Συνέντευξη με τον Robbert από bflex.gr, mια ελληνική καινοτόμα επιχείρηση για την πράσινη κινητικότητα

    Από: Startup Team

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν / υπηρεσία σας.

Στη bFlex προσφέρουμε all inclusive ευέλικτες συνδρομές για πράσινη κινητικότητα. Ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το site μας και να διαλέξει το ποδήλατο, το ηλεκτρικό ποδήλατο ή το ηλεκτρικό σκούτερ που επιθυμεί. Μετά ολοκληρώνει την κράτησή του και αρχίζει η συνδρομή. Την επόμενη μέρα παραδίδουμε το ποδήλατο στη διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας σας. Αν κατά τη διάρκεια της συνδρομής σας, συμβεί κάτι με το ποδήλατο, όπως ένα σπασμένο λάστιχο, κάτι που είναι πολύ σύνηθες στην Αθήνα, ερχόμαστε και το επιδιορθώνουμε σε 24 ώρες. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στη σταθερή μηνιαία συνδρομή. Η συνδρομή αυτή μπορεί να ακυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή. Πολλές φορές συγκρίνουν την υπηρεσία μας μ’ αυτή του Netflix, όχι όμως για ταινίες αλλά για ποδήλατα! Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι ξέγνοιαστοι κι ευέλικτοι.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε απευθύνονται σε όλους, έχουμε πελάτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για να μετακινούνται καθημερινά από και προς την εργασία τους (η αγαπημένη μου επιλογή!), για να αθλούνται ή απλά για να διαπιστώσουν αν τους αρέσει ακόμα η ποδηλασία. Είναι πολύ ωραία να βλέπεις τη διαφορετικότητα, μικρές καθώς και μεγάλες ηλικίες, όλων των ειδών οι επαγγελματίες, και περίπου το 90% είναι Έλληνες!

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Η bFlex είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών πράσινης κινητικότητας στην Ελλάδα. Κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Απ’ όταν ξεκινήσαμε εδώ και 18 μήνες, κι άλλες εταιρίες άρχισαν να επικεντρώνονται σε αντίστοιχα μοντέλα συνδρομών που συνδυάζουν επίσης την πράσινη κινητικότητα. Ένα μεγάλο κομπλιμέντο για εμάς φυσικά. Αυτό που θεωρώ ότι ξεχωρίζει την bFlex είναι οι υπηρεσίες που παρέχουμε. Ο σκοπός μας είναι οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν συνέχεια το ποδήλατό τους χωρίς να πρέπει να ανησυχούν για τη συντήρησή του ή για σπασμένα μέρη. Επιπλέον, το μπροστινό λάστιχο στα ποδήλατά μας είναι πράσινο, κάτι το οποίο επίσης μας ξεχωρίζει αρκετά.

Ποιες είναι οι πιο πρόσφατες ενέργειες που κάνατε;

Τώρα ανοίξαμε το κατάστημά μας στην οδό Βείκου 94 στο Κουκάκι! Όποιος θέλει να κάνει μια δοκιμαστική βόλτα είναι ευπρόσδεκτος! Ταυτόχρονα στελεχώνουμε την ομάδα μας, κάτι το οποίο μας ευχαριστεί πολύ. Έχουμε λάβει επίσης διάφορες προτάσεις για συνεργασίες, κάτι το οποίο είμαστε πάντοτε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Κάνοντας εποικοδομητικούς διαλόγους με άλλες εταιρίες μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες ενέργειες.

Σε περίπου δύο βδομάδες επίσης λανσάρουμε το bFlex και στην Πράγα όποτε θα μπορείτε να εντοπίζετε και εκεί τα πράσινα λάστιχα!

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Στην αρχή η ιδέα της bFlex αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό. Αθηναίοι και ποδηλασία; Καθώς κατάγομαι από την Ολλανδία, οι άνθρωποι συχνά μου λένε «αλλά εκεί είναι επίπεδα». Λοιπόν… Επίσης εκεί βρέχει 8 μήνες το χρόνο και παρόλα αυτά όλοι κάνουν ποδήλατο. Έχοντας κάνει παραδόσεις ποδηλάτων bFlex σ’ όλη την Αθήνα, από τη Βούλα μέχρι την Κηφισιά, γνωρίζω ότι ορισμένες περιοχές δεν είναι κατάλληλες για κανονικά ποδήλατα, αλλά εκεί υπάρχει η επιλογή του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων, βελτίωση της υγεία σας και φυσικά συμβάλετε κι εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος. Βέβαια για κάποιους δεν είναι επιλογή λόγω της απόστασης μετακίνησης ή για λόγους υγείας. Εννοείται ότι δεν προσπαθώ να εξαναγκάσω κανέναν να κάνει ποδήλατο, θέλω απλώς να δώσω σε όλους την επιλογή με το bFlex να το δοκιμάσουν τουλάχιστον και να δουν αν τους ταιριάζει. Η συνδρομή για το «City Bicycle» κοστίζει μόνο 19 ευρώ το μήνα!

Υπήρξαν φυσικά και κάποιες άλλες δυσκολίες, καθώς στην ολλανδική κουλτούρα είμαστε πολύ συνεπείς. Ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ στις εκφράσεις «μεθαύριο» και «σιγά σιγά».

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Μου αρέσει πολύ η εταιρία Speen Bikes. Αναπτύσσουν και εφαρμόσουν πολύ ωραία πράγματα και οι ιδιοκτήτες είναι πολύ συμπαθείς και δουλευταράδες. Ξεκίνησαν με μπαταρίες και πακέτα μετατροπής ηλεκτρικών ποδηλάτων και τώρα συνεχίζουν να εξελίσσονται. Πιστεύω ότι τους περιμένουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στο μέλλον.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε startup επιχείρηση, καθώς είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά η we4all έχει κάνει καταπληκτική δουλειά δημιουργώντας μια ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας κάνει πάρα πολλές δεντροφυτεύσεις στην Αττική, από την ίδρυσή της το 2019.

Μια άλλη εταιρία είναι η Spirulina Supreme, η οποία παράγει σπιρουλίνα. Ένας μικροφύκος που περιέχει σε πολύ υψηλό βαθμό φυτικές πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ωμέγα 3 και βιταμίνες. Ιδανική για τους vegans, τους αθλητές και καθέναν που θέλει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να έχει περισσότερη ενέργεια. Είναι η τέλεια εναλλακτική σε σχέση με τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Μπορεί να ακουστεί λίγο γλυκανάλατο αλλά «από κάπου πρέπει να κάνεις την αρχή για να ξεκινήσεις». Μπορεί να έχεις προετοιμαστεί πολύ πριν εφαρμόσεις την ιδέα σου αλλά στο τέλος αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι χειροπιαστό. Ξεκίνησα την bFlex με δικό μου κεφάλαιο και μόνο 2 ποδήλατα… Αν έχεις μία ιδέα που πιστεύεις ότι θα ευδοκιμήσει τότε δοκίμασέ το! Στην πορεία μπορείς να επιλύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Πάμε λοιπόν!