Συνέντευξη στο Startup.gr: Η Ομάδα του Parkit Greece μας συστήνονται!

    Από: Startup Team
parkit greece

Είμαστε η Parkit Grecce η μόνη Ελληνική εταιρία που επιτρέπει στον χρήστη της εφαρμογής να ενοικιάσει την θέση στάθμευσης του όσες ώρες και μέρες της εβδομάδας επιθυμεί κερδίζοντας εύκολα χρήματα δίχως επιπλέον χρεώσεις ενώ παράλληλα μπορεί να αναζητήσει μια θέση στάθμευσης σε κάθε σημείο της πόλης.

Το σκεπτικό μας είναι “Every customer is unique”. Αυτό είναι το Moto μας και για αυτό φροντίζουμε να φτιάχνουμε την μέρα των χρηστών μας με εκπτώσεις σε καταστήματα εστίασης για να ξεκινάει ή να συνεχίζει η μέρα υπέροχα!

Τι είναι το Parkit Greece; 

Είναι μια εφαρμογή η οποία αποτελεί το Airbnb των parking. Συγκεκριμένα, προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτη θέσεως στάθμευσης να ανεβάσει στην εφαρμογή μας και να την διαθέσει προς ενοικίαση κάποιες ώρες της ημέρας όσο το αυτοκίνητο του δεν βρίσκεται εκεί! Την ίδια στιγμή ο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να δεσμεύσει τις θέσεις που βρίσκονται εντός της εφαρμογής μας με ενα χαμηλό κόμιστρο.

Σε ποιους απευθύνεται; 

Η εφαρμογή μας απευθύνεται σε κάθε οδηγό και κάθε κάτοικο πόλης ο οποίος διαθέτει μια
θέση στάθμευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μόνο που χρειάζεται ένας χρήστης είναι να έχει
ένα smartphone και μία θέση parking κάτω από το σπίτι του ή να θέλει να βρει μία θέση
parking στην πόλη του.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Η εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα διαμοιρασμού μιας ιδιωτικής θέσης μερικές ώρες της ημέρας, ενώ η επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας μιας θέσης γίνεται με έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο που αναπτύξαμε με στόχο την αποφυγή εγκατάστασης αισθητήρων ή καμερών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πολλά από τα έξοδα μας.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Το μεγαλύτερο “challenge” που τέθηκε εμπρός μας ήταν ο τρόπος που θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις αποδεσμεύσεις των θέσεων χωρίς αισθητήρες! Ένα πρόβλημα που δεν είχε λυθεί με τέτοιο τρόπο ποτέ άλλοτε.

Παρόλα αυτά, με αρκετή σκέψη και έρευνα φτάσαμε στην λύση του “γρίφου” που μας ταλαιπωρούσε από την αρχή! Αν και δεν έχει αναπτυχθεί παραπλήσιος αλγόριθμος από καμία εταιρία στο παρελθόν, εμείς καταφέραμε να πιστοποιήσουμε τις αποδεσμεύσεις 100% με software. Αυτό μάλιστα, πιστεύουμε ότι μας κάνει ακόμη πιο μοναδικούς.

Πείτε μας 2 Ελληνικές (ή μη) Startups εταιρείες που θαυμάζετε και γιατί;

Μία Start-up που έτυχε να ανακαλύψουμε στην πορεία μας είναι η Blueground, την οποία θαυμάζουμε αφού ακολουθεί ένα παρόμοιο μοντέλο με αυτό του Parkit και θα θέλαμε να δούμε τους εαυτούς μας να φτάνουν σε ένα στάδιο σαν αυτό της Blueground.

Επίσης, εννοείται η Airbnb είναι ακόμα μία Start-up που θαυμάζουμε και θα θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο εγκαθίδρυσης στη ζωή των πολιτών.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες που ξεκινάνε το όνειρο τους ή βρίσκονται στο μέσο του ταξιδιού τους; 

Να τολμήσουν! Η έναρξη μιας νέας ιδέας και η υλοποίηση της μπορεί να μην είναι εύκολη, να μην γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και να μην έχουν τους πόρους να δημιουργήσουν αυτό που οραματίζονται. Όμως, με αφοσίωση και καθημερινή δουλειά, σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση και τους σωστούς συνεργάτες όλοι μπορούν να πετύχουν!

Βρείτε την ομάδα του Parkit Greece : 

Site: www.parkitgreece.com/

Instagram: www.instagram.com/parkit_greece/

Linkedin: www.linkedin.com/company/parkitgreece/