Συνέντευξη στο Startup.gr: η Κατερίνα Αδαμοπούλου & η Ναταλία Μπαϊμάκα μας παρουσιάζουν την EggΠαίδευση!

    Από: Startup Team

Είμαστε η Κατερίνα Αδαμοπούλου και η Ναταλία Μπαϊμάκα και έχουμε ιδρύσει την EggΠαίδευση, το πρώτο e shop με εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά και ενήλικες! Όντας νηπιαγωγοί με εμπειρία σε σχολικές τάξεις αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας, αλλα και την εμπειρία μας δημιουργώντας από την αρχή ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Στόχος μας είναι αφενός να παρέχουμε μια εναλλακτική επιλογή για όσους γονείς νιώθουν ότι έχουν βαρεθεί τα τυποποιημένα παιχνίδια που βρίσκουν σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών και ψάχνουν για κάτι πιο ποιοτικό. Αφετέρου, θα θέλαμε στηρίζοντας τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εκσυγχρονίσουμε το εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό που υπάρχει στην Ελλάδα καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων.

Ακόμη, παρέχουμε στην πλατφόρμα του Youtube δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο που προσεγγίζουν θεματικές που επεξεργάζονται οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, όπως είναι οι εθνικές εορτές, η ανακύκλωση, οι εποχές, η υγιεινή, η διατροφή, άλλες εποχικές γιορτές κλπ.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες παρέχετε;

Τα χειροποίητα εκπαιδευτικά παιχνίδια που κατασκευάζουμε στο εργαστήρι μας απευθύνονται σε παιδιά από 3+ ετών έως και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Παρέχουμε ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από τα βαλιτσάκια δραστηριοτήτων, όπου στόχος είναι μέσα από το παιχνίδι το παιδί να κατακτήσει βιωματικά νέες εμπειρίες και δεξιότητες.

Ακόμη, με τα παιχνίδια λόγου και μαθηματικών στοχεύουμε στην επίτευξη μαθησιακών στόχων μέσα από ένα υλικό που προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Έπειτα από αιτήματα του κοινού μας δημιουργήσαμε και πρωτότυπα εκπαιδευτικά δωράκια για πάρτυ γενεθλίων, γιορτής, αλλά και μπομπονιέρες για βάπτιση. Η πρωτότυπη ιδέα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα δωράκια είναι εξατομικευμένα για κάθε εκδήλωση, προσαρμόζονται στη θεματική, αλλά και στις ανάγκες των παιδιών.

Τέλος, το προσεγμένο εποπτικό μας υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ή ακόμη και από γονείς στο σπίτι.

Προσπαθώντας μάλιστα να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γονέων στο σπίτι, έχουμε συμπεριλάβει στα περισσότερα προϊόντα μας αναλυτικές οδηγίες και παραλλαγές των παιχνιδιών για να μπορούν εύκολα να τα αξιοποιήσουν  στο σπίτι.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρίες;

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στον κλάδο αυτό είναι ότι είμαστε εκπαιδευτικοί και γνωρίζουμε ακριβώς τόσο τις ανάγκες των παιδιών αυτών των ηλικιών, όσο και των εκπαιδευτικών. Επομένως, όλο μας το υλικό ξεχωρίζει τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τη δομή του και την αισθητική του. Ακόμη, έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με το κοινό μας, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε εξατομικευμένα παιχνίδια και υλικό, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες ή ενδιαφέροντα των παιδιών. Αυτή η ενεργή αλληλεπίδραση σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό!

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Αν και ήμασταν πολύ τυχερές γιατί είχαμε εξ αρχής μια δεμένη ομάδα που είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν σε σχολείο, υπήρχε στην αρχή μεγάλη δυσκολία να υλοποιήσουμε όλα αυτά που είχαμε στο μυαλό μας. Η κατασκευή από την αρχή των εκπαιδευτικών παιχνιδιών, των εκπαιδευτικών βίντεο, αλλά και του εποπτικού υλικού δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Προηγήθηκε μια μεγάλη έρευνα και πειραματισμός μέχρι να καταλήξουμε στην αισθητική, αλλά και τη λογική των προϊόντων μας.  Και βέβαια χρειαζόταν μια εξάσκηση και παρακολούθηση σεμιναρίων για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες μας στον τομέα αυτό.

Βέβαια λάβαμε και μια σημαντική οικονομική βοήθεια από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που προωθούσε και στήριζε την γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς στο ξεκίνημα μας όπως σε κάθε μικρή ελληνική επιχείρηση το οικονομικό θέμα ήταν κάτι που μας απασχολούσε ιδιαίτερα.

Τι συμβουλές θα δίνατε στους νέους επιχειρηματίες out there;

Αυτό που θα θέλαμε να ακούσει κάθε νέος που ονειρεύεται να κάνει κάτι δικό του, είναι να μην σταματήσει ποτέ να προσπαθεί! Όσο απίθανο και αν φαίνεται, μπορεί ο καθένας να κάνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύεται, αρκεί να μην τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Χρειάζεται αφοσίωση και επιθυμία. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις στην πορεία!

 

Πείτε μας 2 start up εταιρείες που θαυμάζετε και γιατί:

Μία start up εταιρεία που μας αρέσει πολύ είναι οι Think Pig εξαιτίας της πρωτότυπης ιδέας των κοριτσιών να μοιραστούν το ιδιαίτερο χιούμορ τους με το κοινό! Η σκληρή τους δουλειά έδειξε ότι απέδωσε με το πέρασμα των τελευταίων χρόνων. Μία ακόμη start up επιχείρηση που εκτιμούμε ιδιαίτερα είναι και η The Shoaphouse, όπου η Μαρία και ο Μάκης κάνουν εξαιρετική δουλειά παράγοντας στο εργαστήριο τους χειροποίητα και οικολογικά σαπουνάκια και είδη περιποίησης προσώπου και σώματος.

 

Βρείτε τους: