Συνέντευξη στο Startup.gr: Μιχάλης Καραβελάκης & Αριστέα Πασά της Technus μιλάνε για τη νέα ελληνική πλατφόρμα αναζήτησης freelancer και επιχειρήσεων!

    Από: Startup Team

Η Technus είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, με σκοπό να στεγάσει το ελληνικό δίκτυο ελεύθερων επαγγελματιών (freelancers) και επιχειρήσεων. Σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ πελάτη και επαγγελματία, προσφέροντας υπηρεσίες αναζήτησης επαγγελματιών στην Ελλάδα.

Η τεχνολογία, μας προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και να δικτυωθούμε. Πιστεύουμε στην ευκαιρία για εργασία, είτε ζούμε στη μητρόπολη, είτε στο χωριό. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την Technus, βασισμένοι σε ένα μοντέλο το οποίο δίνει προτεραιότητα στη δυνατότητα επιλογής τόσο του πελάτη, όσο και του επαγγελματία.

Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία  σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις, να υλοποιήσουν τα project τους, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν την καλύτερη δυνατή προσφορά, συγκρίνοντας επαγγελματίες του χώρου γρήγορα, εύκολα και δωρεάν.

 

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Οι χρήστες μπορεί να είναι από φοιτητές οι οποίοι ψάχνουν βοήθεια για μια εργασία, άνθρωποι που θέλουν να υλοποιήσουν κάποιο προσωπικό τους project, επαγγελματίες που χρειάζονται μια υπηρεσία (π.χ. μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή τους)  έως και εταιρείες οι οποίες ψάχνουν εξωτερικό συνεργάτη. Στους χρήστες μας, παρέχουμε δωρεάν η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης freelancer ή εταιρειών, με ελάχιστα κλικ συμπληρώνοντας μια φόρμα τεσσάρων βημάτων, χωρίς να χάνεται κανείς google-άροντας.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες τους οποίους στεγάζουμε, δίνουμε τη δυνατότητα δικτύωσης με νέους πελάτες από όλη την Ελλάδα, να αναλάβουν εργασίες τις οποίες οι ίδιοι επιλέγουν, καθώς και να ξεχωρίσουν στον κλάδο τους μέσω των αξιολογήσεων.

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζεται από τις άλλες εταιρείες;

H εφαρμογή της Technus ξεχωρίζει διότι δεν κρατάει ποσοστό από την εργασία ούτε από τον πελάτη, ούτε από τον επαγγελματία! – σε αντίθεση με όλες τις άλλες πλατφόρμες διεθνώς. Γνωρίζοντας οι ίδιοι την ελληνική πραγματικότητα και ζώντας την καθημερινά, θελήσαμε να προσφέρουμε ευκαιρία για εργασία, χωρίς η τελική τιμή της υπηρεσίας που παρέχει ο επαγγελματίας να επηρεάζεται από εμάς, επομένως οι χρεώσεις των επαγγελματιών είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Ταυτόχρονα, η ομάδα της Technus δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των χρηστών, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της.

Τέλος, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη, οι άνθρωποι που συνεργάζονται να νιώθουν άνεση στην έκφραση. Να μπορούν δηλαδή να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητοί, κάτι που η μητρική μας γλώσσα, μας χαρίζει απλόχερα.

 

Αφού δεν κρατάτε ποσοστά από τις εργασίες, γιατί δεν υπάρχει κόστος εγγραφής ή συνδρομή;

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα για εύρεση εργασίας, χωρίς κάποιο αρχικό κόστος. Κατά την εγγραφή του ο επαγγελματίας λαμβάνει από εμάς δώρο το «πακέτο εγγραφής» με credits, αξίας 15€. Συνεπώς, μπορεί να ξεκινήσει να αποδεχθεί τα πρώτα του μηνύματα και να αναλάβει εργασίες άμεσα, χωρίς χρέωση. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει συνδρομή, παρά μόνο η αφαίρεση credits κατά την «αποδοχή μηνύματος» και την «ανάθεση της εργασίας», για εργασία που έστειλε ο πελάτης.

