Συνέντευξη στο Startup.gr: Η κ.Βαλιανάτου, Country Manager της Flip.gr στην Ελλάδα, μας συστήνει την νέα επαναστατική πλατφόρμα στην αγορά και πώληση των μεταχειρισμένων συσκευών

    Από: Startup Team
flip.gr

Η Flip ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το φετινό φθινόπωρο με όραμα να αλλάξει ριζικά όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών συσκευών.

Η Ελλάδα αποτελεί την τέταρτη χώρα μετά τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν refurbished κινητές συσκευές και να πουλήσουν αυτές που δεν χρειάζονται πλέον. H εταιρεία μας αγοράζει μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη και τα επαναφέρει στην αγορά σαν καινούργια, επαναπροσδιορίζoντας την έννοια του refurbished για τα smartphones και τα tablets, και προσδίδοντας στις αγοραπωλησίες των καταναλωτών ποιότητα, ευκολία και ασφάλεια.

Οι founders της Flip, Alin Luca, Alex Burghelia και George Moroianu.

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν / υπηρεσία σας

 Η Flip ήρθε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πλέον οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να πωλούν και αγοράζουν μεταχειρισμένα και ανακατασκευασμένα ηλεκτρονικά είδη. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές δε χρειάζεται να ανησυχούν πια για την πώληση του παλιού τους κινητού ή tablet, καθώς το αναλαμβάνει η Flip για αυτούς. Η εταιρεία, με  την ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών της στα υπερσύγχρονα εργαστήριά της στη Ρουμανία, αναλαμβάνει την επισκευή του – ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται – και την επανατοποθέτησή του στην αγορά, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, μέσα σε υπέροχες συσκευασίες και με δύο χρόνια εγγύηση. Οι πωλητές στη συνέχεια λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια τα χρήματά τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αντίστοιχα, για τους αγοραστές, η εταιρεία γεφυρώνει τη διαφορά μεταξύ μεταχειρισμένου και καινούργιου, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του refurbished για τα smartphones και τα tablet της. Όλα τα smartphone που πωλούνται στο Flip.gr περνούν πρώτα από μια αυστηρή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει έως και 67 δοκιμές υλικού, λογισμικού και αισθητικής κατάστασης ώστε οι Flip experts να βεβαιωθούν ότι το κινητό που θα φτάσει στα χέρια του τελικού αγοραστή λειτουργεί άψογα.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Η Flip απευθύνεται σε κάθε καταναλωτή ανεξαρτήτου ηλικίας που επιθυμεί να αγοράσει refurbished κινητό ή tablet σε μοναδικές τιμές.  Συγκεκριμένα, οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν το flip.gr και να βρουν πάνω από 200 μοντέλα smartphones και tablets μέσα από μία μεγάλη ποικιλία από πασίγνωστα brands. Και επειδή η Flip θέλει η αγοραστική εμπειρία του πελάτη να είναι η ίδια με εκείνη της αγοράς ενός καινούργιου κινητού, προσφέρει τιμές έως και 40% χαμηλότερες, εγγύηση 2 χρόνων, υγεία μπαταρίας πάνω από 85%, δωρεάν επιστροφή 30 ημερών και δυνατότητα πληρωμής σε έως και 60 δόσεις!

Country Manager της Flip.gr στην Ελλάδα, κ. Χρυσάνθη Βαλιανάτου

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Τα στοιχεία που μας κάνουν να διαφοροποιούμαστε από τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι η δυνατότητα που παρέχουμε σε κάποιον τόσο να πουλήσει την παλιά του συσκευή και να λάβει τα χρήματα εύκολα και άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό όσο και να αγοράσει από εμας μία refurbished συσκευή γρήγορα και με εγγύηση 2 ετών. Επίσης, αυτό που μας ξεχωρίζει πραγματικά είναι το service υψηλής ποιότητας που παρέχεται  από τους Flip experts σε όλες τις συσκευές μας, οι οποίες περνούν από 67 ποιοτικούς ελέγχους, ώστε να φτάνουν στους τελικούς αποδέκτες σε άριστη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε νέα χροιά και ουσία στην έννοια της refurbished τεχνολογίας!

Πιο συγκεκριμένα οι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες μας είναι οι εξής: Υπευθυνότητα, Απλότητα, Ποιότητα και Διαφάνεια.

Υπευθυνότητα: Η υπευθυνότητα βρίσκεται στη βάση όλων όσων δημιουργούμε, και η ασφάλεια, τόσο του κινητού καθ ‘όλη τη διάρκεια της πώλησης όσο και της ποιότητας του smartphone κατά την αγορά, είναι προτεραιότητά μας. Για τον λόγο αυτό, ασφαλίζουμε την αξία κάθε προϊόντος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης και επίσης προσφέρουμε  2 χρόνια εγγύηση για κάθε προϊόν που αγοράζεται από εμάς.

Απλότητα: Η απλότητα της διαδικασίας πώλησης και αγοράς είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Με τη Flip, τόσο η αγορά όσο και η πώληση ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται πιο απλή, εύκολη και γρήγορη. Ο καταναλωτής που επισκέπτεται το flip.gr πρέπει να ξέρει ότι όλα τα smartphone είναι πλήρως ελεγμένα και μπορεί να επιλέξει με ασφάλεια το πιο κατάλληλο για τον ίδιο.

