Συνέντευξη με τον Ηλία Χείτα για το Μεσιτικό πρόγραμμα Real Status

    Από: Vicky Dallas

Ηλία, πες μας λίγα λόγια για το Μεσιτικό πρόγραμμα Real Status και την ομάδα σας

To Real Status ξεκίνησε το 2009 όταν ένας μεσίτης από την Χαλκιδική μας ζήτησε να του φτιάξουμε “μια ιστοσελίδα που να τα σπάει”. Στο μυαλό του βέβαια δεν είχε απλά μια ιστοσελίδα αλλά ένα μεσιτικό πρόγραμμα και παρά το ότι δεν είχε τις τεχνικές γνώσεις για να το εκφράσει σωστά στην πρώτη του προσέγγιση, μας έδωσε όλη τη γνώση που διέθετε επάνω στο Real Estate και μας άνοιξε έτσι τον δρόμο. Μετά τον Ιορδάνη, ακολούθησαν και άλλα μεσιτικά γραφεία τα οποία  πίστεψαν σε εμάς και μας καθοδήγησαν περαιτέρω στις ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε σαν Real Estate CRM.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2011 όταν μπήκε στην ομάδα και ο Χρήστος. Το Real Status επανασχεδιάστηκε για να μπορεί να υποστηρίξει νέες τεχνολογίες και να δομηθεί σωστά ο κώδικάς και το ίδιο κάναμε το καλοκαίρι του 2018 όπου αλλάξαμε ξανά όλο το User Interface. Τα γραφεία διαδέχονταν το ένα το άλλο η ομάδα διαρκώς μεγάλωνε και η ανάπτυξη του Real Status δεν ήταν πλέον δουλεία άλλα μια… ερωτική σχέση. Για όλους μας.

Τι μπορεί να κάνει ένας Μεσίτης η Μεσιτικό γραφείο μέσα από το Real Status?

Το Real Status στον πυρήνα του είναι ένα CRM για μεσιτικά γραφεία.

Μπορεί δηλαδή ο μεσίτης, απ’ όπου και αν βρίσκεται,  να οργανώσει το χαρτοφυλάκιο του (Ακίνητα, Πελάτες, Ζητήσεις, Ραντεβού κτλ) και ο Broker να διαχειριστεί τους μεσίτες του. Επίσης υπάρχουν πολλά εργαλεία για την σωστή διαχείριση της πληροφορίας ανάμεσα στους συνεργάτες ενός γραφείου αλλά και ανάμεσα στα περίπου 300 γραφεία του δικτύου μας.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας συνεργάτης του γραφείου καταχωρεί ένα νέο ακίνητο. Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης το Real Status θα του εμφανίσει πελάτες που ψάχνουν ένα ακίνητο σαν αυτό και ταυτόχρονα θα ενημερώσει με push notification τους συνεργάτες του γραφείου που καταχώρισαν τις ζητήσεις των πελατών, έτσι ώστε να δράσουν μαζί συντονισμένα και άμεσα.

Φυσικά έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα και στα εργαλεία marketing (σύστημα newsletter, αποστολές SMS, email templates, brochures κ.α) και στην ιστοσελίδα του γραφείου για να ενισχύσουμε την επικοινωνία με τους πελάτες  και την προβολή των ακινήτων.

Το Real Status το ξεκινήσατε από το 0 και αυτή τη στιγμή είστε νούμερο #1 στην Ελλάδα (κάνω λάθος) στο κομμάτι αυτό? Πως τα καταφέρατε? (Πες μας το μυστικό!)

Δεν υπάρχει μυστικό. Το έχουν πει πολλοί άνθρωποι που πέτυχαν όχι  μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και στον αθλητισμό, στις τέχνες και αλλού. Αγάπη για αυτό που κάνεις, πολύ δουλειά και επιμονή. Πράγματι το 2008 που ξεκίνησα την iarts σαν ατομική επιχείρηση με μοναδικό αντικείμενο την κατασκευή ιστοσελίδων ήμουν στο 0 ή μάλλον στο μείων καθώς παραιτήθηκα από την δουλεία που έκανα για τα προς το ζην και τα έξοδα έτρεχαν. Από τη πρώτη έκδοση του Real Status  μέχρι που να αρχίσω να έχω πραγματικά έσοδα  πέρασαν χρόνια. Πολλοί φίλοι με παρότρυναν να τα παρατήσω και να βρω μια δουλεία αλλά για εμένα δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Μέσα στο μυαλό μου τα είχα καταφέρει. Μαζί με τον Χρήστο περάσαμε πάνω από το Real Status αμέτρητες πραγματικά ώρες. Κάθε λεπτό όμως ήταν απόλαυση.

“Ο ενθουσιασμός μας σε κάθε update δεν περιγράφεται και  είναι ίδιος ακόμα και σήμερα. Το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να γίνει τίποτα, αν δεν το κάνεις εσύ να γίνει.”

