Συνέντευξη στο Startup.gr: O Κωνσταντίνος Ζιούλας και οι συνεργάτες του μας συστήνουν τo marketplace για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Από: Startup Team
Business Interval

Πείτε μας λίγα λόγια για την υπηρεσία σας

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι καθοριστική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη είναι πρωταρχική. Εμπνευσμένοι από αυτήν τη φιλοσοφία, δημιουργήσαμε μια ομάδα εξαιρετικών επαγγελματιών στα οικονομικά, τη λογιστική, και το marketing, με στόχο να ανατρέψουμε την ατζέντα στον τομέα των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η πρότασή μας ήρθε για να αλλάξει τους όρους του επιχειρηματικού παιχνιδιού. Ήρθε να φωνάξει κάτι το οποίο υπήρχε αλλά δεν τολμούσαμε να το εξωτερικεύσουμε. Ε ναι λοιπόν, θα θέλαμε να υπάρχει μια ενιαία αγορά που θα δίνει την δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να πουληθούν ή να συνεταιριστούν εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και να παίρνουν πίσω ένα κομμάτι της αξίας που εμπεριέχεται εντός τους.

Αυτή την ιδέα ήρθε να εκλαϊκεύσει η Business Interval. Προσφέρουμε σε όλες τις αξιόλογες μικρομεσαίες επιχειρήσεις την δυνατότητα να διαθέσουν ένα ποσοστό ή ακόμα και το 100% τους σε μια οργανωμένη αγορά. Η ΒΙ παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία και τους μηχανισμούς που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να βρίσκουν τους κατάλληλους αγοραστές και αντίστοιχα στους επενδυτές να ανακαλύπτουν τις επόμενες επαγγελματικές τους κινήσεις. Η πλατφόρμα μας δίνει επιλογές στους χρήστες, κάτι που απουσίαζε μέχρι σήμερα από τα επιχειρηματικά δρώμενα. Επιτρέπουμε στους επιχειρηματίες να προωθούν τις επιχειρήσεις τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και στους επενδυτές να επιλέγουν από μια πληθώρα επιχειρηματικών ευκαιριών.

H Business Interval αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην ελληνική αγορά, και η δέσμευσή μας για καινοτομία και υψηλή ποιότητα μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον τομέα των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων και να προσφέρουμε στους χρήστες μας την καλύτερη εμπειρία που μπορούν να λάβουν.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Η Business Interval στοχεύει σε δύο βασικές ομάδες:

 1. Στους Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων προς Πώληση: Η πλατφόρμα της Business Interval προσφέρει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ένα εξειδικευμένο περιβάλλον για την αποτελεσματική προβολή και πώληση των επιχειρήσεών τους. Μέσω μιας ασφαλής, επαγγελματικής και άνετης πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προβάλλουν τα βασικά στοιχεία, οικονομικά και όχι μόνο, που χρειάζεται να γνωρίζει αρχικά ένας υποψήφιος αγοραστής.
 2. Στους Υποψήφιους Αγοραστές/Επενδυτές: Για τους υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές παρέχουμε ένα εκτενές και πανελλαδικό δίκτυο επιχειρήσεων προς πώληση. Μέσα από την πλατφόρμα μας, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ποικίλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πραγματοποιήσουν τις πιο συμφέρουσες και σωστές επιχειρηματικές επιλογές.

Ο στόχος της Business Interval είναι η δημιουργία ενός συνεκτικού και αξιόπιστου χώρου όπου οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι αγοραστές/επενδυτές μπορούν να συναντηθούν με διαφάνεια, ενημέρωση και επαγγελματισμό, επιδιώκοντας την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματων και την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας, με βαθιά γνώση της αγοράς και πολυετή εμπειρία στον τομέα του επιχειρείν, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την αγοραπωλησία επιχειρήσεων. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που αναπτύσσουμε διαρκώς, περιλαμβάνονται οι εξής:

