχία.


Τις περισσότερες φορές το επιχειρείν, και ειδικά στον online κόσμο, είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται. Αλλά αν το ξέρεις αυτό και το αναμένεις, ξαφνικά, γίνεται ευκολότερο!

Επισκεφθείτε το Visibility.gr και επωφεληθείτε από τον εκπτωτικό κωδικό.