Bfresh spitiko: Ένα χειροποίητο αναψυκτικό που εμπλουτίζει το φυσικό περιβάλλον

    Από: Startup Team

Πώς θα σου φαινόταν να απολαμβάνεις ένα αναψυκτικό μέσω του οποίου θα βοηθούσες το φυσικό περιβάλλον αλλά και να δώσεις έναν εθελοντικό χαρακτήρα στο «σβήσιμο» της δίψας σου; Μάλλον ιδανικό και τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, γιατί η bfresh spitiko είναι αυτό που έψαχνες. Ο ιδρυτής και CEO, Βασίλης Ρουμπής, μίλησε στο Startup.gr γι’ αυτήν την προσπάθεια, η οποία ξεκινά από τις πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη και καταλήγουν στο χέρι σου.

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν σας (τι είναι, τι προσφέρει)

Το bfresh spitiko είναι το χειροποίητο αναψυκτικό, που παράγεται από φρέσκα φρούτα χωρίς να περιέχει ζάχαρη και συντηρητικά και σερβίρεται στο βαζάκι bfresh. Στο “σπίτι” του bfresh, στη μεγάλη κουζίνα 1300 τ.μ., επιλέγονται καθημερινά οι καλύτερες πρώτες ύλες που απλόχερα προσφέρει η ελληνική γη. Φρέσκα εσπεριδοειδή συλλέγονται από βιολογικές καλλιέργειες, στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Όπως ακριβώς σ’ένα σπιτικό αναψυκτικό, έτσι και στο bfresh, στάδια της παραγωγής όπως το στύψιμο και το ξύσμα, γίνονται με το χέρι. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η μοναδική αίσθηση του φρεσκοστυμμένου, που κάνει το bfresh ξεχωριστό.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας;

Την εποχή που ξεκίνησε το bfresh, δεν είχα κάποια σχέση με επιχειρήσεις, ήμουν προπονητής τένις που ωστόσο αναζητούσα να εξελιχθώ επαγγελματικά και σε άλλους τομείς. Τα πρώτα βήματα ήταν πειραματικά απέναντι σε μεγάλους παίκτες της ανταγωνιστικής αγοράς HORECA. Είχα στη φαρέτρα μου ένα αρκετά καινοτόμο concept που συνδύαζε το ευ ζην με τα φρέσκα φρούτα.

Δεν ήμουν μόνος όμως σ’ αυτό το μονοπάτι. Είχα δίπλα μου φίλους και συνεργάτες που όχι μόνο συνέβαλλαν καθοριστικά στους γευστικούς συνδυασμούς αλλά με παρότρυναν να συνεχίσω παρά τις προκλήσεις.

Πίσω από το bfresh spitiko βρίσκεται μια “οικογένεια”, μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύει στον υγιεινό τρόπο ζωής, στην ποιότητα και στο σεβασμό προς τους συνανθρώπους και το περιβάλλον. Μέσα από αυτές τις πεποιθήσεις γεννήθηκε το bfresh spitiko. Για εμάς το να προσφέρουμε ένα χειροποίητο προϊόν, σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε τη μοναδικότητα του κάθε φρούτου και την αμέριστη προσοχή που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ποιοτικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

Στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών, όπου κυριαρχούν μεγάλοι παίκτες όπως πολυεθνικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά υψηλός. Η μεγάλη πρόκληση είναι να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες που θα πιστέψουν, θα ενστερνιστούν και θα επενδύσουν στο προϊόν σου. Η εξαιρετική ποιότητα και το πρωτοποριακό packaging του bfresh spitiko, βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί

Παρατηρώ τελευταία την καινοτομία στο χώρο του αναψυκτικού και παράλληλα την τάση προς πιο φυσικά προϊόντα με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία παράλληλα με τη χρήση ευεργετικών συστατικών, όπως η bumblezest. Επιπλέον, αξιοθαύμαστες είναι ορισμένες ενέργειες εταιρειών όπως η kolibri drinks που δίνουν μεγάλη σημασία στο packaging και το design.

Πως βλέπετε το προϊόν σας σε 1 χρόνο από τώρα;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα καινούργιο project που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου εργοστασίου στη Χαλκίδα. Ο στόχος γι’ αυτό το project είναι να ενσωματώσουμε το νέο σπίτι του bfresh spitiko μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Στο χώρο αυτό θα στεγάζονται τα γραφεία και η παραγωγή, ενώ παράλληλα θα είναι επισκέψιμος για όσους επιθυμούν να δουν από κοντά τη χειροποίητη διαδικασία του bfresh spitiko.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Θα πρότεινα στους νέους επιχειρηματίες να επικεντρωθούν σε ηθικές πρακτικές, σεβασμό στον πελάτη και στους ανθρώπους που συνδέονται με την επιχείρηση τους. Θεωρώ ότι είναι ένα ουσιώδες τρίπτυχο για επιτυχία.

Λίγα λόγια για την bfresh spitiko

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας μας αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί όχι μόνο στο εσωτερικό περιβάλλον αλλά και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το φυσικό περιβάλλον, ενσωματώνοντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη στις δραστηριότητες μας.

Στηρίζουμε με χορηγίες αθλητές & ομάδες και συμμετέχουμε σε αθλητικές διοργανώσεις προσφέροντας τα προιόντα μας.

Στο πλαίσιο του περιβάλλοντος, ανακυκλώνουμε τα οργανικά κατάλοιπα της παραγωγής μας και συντελούμε στην παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων εμπλουτίζοντας το φυσικό περιβάλλον.

Ακόμη, στηρίζουμε τα τελευταία χρόνια με τα προϊόντα μας το bloode-e, μία εθελοντική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει στόχο μέσα από εκπαίδευση, ενημέρωση και διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, την κάλυψη της ανάγκης για αίμα.

Επιπλέον, στηρίζουμε επικοινωνιακά και οικονομικά το ΕΜΕΙΣ, τη μη κερδοσκοπική Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία, που στηρίζει και παρέχει θεραπεία σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Ακολουθήστε τους στο Facebook: www.facebook.com/bfreshspitiko/