 1. Συνεχής Προβολή και Προώθηση Επιχειρήσεων: Κατανοούμε τη σημασία της ορατότητας. Προσφέρουμε υπηρεσίες συνεχούς προβολής και προώθησης επιχειρήσεων. Αυτό αυξάνει εκθετικά τις πιθανότητες ευρέσεως των κατάλληλων αγοραστών, γρήγορα και αποτελεσματικά.
 2. Διασφάλιση Επαφής Αγοραστών με Πωλητές: Η πλατφόρμα μας επιδιώκει την άρτια επικοινωνία μεταξύ ενδιαφερόμενων αγοραστών και πωλητών. Διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη επαφή, παρέχοντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ευκολίας.
 3. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Αγοραστές και Πωλητές: Οι εμπειρογνώμονές μας παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση για αγοραστές και πωλητές, βοηθώντας τους να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους.
 4. Αποτίμηση Αξίας Επιχειρήσεων: Παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης για την ακριβή κατανόηση της αξίας της επιχείρησής σας, βοηθώντας σας να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη συναλλαγή.
 5. Υπηρεσίες αξιολόγησης αγοραστών: Παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης των υποψήφιων αγοραστών οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες διαδικασίες και εργαλεία για να εξασφαλίσουμε ότι ο υποψήφιος αγοραστής έχει τα κατάλληλα προσόντα και την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για την αγορά μιας επιχείρησης.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Αυτό που καθιστά την Business Interval μοναδική σε σχέση με άλλες εταιρείες είναι η συνδυαστική δύναμη της τεχνογνωσίας μας με την εμπειρία στα χρηματοοικονομικά των επιχειρήσεων, και της εξειδίκευσής μας στον τομέα των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων με το πάθος μας για την δημιουργία και την καινοτομία.

 1. Τεχνογνωσία και Καινοτομία:
  • Διαθέτουμε εξειδικευμένη τεχνογνωσία στον τομέα της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο και χρήσιμο εργαλείο.
 2. Εξειδίκευση στον Τομέα:
  • Η ομάδα μας αποτελείται από ειδικούς στον τομέα των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων, με εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα της διαδικασίας μέσα στα χρόνια που λειτουργεί η Business Interval.
 3. Δέσμευση για Ποιότητα και Διαφάνεια:
  • Δεσμευόμαστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με απόλυτη διαφάνεια. Η εμπιστοσύνη και η ευκολία επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών μας είναι κεντρικά στοιχεία της φιλοσοφίας μας.
 4. Προσαρμοστικότητα και Εξυπηρέτηση:
  • Κατανοούμε τις μοναδικές ανάγκες κάθε επιχείρησης και προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας για να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά κάθε χρήστη.
 5. Πρωτοπορία στην Αγορά:
  • Καθώς πρωτοπορήσαμε στην αγορά των αγοραπωλησιών επιχειρήσεων, είμαστε περήφανοι που λειτουργούμε εδώ και 3 χρόνια. Με προσθήκες νέων υπηρεσιών και συνεχείς εξελίξεις στην πλατφόρμα μας, προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες που επέλεξαν να πορευθούν με την Business Interval σε αυτό το επαγγελματικό εγχείρημα.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Όταν επιχειρείς να αλλάξεις ριζικά έναν τομέα που δεν έχει εξελιχθεί τα τελευταία 50 χρόνια θα αντιμετωπίσεις τις αντίστοιχες δυσκολίες.

 • Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο έως τώρα ταξίδι μας ήταν καταρχάς η ίδια η ιδέα, αυτή κάθε αυτή της δημιουργίας μιας προσδιορισμένης επακριβώς αγοράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • Η προσπάθεια να πείσουμε και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων ήταν εξίσου ένα μόνιμο και βασανιστικό πρόβλημα. Η προσαρμογή σε νέες πρακτικές απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία της ψηφιακής εξέλιξης.
 • Η αναζήτηση συνεργασιών που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιχείρησής μας αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση. Εταιρίες με μακροχρόνια εμπειρία στην αγορά, δυσκολεύονταν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις, τις ταχύτητες, και την μεταβλητότητα που επιβάλλει η τεχνολογία και οι ανάγκες μιας νέας ιδέας.
 • Επίσης, η διαπίστωση ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη και εχεμύθεια δυστυχώς δεν είναι κάτι το αυτονόητο άλλα μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Το συγκεκριμένο μάθημα το πήραμε βλέποντας εταιρεία προγραμματιστών με την οποία δεν προχωρήσαμε εν τέλη σε συνεργασία, να χρησιμοποιεί όλη την έρευνά μας για να τρέξει το project μας με άλλον πελάτη τους.

