Συνέντευξη στο Startup.gr: Αντώνης Εξηντάρης, το πρώτο Ελληνικό Παραμύθι που σχεδιάστηκε με AI

    Από: Startup Team

Αντώνη πες μας λίγα λόγια για το Παραμύθι που ετοιμάζεις. Τι αφορά, πως και σκέφθηκες να το δημιουργήσεις, αν είναι έτοιμο, αν όχι πότε θα είναι έτοιμο;

Το παραμύθι που ετοιμάζω ονομάζεται ¨Ο καλύτερος μου φίλος βλέπει αλλιώς¨ Είναι η ιστορία 2 παιδιών εκ των οποίων το ένα έχει ολική απώλεια όρασης . Αυτό δεν αποτελεί εμπόδια στο να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί. Είναι σημαντικό να βγάζουμε τα φίλτρα στα μικρά παιδιά και να τα εξοικειώνουμε από νωρίς με τέτοια θέματα. Βρισκόμαστε στο στάδιο της εικονογράφησης τώρα και θα είναι έτοιμο για εκτύπωση τέλος Maΐου.

Τι το διαφορετικό έχει το παραμύθι σας;

Το θέμα της συμπερίληψης είναι αυτό που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο παραμύθι. Η αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι παραμυθιών τουλάχιστον στα ελληνικά όπου συναντάει κανείς χαρακτήρες ΑμεΑ.

Ποιος ο ρόλος του AI σε αυτό;

Το ΑΙ μας βοήθησε πάρα πολύ στο κομμάτι της εικονογράφησης. Είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετές versions από τους ήρωες του παραμυθιού και να διαλέξουμε αυτούς που μας άρεσαν περισσότερο.

Μπορείς να μας πεις και συγκεκριμένα Sites που χρησιμοποίησες και σε βοήθησαν; Τι έφτιαξες με τι δηλαδή.

Χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικά το midjourney για να σχεδιάσουμε τους ήρωες του παραμυθιού. Δίνοντας μια αναλυτική περιγραφή του τι θες σε μορφή κειμένου, σε 1 λεπτό ακριβώς έχεις την εικόνα που επιθυμείς. Επίσης χρησιμοποιήσαμε το Gigapixel ένα εργαλείο το οποίο κάνει upscale σε φωτογραφίες ΑΙ έτσι ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή ανάλυση.

Ποιος μπορεί να σχεδιάσει ένα παραμύθι πιστεύεις;

Οποιοσδήποτε κρατάει μέσα του ζωντανό το μικρό παιδί που κρύβει μπορεί να φτιάξει ένα παιδικό παραμύθι. Αυτό είναι το κύριο συστατικό. Αφού έχεις διασφαλίσει αυτό, η τεχνολογία πλέον μπορεί να σου ετοιμάσει ένα παραμύθι έτοιμο για εκτύπωση σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Πρόσφατα παρουσίασες ένα ακόμα παραμύθι μέσα από μια καμπάνια στο Kickstarter. Πες μας περισσότερα για αυτό:

Tο πρώτο μου παραμύθι ονομάζεται: “Koίτα μπαμπά πετάω” και είναι ένα παραμύθι για την αυτοπεποίθηση!

Μπορείτε να δείτε την καμπάνια στο Kickstarter εδώ

<<Και τα δικά μου φτερά;>>, ρώτησε ο Τίμος
<<Φτίαχνονται με μεγάλη δόση Αγάπης>>,
απάντησε ο μπαμπάς του.
Μια ιστορία για την αυτοπεποίθηση
που χτίζεται απο την πρώτη μέτα 
που φτάνουμε στον πλανήτη Γη.
Αυτοπεποίθηση που έχει υλικά <<μαγικά>>,
παράγονται με φροντίδα και κρύβουν
μέσα τους μεγάλη δύναμη.
Τα σπουδαία πράγματα θέλουν χρόνο,
και η Αυτοπεποίθηση
είναι ένα σπουδαίο πράγμα.