Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Θεοδώρου απο την ομάδα του Dhmoi.gr

    Από: Startup Team

Πως ξεκίνησε η Ιδέα για το ΔΗΜΟΙ.GR ;

Η Ιδέα για το ΔΗΜΟΙ.GR ξεκίνησε το 2006, όντας υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στην πόλη μου. Μέσα από την καθημερινή μου επαφή με τους συνδημότες αλλά και ως μέλος επιτροπής του Δήμου διαπίστωσα ένα κενό πληροφόρησης και επικοινωνίας που υπήρχε μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτών. Ενώ πραγματοποιούνταν δράσεις και έργα, η πληροφορία δεν έφτανε στους Δημότες και όταν ερχόταν η ώρα ο πολίτης να επικοινωνήσει με την δημοτική αρχή ξεκινούσε ένας κυκεώνας ταλαιπωρίας και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στον Δήμο για απλά ζητήματα. Επιπλέον, οι τοπικοί επιχειρηματίες έβλεπαν τους κατοίκους της περιοχής να προτιμούν άλλες περιοχές για τις αγορές τους. «Έχω ανοίξει εδώ και χρόνια και ακόμη δεν με γνωρίζει η περιοχή» μου έλεγαν αρκετοί νέοι, τοπικοί επιχειρηματίες με παράπονο. Αποφάσισα λοιπόν, εγώ και η ομάδα που με υποστηρίζει, να δημιουργήσουμε μια Ψηφιακή Πλατφόρμα στο διαδίκτυο με δωρεάν υπηρεσίες για τον επισκέπτη, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε αισθητά την καθημερινότητά του.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστοσελίδα σας. Τι ακριβώς μπορεί να βρει και να κάνει ο επισκέπτης;

Στο ΔΗΜΟΙ.GR ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε Δήμο της Ελλάδας, όπως στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, επίσημη ιστοσελίδα κλπ), να λάβει δωρεάν οδηγίες προς το Δημαρχείο, να ενημερωθεί για το εάν υποστηρίζει δωρεάν Wi-Fi, ανακύκλωση ενδυμάτων, να ενημερωθεί για τα κυριότερα Αξιοθέατα, κ.α. Επιπλέον, μπορεί να στείλει άμεσα το Αίτημά του προς τον Δήμο, επισυνάπτοντας ακόμη και φωτογραφίες που τράβηξε με το κινητό του. Η ιστοσελίδα ΔΗΜΟΙ.GR είναι πλήρως προσαρμόσιμη σε οποιαδήποτε οθόνη φορητής συσκευής (100% mobile friendly). Επίσης, μπορεί να ενημερωθεί για τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά νέα και παραδοσιακές συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει την δυνατότητα να αναζητήσει την τοπική επιχείρηση που τον ενδιαφέρει, είτε μέσω Χάρτη, είτε μέσω κριτηρίων που ο ίδιος μπορεί να θέσει, όπως για παράδειγμα, χιλιομετρική απόσταση από το σημείο που βρίσκεται, κατηγορία επιχείρησης, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή την επωνυμία της επιχείρησης.

Σε ποιους απευθύνεται το ΔΗΜΟΙ.GR ; Τι άλλες Υπηρεσίες προσφέρει;

Το ΔΗΜΟΙ.GR απευθύνεται πρώτα και κύρια στον οποιονδήποτε Δημότη αυτής της χώρας, ο οποίος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και χωρίς την ανάγκη να κατεβάσει καμία εφαρμογή, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες που έχουν σχέση με τον Δήμο του. Να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον δήμο, να στείλει το αίτημά του, να ενημερωθεί και να βρει την επιχείρηση ή τον επαγγελματία που αναζητά στην περιοχή του. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε μια πολύ σύγχρονη διαδικτυακή προβολή, με αρκετές καινοτομίες και υψηλή αισθητική. Μην ξεχνάτε πως η ιστοσελίδα ΔΗΜΟΙ.GR είναι μεταφρασμένη και στα Αγγλικά, δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να αναζητήσουν και να βρουν αυτό που ψάχνουν σε μια γνώριμη για αυτούς γλώσσα. Ο ενδιαφερόμενος τοπικός Επιχειρηματίας μπορεί να βρει το Πακέτο Προβολής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του και να το επιλέξει. Η διαδικασία της εν λόγω Υπηρεσίας θεωρούμε πως είναι πολύ απλή ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις τεχνολογίας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα άλλα site;