Ποιότητα: Όλα τα κινητά περνούν μέσα από μία αυστηρή διαδικασία ελέγχου, 67 δοκιμές υλικού, λογισμικού και αισθητικής κατάστασης,  ώστε οι ειδικοί της Flip να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν άψογα πριν φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών.

Διαφάνεια: Μέσα από τη Flip, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το smartphone ή τα χρήματά του. Δημοσιεύουμε όλες τις κριτικές που λαμβάνουμε σχετικά με τα προϊόντα μας και το τι πιστεύει ο κόσμος σχετικά με τις πωλήσεις κινητών σε εμάς.

Οι founders της Flip, Alin Luca, Alex Burghelia και George Moroianu.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Πριν το λανσάρισμα μας στην Ελλάδα, θεωρήσαμε απαραίτητο βήμα τη «χαρτογράφηση» των Ελλήνων καταναλωτών ώστε να είμαστε βέβαιοι πως ερχόμαστε να καλύψουμε υπαρκτές ανάγκες ενός απαιτητικού κοινού που αποζητά ευκολία και ασφάλεια στις αγορές ηλεκτρονικών ειδών αλλά και «έξυπνα deals». Η επέκταση της Flip στην Ελλάδα ήταν ουσιαστικά μια φυσική κίνηση λόγω του ταχύτατα αναπτυσσόμενου τοπίου του ηλεκτρονικού εμπορίου, της αναπτυσσόμενης οικονομίας και του μεγάλου αριθμού πελατών που προσελκύονται από την «έξυπνη» λύση που προσφέρει η εταιρεία.

Είμαστε η υπ’ αριθμόν 1 εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών «σαν καινούριων» στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ελλάδα ήταν μία προσθήκη στο γεωγραφικό μας αποτύπωμα. Προσπαθούμε καθημερινά να μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας απέναντι στο ελληνικό κοινό, θέλουμε να προσφέρουμε πραγματική αξία και είμαστε ενθουσιασμένοι με τα πρώτα πολύ θετικά σημάδια από τους Έλληνες πελάτες μας. Παρά το αρχικό άγχος που ενέχει κάθε άνοιγμα σε μία νέα αγορά, η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που εισπράττουμε από το ελληνικό κοινό, επιβεβαιώνει πως τελικά η κίνησή μας αυτή σίγουρα άξιζε τον κόπο και τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας!

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί?

Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές startups, τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσουν καινοτομίες και πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες στοχεύουν στο να αλλάξουν τη ζωή όλων μας προς το καλύτερο, αλλά και να δώσουν ένα ισχυρό boost στην οικονομία της χώρας.

Σίγουρα, η Beat (πλέον Free Now) αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά success stories της ελληνικής startup σκηνής. Εισήγαγε μια ανατρεπτική καινοτομία στον κλάδο των μεταφορών, προκαλώντας θετικά την παραδοσιακή βιομηχανία ταξί και παρέχοντας μια εναλλακτική επιλογή μεταφοράς για τους χρήστες. H εμπειρία είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη, καθώς επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν εύκολα κράτηση για διαδρομές, να παρακολουθούν τους οδηγούς τους σε πραγματικό χρόνο και να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς μετρητά. Επιπλέον, έχει συνδεθεί απόλυτα με την παροχή αξιόπιστων και ασφαλών υπηρεσιών μεταφοράς. Τέλος, ο αντίκτυπός της έχει υπάρξει πολύ θετικός και για την τοπική οικονομία καθώς δημιούργησε ευκαιρίες απασχόλησης για τους οδηγούς ταξί, συνέβαλε στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην ευκολίας μεταφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να φροντίζει να περνά όμορφα στην καθημερινότητά του. Αυτό μπορεί να  το καταφέρει αν βρει ποιο είναι το πραγματικό πάθος του και πάνω σε αυτό να δουλέψει και να βασίσει το επιχειρηματικό του πλάνο.

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να ψάξει ποιοι άλλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος και έτσι θα μπορέσει να βρει το δυνητικό κοινό του στην αγορά. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να επιλέξει με προσοχή τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μαζί για αυτό το πάθος, γιατί μόνο έτσι θα μοιραστούν και τον ίδιο απώτερο σκοπό!

Το μυστικό εδώ είναι όχι μόνο να βρεις όσους θα είναι μαζί σου επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Η επιχειρηματικότητα θέλει θυσίες και η υποστήριξη σε κάθε επαγγελματική αλλά και προσωπική πτυχή, παίζει σοβαρό ρόλο τόσο στην επιτυχία όσο και στην ουσιαστικά όμορφη καθημερινότητα. Να το διασκεδάζουν και να βρίσκουν τους λόγους για τους οποίους ξυπνάνε να πάνε στη δουλειά και υλοποιούν κάθε μέρα όλο και περισσότερο το όραμά τους!

Τέλος, κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να «επανέρχεται» στις αξίες που έχει θέσει και να μένει ακέραιος σε αυτές. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι ατομικό άθλημα, απαιτεί άμεση και έμμεση συνεργασία με τους συναδέλφους, τους συνεργάτες αλλά και τους πελάτες, οι οποίοι είναι και εκείνοι που θα καθορίσουν στη συνέχεια ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα & ανάγκη τους.