Συνέντευξη στο Startup.gr: Η Δήμητρα Νίκα από την MYA Collection και η καμπάνια παραγωγής μάσκας για τα Ελληνικά Νοσοκομεία

    Από: Vicky Dallas

Δήμητρα πες μας λίγα λόγια για εσένα και για την MYA Collection!

Εμένα με λένε Δήμητρα και ειμαι CEO & Founder of MYA, για πολλούς η “σχεδιάστρια”.
Έχω σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα Μaster μου είναι στην Διοίκηση ανθρώπινου Δυναμικού, στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησα την πορεία μου στο HR και εργαζόμουν για χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές ως HR manager.

Tα ΜΥΑ είναι με λίγα λόγια ΕΓΩ. Είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας και η εκπλήρωση ενός προσωπικού στόχου να αποδείξω, αρχικά σε εμένα, ότι όποιος θέλει πραγματικά κάτι και δουλέψει πολύ για αυτό, μπορεί να τα καταφέρει μέσα σε οποιοδήποτε εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον. Ξεκίνησα την εταιρία το 2016, και αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργασία με πάνω απο 90 καταστήματα στην Ελλάδα και 10 χώρες στο εξωτερικό. Τα ΜΥΑ ράβονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα από την δική μας ομάδα παραγωγής.

Πες μας λίγα λόγια για την καμπάνια που “τρέχεις” τώρα στο Give & Fund. 
www.giveandfund.com/giveandfund/project/mya-collection-mask
Πως μπορεί κάποιος να σας βοηθήσει? Ένας τρόπος σίγουρα είναι να υποστηρίξει την καμπάνια κάνοντας μια δωρεά. Εκτός από αυτό? Αναζητάς συνεργασίες? Κάποια βοήθεια στο εγχείρημά σου?

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί αυτη τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Covid-19, και έχοντας την δική μας ομάδα παραγωγής, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή μασκών, ως πράξη υποστηρίξης για νοσοκομεία και ιδρύματα που τις χρειάζονται.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια προσφέροντας 3000 μάσκες στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ξεκινήσαμε μια ενέργεια ειδικού σκοπού μέσω της πλατφόρμας Give and Fund και τον κ. Χατζημπέη ο οποίος ηγείται αυτού προκειμένου να ράψουμε ακόμα περισσότερες.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσα σε 10 μέρες φτάνουμε τον αρχικό στόχο μας των 5000 ευρώ χάρη στην προσφορά όλου του κόσμου. Φυσικά κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Τι συμβουλές δίνεις σε ένα Fashion Brand σήμερα?

Ένας από τους βασικότερους λόγους που έκανα αυτό το brand είναι για να αποδείξω ότι υπάρχει γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και κοπέλες που πραγματικά δουλεύουν πάρα πολύ και με επιμονή και μεγάλη προσπάθεια καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολες, ούτε σε βοηθάνε να εξελιχθείς και να προχωρήσεις. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που έχω. Παρόλα αυτά, αν κάνεις καλή δουλειά και προσπαθείς, πραγματικά έχεις υποστήριξη από τον κόσμο. Που για εμένα, είναι το πιο σημαντικό από όλα. Το ΜΥΑ έχει στηριχτεί από κοπέλες οι οποίες αγαπάνε αυτό που κάνω και στηρίζουν το brand καθημερινά. Και τους χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την υποστήριξη τους τα τελευταία τρία χρονιά.

Πληροφορίες για την εταιρία μας μπορείτε να λάβετε από τους παρακάτω σύνδεσμους:

Ομάδα ΜΥΑ

  • Δημητρα Νικα: CEO & founder of MYA Collection
  • Ευαγγελια Κισαμιτακη: Wholesale Manager (Υπευθυνη δικτυου καταστηματων)
  • Ανθη Γκρεκα: Production Manager (Υπευθυνη παραγωγης)
  • Γρηγορης Κοτρωτσιος: Social Media Manager

από: Vicky Dallas

Η Βίκυ Ντάλλας, σπούδασε στην Αγγλία - Bachelor σε Interactive Multimedia Communications και Master σε E-Commerce. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησε τη 9AM (Εταιρεία Κατασκευής Web Applications). Το 2007 παράλληλα με τη 9AM έκανε Master σε Business Administration (MBA) στο ALBA Graduate Business School το οποίο ολοκλήρωσε το 2009. Κύρια δραστηριότητά της είναι η 9AM που έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή Tailor Made Web Applications + Websites. Από το 2009 ασχολήθηκε με την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω του Startup.gr. Το 2016 το APPOCALYPSIS (appocalypsis.com) που βοηθάει στο Conversion των Ιστοσελίδων δίνοντας χρήσιμα εργαλεία στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για να επικοινωνήσουν μηνύματα με τους επισκέπτες τους ή να αποθηκεύσουν E-mails.