Συνέντευξη Startup.gr: Οψάριον

    Από: Startup Team

Πείτε μας λίγα λόγια για την υπηρεσία σας.

Το Οψάριον είναι ένα κατάστημα εστίασης που δύσκολα χωράει σε μια κατηγορία από τις ήδη υπάρχουσες. Θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν χώρο άκρως ελληνικό, μοντέρνο, που παράλληλα έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής της οποίας βρίσκεται όσον αφορά την διαμόρφωση του χώρου όπως και του μενού. Μέσα από αυτό λοιπόν στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο κατανάλωσης ψαριού και θαλασσινών στην Ελλάδα.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε.

Κωστόπουλος Μιχάλης Co-Founder
Ο Μιχάλης είναι κάτοχος Bachelor στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Eπίσης έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 μέσω της TUV HELLAS. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διευθυντής τροφίμων και ποτών.

Θα περίμενε κανείς να απαντήσουμε πως ήταν η πανδημία του COVID-19, η οποία μας πέτυχε περίπου δυο μήνες πριν το άνοιγμα του καταστήματος και σίγουρα ήταν και είναι μια κατάσταση η οποία επηρεάζει πολλές επιχειρήσεις αλλά όχι. Το μεγαλύτερο μας ίσως πρόβλημα ήταν και είναι ακόμη η ανάγκη μας για συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας, των υπηρεσιών μας και του χώρου. Νομίζω κάποιες μέρες δεν κοιμόμασταν, δεν τρώγαμε ενώ είχαμε ήδη πολύ καλές συνταγές. Και μετά απλά τις πετάξαμε και κάναμε καλύτερες.

Πείτε μας ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θαυμάζετε και γιατί

Αναμφίβολα το e-FOOD αποτελεί ένα ξεχωριστό success story στο πεδίο των startups. Ξεκινώντας στις αρχές του 2012, μέσα στην οικονομική κρίση, έχοντας, όμως, ένα καθαρό στόχο, κατάφερε να γίνει leader στο πεδίο του online food delivery.

Παπανικολάου Δημήτρης Co-Founder
Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και τα προηγούμενα χρόνια έχει εργαστεί στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά του, η οποία επίσης είναι στην κατηγορία της εστίασης.

Πώς βλέπετε την επιχείρησή σας σε ένα χρόνο από τώρα;

Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να επεκταθούμε καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχικά στο νησί της Ρόδου με ένα δεύτερο κατάστημα και στην συνέχεια γιατί όχι και σε άλλα νησιά ενώ παράλληλα δουλεύουμε πολύ σκληρά στήνοντας το Franchise Guide Book μας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Μένουμε πιστοί στο όραμα μας και ακολουθούμε αυστηρά τους στόχους μας σε καθημερινή βάση.

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες out there.

Να ξέρουν τι ξέρουν, τι δεν ξέρουν και τι ξέρουν οι άλλοι. Πιστεύουμε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χτίζονται γύρω από τις ικανότητες και τα ταλέντα των ανθρώπων που τις απαρτίζουν. Η κερδοφορία δεν πρέπει ποτέ να είναι το μοναδικό κίνητρο. Είναι σημαντικό να αναπτύσσεις αυτό που αγαπάς καθημερινά. Και τέλος να κάνουν την αρχή. Μια ιδέα η οποία δεν υλοποιείται δεν παραμένει τίποτε άλλο από μια ιδέα.

 

Facebook – www.facebook.com/opsarion/

Instagram – www.instagram.com/opsarion_/?hl=el