 

Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και γνωρίζω πως εκτός από το πρόγραμμα προσφέρετε και επιμόρφωση στα μέλη σας, σωστά? Η επιμόρφωση δεν είναι συγκεκριμένη στο πως δουλεύει το πρόγραμμα Real Status αλλά σε ένα μεγαλύτερο στόχο που έχετε. Να βελτιώσετε το industry στην Ελλάδα. Πες μας λίγα λόγια για αυτό το όραμα σου.

Σωστά. Το όραμα μας είναι να αλλάξουμε το Real Estate στην Ελλάδα και αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει μέσα από την τεχνολογία που προσφέρουμε με το Real Status αλλά και εκπαιδεύοντας συνεχώς τα μέλη μας σε διάφορους τομείς, όπως το digital marketing που κάναμε μαζί, τεχνικές διαπραγμάτευσης και πωλήσεων, τρόποι προβολής και ανεύρεσης πελατών, τεχνικές κλεισίματος και χειρισμού αντιρρήσεων κ.α. μέσα από συνεργασίες με επιτυχημένους brokers και άλλους ειδικούς επάνω στο χώρο του Real Estate.

Σε αυτό που προσδοκούμε να συμβάλουμε επίσης είναι η αλλαγή της κουλτούρας των μεσιτών και η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ τους. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προς αύτη την κατεύθυνση καθώς στο τελευταίο μας συνέδριο είδαμε ότι αυξήθηκε κατά 22% η χρήση του δικτύου συνεργασιών του Real Status Network. Τέλος θέλουμε στα επόμενα χρόνια ο μεσίτης να πάρει τη θέση που του αξίζει σαν επαγγελματίας και να αναγνωριστεί η προσφορά και οι υπηρεσίες του.

Τελευταία έχετε προσθέσει στο Real Status κάποια πολύ Innovative features χρησιμοποιώντας AI και άλλα πολλά. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για αυτό?

Ο Χρήστος για άλλη μια φορά είναι πίσω από όλα αυτά τα μαγικά. Ήδη ξεκινήσαμε την εισαγωγή της μηχανικής μάθησης με αναγνώριση χώρων στις φωτογραφίες των ακινήτων. Η μηχανική μάθηση σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες λειτουργείς του προγράμματος και τα καλύτερα έρχονται με την τεχνητή νοημοσύνη να παράγει value για το μεσιτικό γραφείο προβλέποντας και προτείνοντας μελλοντικές κινήσεις. Επίσης η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική Ανάθεση και Υπόδειξη θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των μεσιτικών γραφείων.

Μπορεί κάποιος να δει DEMO του Real Status? Αν ναι ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει?

Αρκεί ένα email ή ένα τηλέφωνο για να ορίσουμε ένα ραντεβού, στο οποίο θα κάνουμε παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων του Real Status και θα ανοίξουμε μαζί και τον demo λογαριασμό του για να “παίξει” μετά με την ησυχία του.

Τέλος θα α ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μερικές συμβουλές για μεσιτικά γραφεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας.

Δεν είναι στην κουλτούρα μας η αδράνεια και η απαισιοδοξία. Και αυτό το επικοινωνούμε στα μέλη μας με κάθε τρόπο. Πρέπει να δούμε αυτή την κατάσταση σαν ευκαιρία. Αυτή δεν είναι μια κλισέ έκφραση με κενό περιεχόμενο. Είναι ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη μέσω μελέτης και μια τέλεια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τον ανταγωνισμό. Τους υπόλοιπους που θα τα παρατήσουν, που θα κατηγορήσουν την τύχη τους για να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους που έπεσαν σε αδράνεια. Επίσης τώρα είναι που θα αναγνωρίσουμε την αξία της ομάδας και της συνεργασίας. Αυτό που ζούμε θα περάσει γιατί όλα περνάνε. Αυτό που θα χτίσουμε όμως τώρα θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε αύριο.

Follow the RealStatus Team!

Η εταιρεία: www.iarts.gr
Real Status: www.realstatus.gr
Facebook: www.facebook.com/iarts.gr
Twitter: twitter.com/iartsgr
Linkedin: www.linkedin.com/company/iarts/
Instagram: www.instagram.com/iarts.gr/

από: Vicky Dallas

Η Βίκυ Ντάλλας, σπούδασε στην Αγγλία - Bachelor σε Interactive Multimedia Communications και Master σε E-Commerce. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησε τη 9AM (Εταιρεία Κατασκευής Web Applications). Το 2007 παράλληλα με τη 9AM έκανε Master σε Business Administration (MBA) στο ALBA Graduate Business School το οποίο ολοκλήρωσε το 2009. Κύρια δραστηριότητά της είναι η 9AM που έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή Tailor Made Web Applications + Websites. Από το 2009 ασχολήθηκε με την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω του Startup.gr. Το 2016 το APPOCALYPSIS (appocalypsis.com) που βοηθάει στο Conversion των Ιστοσελίδων δίνοντας χρήσιμα εργαλεία στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για να επικοινωνήσουν μηνύματα με τους επισκέπτες τους ή να αποθηκεύσουν E-mails.