Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Ventee App μας προτείνει τις καλύτερες μουσικές επιλογές της πόλης

    Από: Startup Team

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί “τι θα κάνουμε σήμερα”. Μία ερώτηση που βασανίζει πολύ καιρό όλους μας. Γι αυτό φέραμε την λύση. Το Ventee είναι το μοναδικό ελληνικό app μέσω του οποίου ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει μουσικά event προσαρμοσμένα στα δικά του ενδιαφέροντα. Εκείνος επιλέγει τι του αρέσει, κι εμείς του προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές της πόλης. Από το party στο διπλανό bar, μέχρι τα μεγαλύτερα music festivals. Στο Ventee θα βρεις event ακόμα και για τις πιο ιδιαίτερες προτιμήσεις.

2) Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε.

Η εφαρμογή μπορεί να οριστεί ως B2B2C. Αρχικά, απευθυνόμαστε σε κάθε επιχείρηση εστίασης που διοργανώνει event αλλά και σε κάθε διοργανωτή ή μουσικό καλλιτέχνη. Έχουμε χτίσει μία υπηρεσία μέσω της οποίας μπορούν να πραγματοποιήσουν μία στοχευμένη online διαφήμιση, σε οικονομική τιμή, σε ένα περιβάλλον που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για διαφήμιση μουσικών event.

Πρόσθετα, απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε χρήστη smartphone που θέλει να εξερευνήσει τις επιλογές της πόλης του. Εκείνον τον χρήστη που έχει κουραστεί να ψάχνει με την παρέα του για το που θα πάει σήμερα και θέλει να ανακαλύψει εκείνα τα event που του ταιριάζουν. Εκείνον, που θέλει να εξοικονομήσει χρόνο από την ατελείωτη, χαώδης και χρονοβόρα αναζήτηση που αναγκαζόταν να πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής. Κι όλα αυτά, μόλις με 3 clicks.

 

3) Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες?

Εντοπίζουμε δύο σημεία που μας ξεχωρίζουν. Το πρώτο, είναι η ιδέα καθαυτή. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετές εφαρμογές και site που διαφημίζουν event αλλά κανένα από αυτά δεν εστιάζει στην προσωποποιημένη πρόταση όπως το Ventee. Εμείς προτείνουμε λύσεις που ταιριάζουν στα εκάστοτε ενδιαφέροντα και προτιμήσεις των χρηστών μας.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θεωρούμε ότι ξεχωρίζουμε είναι η σχέση με τους συνεργάτες μας. Μέσα σ΄αυτά τα χρόνια της πανδημίας πλήγηκαν σε μεγάλο βαθμό και τώρα προσπαθούν να ανακτήσουν την ροή λειτουργίας τους. Τo Ventee είναι δίπλα τους για να τους στηρίζει και να διαφημίζει τα event τους σε ένα μεγάλο εύρος χρηστών με οικονομικές λύσεις, προσφέροντάς τους προβολή και αύξηση τζίρου.

4) Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί?

Η πρώτη μας επιλογή είναι η Welcome Pickups. Ο κύριος λόγος είναι η αντιμετώπισή της σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, εκείνη της πανδημίας, όπου κατάφερε να αντέξει και να συνεχίσει την λειτουργία της, αλλά και πλέον να στέκεται πλήρως στα δικά της “πόδια”. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το growth που είχε τον τελευταίο χρόνο.

Η δεύτερη μας επιλογή είναι η Viva wallet. Η Viva είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αρκετούς κλάδους με μεγάλη επιτυχία. Με την πρόσφατη επένδυση του ομίλου J.P Morgan κατάφερε και έγινε το πρώτο Ελληνικό unicorn.
Κάτι για το οποίο όλοι είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι.

Αυτές οι 2 εταιρείες επιλέχθηκαν καθώς είναι startups με επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητα στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι η επιτυχία τους θα στρέψει την προσοχή του επιχειρηματικού κόσμου στην χώρα μας και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι νέες γενιές σ΄αυτόν τον κλάδο.

5) Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there?

Aν μπορούσαμε να συμβουλέψουμε κάτι τους νέους επιχειρηματίες είναι να μην φοβηθούν να κάνουν κι αυτοί το ξεκίνημα τους. Nα συμφιλιωθούν όσο περισσότερο γίνεται με την αποτυχία (fail fast, succeed faster) και να τολμήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Πολλές φορές φαντάζει αδύνατο και πολύ δύσκολο, παρ΄όλα αυτά σας υποσχόμαστε ότι το ταξίδι θα σας αποζημιώσει. Με μία ωραία ιδέα και με μία δυνατή ομάδα, μπορείτε να κάνετε πράγματα που ούτε εσείς θα φανταζόσασταν.

Κατεβάστε το στο Playstore= play.google.com/store/apps/details?id=com.venteeCorp.ventee

Ακολουθήστε τους στο Instagram= www.instagram.com/ventee.app/