Συνέντευξη Startup.gr: HR KIT®

    Από: Startup Team

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν / υπηρεσία σας

Όπως είναι γνωστό μέσα από τις έρευνες, οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υψηλό employee engagement, έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα κατά 147% ενώ όσες επενδύουν στο experience των υπαλλήλων τους είναι μέχρι και 4 φορές πιο κερδοφόρες. Και αυτό δεν είναι κάποια μαγική συνταγή.

Όταν οι εργαζόμενοι κατανοούν την εταιρεία (και το brand της) στην οποία εργάζονται, επιδιώκουν να προωθήσουν την υπόσχεση που δίνει αυτή και προσπαθούν να δημιουργήσουν καλές και διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες της.

Το HR KIT® Βοηθάει τις επιχειρήσεις να εντάξουν τους ανθρώπους τους με ουσιαστικό τρόπο, εξοπλίζοντάς τους με ένα εργαλείο που βοηθάει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους αλλά και με τους πελάτες τους.

Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθάμε επιχειρήσεις να δημιουργήσουν HIGHLY ENGAGED εργαζόμενους, να κάνουν boost στην παραγωγικότητα και να επιτύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα αφού θα καταφέρουν να αποκτήσουν πιο πιστούς πελάτες.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε.

Η εφαρμογή του HR KIT® απευθύνεται σε πολλούς τομείς επιχειρηματικότητας.

 • Ενέργεια
 • Retail
 • Supermarkets
 • Ασφάλειες
 • Εστίαση
 • Βιομηχανία
 • Υπηρεσίες
 • Τραπεζικό τομέα
 • Υγεία και Φάρμακα
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Συγκοινωνίες

Ειδικά αν υπάρχουν remote και deskless εργαζόμενοι.

To HR KIT® είναι φτιαγμένο έχοντας κατά νου 4 πυλώνες.

 1. Την εσωτερική επικοινωνία
 2. Την παραγωγικότητα
 3. Το engagement των εργαζομένων
 4. To HR management

Και προσφέρει λειτουργίες σε ένα one stop platform.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες?

Συνδυασμένη εμπειρία 50 ετών στην επικοινωνία, το marketing, το visual communication, το HR, τις τεχνολογίες και ένα προϊόν το οποίο το χρησιμοποιεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ο ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS (IKEA, INTERSPORT)

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας?

Οι δυσκολίες κυρίως αφορούν το οικονομικό σκέλος αφού ένα startup εαν δεν έχει μια τράπεζα ή χρήματα από πίσω είναι side project και για να γίνει scale απαιτούνται πολλά παραπάνω βήματα. Παράδειγμα είναι οι κουβέντες που κάναμε με εταιρείες consulting στις ΗΠΑ και Καναδα για προώθηση του προϊόντος μας στις εκεί αγορές και οι οποίες ως μισθό είχαν από $20.000 το μήνα, ποσό το οποίο στην Ελλάδα σε ένα χρόνο είναι ένα βασικό ποσό funding για seed startups! Είμαστε bootstrap και όλη η χρηματοδότηση γίνεται από την διαφημιστική μας εταιρεία την οποία έχουμε, την the Design Agency, η οποία χρηματοδοτεί βασικά το πρoϊόν. Δυσκολία είναι επίσης η εισχώρηση σε μεγάλες εταιρείες / πελάτες ειδικά στην περίπτωση όπου γίγαντες όπως η γνωστή εταιρεία λειτουργικού, δημιουργούν ένα απροσπέλαστο μονοπώλιο το οποίο λειτουργεί ως τείχος μπροστά στις μικρές startups. Φυσικά για όλα υπάρχει λύση αρκεί να υπάρξει πολλή σκληρή δουλειά.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί?

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη startup η οποία θαυμάζουμε. Θαυμάζουμε ΟΛΟΥΣ όσους προσπαθούν και ΟΛΕΣ τις προσπάθειες οι οποίες καταφέρνουν έπειτα από αγώνα να αποδείξουν στους δημιουργούς τους ότι άξιζε το άγχος, το στρες, την αϋπνία, το κλάμα και στενοχώρια και πως αν προσπαθήσεις no matter what, θα τα καταφέρεις.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there?

3 βασικά εφόδια, πίστη στο αδύνατο, σκληρή δουλειά, ατσάλινο στομάχι. Αν δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε, δουλέψτε πιο σκληρά μέχρι να γίνουν το πετσί σας και να πετύχετε.

Θα μας βρείτε