Συνέντευξη στο Startup.gr: Λευτέρης Παπαγεωργίου ο CEO της Entranet με 25 χρόνια εμπειρίας στην επιχειρηματικότητα!

    Από: Startup Team
Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου είναι Πολιτικός Μηχανικός. Έχει 25 χρόνια εμπειρίας στην επιχειρηματικότητα και είναι ιδρυτής 17 εταιρειών σε 5 χώρες. Είναι ο σχεδιαστής του ”έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους” που βραβεύτηκε από το πρόγραμμα της ΕΕ: ”Wider”. Είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία και το στρατηγικό σχεδιασμό της Entranet, με έδρες την Florida των ΗΠΑ, το Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη. 
Κάτω από την καθοδήγησή του η Entranet έχει διακριθεί στα European Business Awards ως Εθνική Πρωταθλήτρια Καινοτομίας 2014-2015, ενώ έχει παραλάβει και τη Σφραγίδα Αριστείας από την Κομισιόν για την έρευνά της. 
Είναι συγγραφέας των best sellers: ”Startups. Από την ιδέα, στην παγκόσμια αγορά” και ”Startups. Οι πωλήσεις”.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Το housemate® είναι το ευκολότερο σύστημα έξυπνου σπιτιού που δημιουργήθηκε ποτέ. Αποτελεί την ευκολότερη λύση της παγκόσμιας αγοράς οικιακών αυτοματισμών, ως ένα έξυπνο σπίτι μέσα σε μια συσκευασία.

Πρόκειται ένα ολοκληρωμένο πακέτο με διάφορες plug ‘n’ play συσκευές (διακόπτες, θερμοστάτες, κάμερες κ.τλ).

Mπορεί να εγκατασταθεί, να ρυθμιστεί και να αναβαθμιστεί εύκολα και γρήγορα, χωρίς οικοδομικές εργασίες στο σπίτι.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω φωνητικών εντολών. Και είναι το μόνο στα ελληνικά!

Το προϊόν διαθέτει δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά αλλά και μέσω υπολογιστή.

Για το συγκεκριµένο σύστηµα ελέγχου έξυπνου σπιτιού δεν είναι απαραίτητη οποιαδήποτε γνώση ή δεξιότητα στις νέες τεχνολογίες και γι᾽αυτό µπορεί να χρησιµοποιηθεί από όλες τις ηλικιακές οµάδες των καταναλωτών.

Το housemate® smart home package είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα υλικού και λογισμικού, το οποίο βασίζεται στον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ενοίκων ακόμη και όταν αυτοί είναι προχωρημένης ηλικίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή κινητικότητας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Τα προϊόντα της Entranet είναι μοναδικά. Πριν από λίγα χρόνια η Entranet παρουσίασε το talk2lift, το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ασανσέρ παγκοσμίως. Ένα σύστημα που  απλά λες τον προορισμό σου και σε μεταφέρει εκεί έστω  και αν δεν γνωρίζεις τον όροφο (μπορείς  να πεις όνομα, ιδιότητα ή επωνυμία εταιρίας)

Σήμερα  φέρνει στην αγορά το ευκολότερο σύστημα έξυπνου σπιτιού που δημιουργήθηκε ποτέ, το housemate. Το ευκολότερο για τον χρήστη γιατί του μιλάς στα ελληνικά και εκτελεί την εντολή που έχει λάβει αλλά και το ευκολότερο για τον εγκαταστάτη γιατί είναι plug ‘n’ play!

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Η έλλειψη κεφαλαίων για την ανάπτυξη των προϊόντων μας αλλά και η συνεχής αστάθεια της χώρας που εμπεριείχε ρίσκο για επενδυτές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Θαυμάζω όλες τις ομάδες που έδωσαν τον αγώνα και κατάφεραν να μείνουν όρθιες. Θα ξεχώριζα το Beat για τις μάχες που έδωσε με την ελληνική (τότε) κυβέρνηση και τις συντεχνίες.  την Schoox για την επιμονή που τους έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και σήμερα μπορεί να καυχιέται πως έχει πελάτες σε όλο τον πλανήτη.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Βρείτε πρώτα την ανάγκη της αγοράς. Μετά ξεκινάει ο σχεδιασμός. Μιλήστε με κόσμο που εμπλέκεται στον κλάδο και διαμορφώστε το προϊόν/υπηρεσία σας μαζί τους. Και διαβάστε 2 βιβλία: Το ‘’Startups. Από την ιδέα, στην παγκόσμια αγορά’’ και το ‘’Startups. Οι πωλήσεις’’.

Τουλάχιστον σήμερα, γνωρίζω πως αν υπήρχαν όταν ξεκινούσα εγώ την καριέρα μου, θα με είχαν γλιτώσει από πολλά αδιέξοδα.

 

Βρείτε τους: 

website: www.entranet.gr/

LinkedIn: www.linkedin.com/company/entranet/

Facebook: www.facebook.com/Entranet.Inc/