Η συνεχής προσπάθεια για επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της ταχύτητας βελτίωσης της πλατφόρμας και της ανάγκης διατήρησης ενός σταθερού και φιλικού περιβάλλοντος για τους χρήστες μας αντικατοπτρίζει την συνεχή προσπάθεια επίτευξης ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και αξιοπιστίας. Ταυτόχρονα, καθημερινά δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή αξία στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Δύο είναι οι startups που σκεφτόμαστε ότι έχουν επιδείξει εξαιρετική καινοτομία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Η Uber που καινοτόμησε στον τομέα της μεταφοράς και ουσιαστικά εισήγαγε έναν νέο τρόπο μετακίνησης, αξιοποιώντας την τεχνολογία για τη σύνδεση ανθρώπων με εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο μεταφοράς. Η ευκολία χρήσης του συστήματος της Uber και η καινοτομία του μοντέλου της έχουν επηρεάσει θετικά πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Η Workable όπου επαναπροσδιόρισε τον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσω της τεχνολογίας. Ο τρόπος που ενσωματώνει την τεχνολογία στις πρακτικές της για την εύρεση, την αξιολόγηση και την πρόσληψη εργαζομένων δείχνει πώς η καινοτομία μπορεί να αναδείξει νέες δυνατότητες στον τομέα της αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού μιας εταιρείας.

Και οι δύο εταιρείες έχουν σημαντική επίδραση στις κοινότητές τους, αναδεικνύοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην επαναστατική αλλαγή των παραδοσιακών μοντέλων επιχειρηματικότητας. Στην Business Interval σκοπεύουμε να έχουμε αντίστοιχη επίδραση στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και να βοηθήσουμε τον τομέα της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων να ανθίσει.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες εκεί έξω;

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για περαιτέρω πληροφόρηση των εν δυνάμει επιχειρηματιών και θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές που μπορεί να τους βοηθήσουν στο ταξίδι τους στον επαγγελματικό κόσμο:

 1. Καλλιέργεια Δικτύου:
  • Δημιουργήστε και διατηρήστε σχέσεις με άλλους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες. Ένα δυνατό δίκτυο μπορεί να προσφέρει υποστήριξη, συμβουλές, πελατολόγιο και ευκαιρίες συνεργασίας.
 2. Καινοτομία και Ευελιξία:
  • Πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τις αλλαγές στον τομέα σας, να προσαρμόζεστε γρήγορα σε αυτές και να υιοθετήσετε καινοτόμες ιδέες. Η ευελιξία είναι κλειδί σε έναν οικονομικό κόσμο που αλλάζει διαρκώς.
 3. Συνεχής Μάθηση:
  • Επενδύστε στην μάθηση και διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα σας και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας.
 4. Καθορισμός και Διατήρηση Στόχου:
  • Καθορίστε τον κύριο και μακροχρόνιο στόχο για την επιχείρησή σας και επικεντρωθείτε σε αυτόν. Μπορεί να ακούγεται αμελητέο αλλά η δημιουργία ξεκάθαρων στόχων βοηθά στο να καθοδηγείτε τις καθημερινές αποφάσεις σας και την σύγκλισή τους προς την επίτευξη αυτών.
 5. Οι αξίες έχουν αξία:
 • Να έχετε αξίες και να πορεύεστε με αυτές γιατί αργά ή γρήγορα αυτό είναι κάτι που θα προκύψει. Μπορεί στη σημερινή εποχή να νομίζουμε ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας για αξίες αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Αγωνιστείτε με αξίες, αυτό είναι το μότο μας.

Με αυτές τις συμβουλές, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους νέους επιχειρηματίες να προοδεύσουν στο επαγγελματικό τους εγχείρημα.

Μπορείτε να τους βρείτε παρακάτω :

Website 

Facebook

Instagram 

Linkedin