Το ΔΗΜΟΙ.GR αποτελεί την 1η Ελληνική ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί χρήσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες και για τους 332 Δήμους ανεξαιρέτως. Είναι ένας Ανεξάρτητος διαδικτυακός Κόμβος εξυπηρέτησης και πληροφόρησης, χωρίς καμία Κρατική χρηματοδότηση και δεν αποτελεί μέσο ενημέρωσης καμιάς παράταξης και κανενός κομματικού φορέα. Στο επίκεντρο για εμάς βρίσκεται ο Δημότης, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν κατοικεί, από όπου και αν προέρχεται και στόχος μας είναι το ΔΗΜΟΙ.GR να μετατραπεί στον νο1 προορισμό πληροφόρησης για όλους τους δημότες της χώρας αλλά και για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό. Επενδύουμε στην Καινοτομία και στην Ποιότητα της πληροφορίας ανανεώνοντας συνεχώς τα δεδομένα μας, πάντα σε συνεννόηση με τις Τοπικές αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Google αναγνωρίζοντας την πολύ καλή δουλειά που έχουμε κάνει, μας κατατάσσει οργανικά στην 1η θέση αποτελεσμάτων όταν κάποιος αναζητά πληροφορίες Δήμων Ελλάδας.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Η κυριότερη δυσκολία είναι θεωρώ αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το να οργανωθεί η ιδέα, να γραφτεί στο χαρτί, να μαζευτούν τα δεδομένα, να στηθεί η ιστοσελίδα και να βελτιωνόμαστε συνεχώς είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Αυτή την στιγμή όμως αυτό που θέλουμε είναι να μας μάθει ακόμη περισσότερος κόσμος. Να ενημερωθούν όλοι οι δημότες ότι υπάρχει ένα εργαλείο στα χέρια τους, το οποίο είναι δωρεάν, δεν απαιτεί κανένα «κατέβασμα» στο κινητό τους, μπορούν να μπουν από οπουδήποτε και λειτουργεί! Προσωπικά βρίσκω πολύ εξυπηρετικό να μπαίνω από το κινητό μου στο ΔΗΜΟΙ.GR να επιλέγω τον Δήμο που θέλω και να στέλνω άμεσα ό,τι στραβό βλέπω στον δρόμο. Από δημοτικό φωτισμό που δεν λειτουργεί, από μια λακκούβα στη γειτονιά μου, από ένα δέντρο που γέρνει, τα πάντα. Είναι πολύ εύκολο και δεν έχει κανένας τρίτος πρόσβαση στο περιεχόμενο του Αιτήματος. Και φυσικά το ότι βρίσκω τις αγαπημένες επιχειρήσεις της περιοχής μου, και με ένα κλικ έχω τον τιμοκατάλογό τους στην οθόνη μου και καλώ άμεσα για να παραγγείλω είναι επίσης μια βελτίωση της καθημερινότητας και έχουν κέρδος και οι επιχειρήσεις διότι δεν δίνουν καμία προμήθεια για τις παραγγελίες που δέχονται. Το σύνολο της παραγγελίας μένει στο ταμείο τους.

Βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια άλλη ενέργεια αυτή την περίοδο για την ανάδειξη της ιστοσελίδας σας;

Εκτός από την φιλοξενία μου σε εκπομπές και ενημερωτικά site, όπως το δικό σας, όπου μιλώ για το ΔΗΜΟΙ.GR , «τρέχουμε» με την ομάδα μου, εδώ και λίγους μήνες μια καμπάνια ενημέρωσης με συγκεκριμένους Δήμους της Ελλάδας, για ένα καινοτόμο σύμφωνο συνεργασίας, με το οποίο θα μπορούν οι Τοπικοί επιχειρηματίες να προβληθούν στον Ψηφιακό οδηγό μας με προνομιακές τιμές ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύονται οι Κοινωνικές Δομές και τα Φιλανθρωπικά ιδρύματα των Δήμων. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.

Πείτε μας 1-2 Ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Θαυμάζω απεριόριστα κάθε Ελληνική προσπάθεια με την οποία καινοτόμες ιδέες προσπαθούν να αποκτήσουν επιχειρηματική υπόσταση. Όσο απαγκιστρωνόμαστε από παλιές νοοτροπίες και θέτουμε προκλήσεις στους εαυτούς μας, τόσο θα γεννιούνται νέες ιδέες που θα αλλάζουν τον ρου των πραγμάτων. Η startup που με είχε εντυπωσιάσει ιδιαίτερα και δέχθηκε πολύ μεγάλο πόλεμο από τα εγχώρια συμφέροντα ήταν η TaxiBeat. Ρηξικέλευθη ιδέα, άμεσα εφαρμόσιμη, οδήγησε στην αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών, ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα και απέκτησε γρήγορα μεγάλη αξία και φήμη.

Τι συμβουλές θα δίνατε για τους νέους Επιχειρηματίες out there;

Να πιστέψουν στον Εαυτό τους και στην Ιδέα τους. Να δουλέψουν πάνω σε αυτήν, να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες και να επιμείνουν. Η επιτυχία δεν θα έρθει μέσα σε μια μέρα αλλά είναι αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας και υπομονής. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, αρκεί να το πιστέψουμε. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και δώστε την μάχη σας όχι για το χρήμα αλλά για αυτούς που θα βοηθήσετε με την Ιδέα σας.. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κίνητρο!

Που θα βρείτε το Dhmoi.gr

Αρχική Σελίδα 1

1 of 9

Αρχική Σελίδα 2

2 of 9

Αρχική Σελίδα 3

3 of 9

Επιλεγμένος Δήμος

4 of 9

Χάρτης Δημαρχείου και δυνατότητα αποστολής Άμεσου Αιτήματος

5 of 9

Αξιοθέατα

6 of 9

Τοπικά Καλά Νέα

7 of 9

Επιχειρήσεις σε Χάρτη

8 of 9

Dhmoi.gr

9 of 9