Από την άλλη, ο πελάτης δεν έχει καμία χρέωση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών της Technus, καθώς οι συναλλαγές γίνονται εκτός εφαρμογής, όπως ακριβώς εάν έψαχνε κάποια εταιρεία ή freelancer, επικοινωνώντας με την κάθε μια ξεχωριστά. Το πλεονέκτημα είναι ότι στην Technus, η αναζήτηση γίνεται άμεσα και σε ελεγχόμενο περιβάλλον ώστε να διασφαλιστεί (μέσω ελέγχων από την ομάδα μας και μέσω αξιολογήσεων) η ποιότητα του επαγγελματία.

 

Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στεγάζει η Technus;

Η Technus εστιάζει σε πέντε μεγάλους κλάδους επαγγελμάτων.

Ο πρώτος κλάδος είναι η «Υλοποίηση εφαρμογών» (Development)  και εμπεριέχει υπηρεσίες όπως ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, smartphone και λογισμικού. Για παράδειγμα, δημιουργία e-shop, ιστοσελίδων ή εφαρμογών.

Ένας ακόμα κλάδος τον οποίο πολλοί συγχέουμε με τον προηγούμενο, είναι η «Πληροφορική» (IT). Περιλαμβάνει επαγγελματίες της επιστήμης των δεδομένων και ανάλυσης, δηλαδή στατιστικές αναλύσεις, βάσεις δεδομένων, data entry κτλ. Επιπλέον, περιλαμβάνει υπηρεσίες δικτύωσης και cloud, στεγάζοντας επαγγελματίες όπως μηχανικούς και τεχνικούς υπολογιστών, μηχανικούς cloud και μηχανικούς δικτύων.

Το «Design and Δημιουργία» παρέχει υπηρεσίες γραφιστικών, video και animation, μουσικής και ήχου, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού παιχνιδιών και σχεδιασμού προϊόντων.

Ο τέταρτος κλάδος, το «Marketing», περιλαμβάνει εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο της προώθησης και των πωλήσεων, όπως το digital marketing, social media marketing, διαφήμιση κτλ.

Τέλος, έχουμε τον κλάδο «Μετάφραση και Συγγραφή» και ανήκει σε μεταφραστές, αρθρογράφους και συγγραφείς.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Η ιδέα για τη δημιουργία της Technus ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020. Έναυσμα ήταν το μεράκι και η διάθεσή μας για δημιουργία και παραγωγικότητα, παράλληλα με την κύρια εργασία μας. Ο περιορισμένος χρόνος ο οποίος μας απέμενε καθημερινά ήταν και η μεγαλύτερη δυσκολία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ειδικότερα στην περίπτωση του Μιχάλη, ο οποίος εργαζόταν ως IT & BI Specialist, κατά την περίοδο που «έσκασε η βόμβα» του Covid-19. Αυτό έφερε ακόμα περισσότερο φόρτο εργασίας, επομένως μεγαλύτερη δυσκολία στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη της ιδέας.

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, δεδομένου της πολυπλοκότητας της εφαρμογής και του παράλληλου φόρτου εργασίας, καταφέραμε να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Από τότε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να δημιουργήσουμε μια ποιοτική και αξιόπιστη διαδικτυακή υπηρεσία.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) startups που θαυμάζετε και γιατί;

Πρότυπη εταιρεία για εμάς, αποτελεί το Skroutz. Διαβάζοντας την ιστορία της εταιρείας, μπορούμε να πούμε ότι αποτέλεσε έμπνευση για τα δικά μας πρώτα βήματα. Επιπλέον, τους θαυμάζουμε για την απλότητα που τους διέπει και ταυτιζόμαστε με αυτήν. Το όραμα και η υλοποίηση ενός φαινομενικά αδύνατου project για εκείνη την εποχή, το οποίο αποδείχθηκε μελλοντικά τεράστια επιτυχία, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ιδέα μας και να βελτιωνόμαστε.

 

Τι συμβουλές δίνεται για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Σε όλους τους τολμηρούς και τολμηρές:

“If your dreams don’t scare you, they are too small” – Richard Branson.

Όμως…

“If you can dream it, you can do it.” Walt Disney.

 

Βρείτε τους: 

www.technus.gr

Social Media:
www.linkedin.com/company/technusgr
www.facebook.com/Technus.gr
www.instagram.com/technus.gr
twitter.com/Technusgr