Συνέντευξη στο Startup.gr: Ρούλα Ναούμ, η Co-founder του “The Consumer Spot”!

    Από: Startup Team

Το νέο αυτό project έχει στόχο την ενδυνάμωση των καταναλωτών που ζουν ή απλώς επισκέπτονται την Ελλάδα, με την απαραίτητη γνώση που απαιτείται για την λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για αγαθά και υπηρεσίες ώστε να εξοικονομούν χρήματα και την ίδια στιγμή να γνωρίζουν τα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και πώς να ενεργούν με γνώμονα αυτά.

Ο στόχος της ιστοσελίδας μας είναι να παρέχουμε στους αναγνώστες ελεύθερη πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία ενδυνάμωσης καταναλωτών, εξοικονομώντας για αυτούς χρόνο έρευνας και προσπάθεια. Οι έξυπνοι οδηγοί, οι συμβουλές και τα εργαλεία μας βασίζονται σε επαγγελματική και αντικειμενική έρευνα αγοράς και παρουσιάζονται στους καταναλωτές μας με σαφή, συνοπτικό και κατανοητό τρόπο.  Ο κύριος στόχος μας είναι να γίνουμε η κορυφαία ιστοσελίδα που θα βοηθά τους καταναλωτές στην Ελλάδα.

 

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία , που περιβάλλεται από κάθε είδους διαφήμιση που μας παρασύρει να θέλουμε να ξοδεύουμε όλο και περισσότερα για αναγκαία και περιττά προϊόντα και υπηρεσίες. Πολλοί πιστεύουν ότι για να ξοδέψουν περισσότερα, πρέπει να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, κάτι που δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Ωστόσο, πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να κάνει κανείς ή πόσες αυξήσεις μπορεί να πάρει μέσα σε ένα χρόνο; Είναι πολύ πιο εύκολο και αρκετά αποτελεσματικό να μειώσει κανείς τις δαπάνες του προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του. Στο The Consumer Spot, παρέχουμε στους αναγνώστες μας τις πληροφορίες, τα μέσα και τα εργαλεία όχι μόνο για να αυξήσουν το εισόδημά τους αλλά και για να μειώσουν τις δαπάνες τους, διατηρώντας την ίδια ποιότητα ζωής. Το The Consumer Spot λοιπόν απευθύνεται σε καταναλωτές όλων των ηλικιών, από τον φοιτητή που σκέφτεται το μέλλον του μέχρι τον συνταξιούχο που ζει με τη σύνταξή του.

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

O ιστότοπός μας είναι μια ολοκληρωμένη ενημερωτική ιστοσελίδα, που προσφέρει στους αναγνώστες της πολύτιμες πληροφορίες με τη μορφή λεπτομερών οδηγών, ειδησεογραφικών άρθρων και Blogs, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα προσωπικά τους οικονομικά. Να αναφέρουμε επίσης την ενότητα ‘’Βρείτε Δωρεάν’’ που αποκαλύπτει στον αναγνώστη δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι προσιτά σε αυτόν και την ενότητα Deals που εμφανίζει προσφορές και προωθητικές ενέργειες για χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Eκτός από τη χρηματοδότηση, η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να συγκεντρωθεί η ομάδα πίσω από όλο αυτό το έργο. Δεν έπρεπε μόνο να βρούμε ικανούς ανθρώπους, αλλά και ανθρώπους που είχαν αρκετό θάρρος να δεσμευτούν να εργαστούν σε μια νεοσύστατη επιχείρηση που μπορεί να επιβιώσει ή να μην επιβιώσει.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Προσωπικά, μου αρέσουν το Beat και το InstaShop επειδή διευκολύνουν την καθημερινή ζωή. Με ένα κλικ στην εφαρμογή Beat, μπορώ να βρω το πλησιέστερο διαθέσιμο ταξί με τα στοιχεία του αυτοκινήτου και το όνομα και τη φωτογραφία του οδηγού. Μπορώ επίσης να γνωρίζω αν πρέπει να πληρώσω με μετρητά ή με κάρτα. Το InstaShop είναι μια υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου που ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή και την Αφρική πριν από την κρίση του Covid, προβλέποντας την έλλειψη χρόνου των πολυάσχολων ανθρώπων και την ανάγκη να αναλάβει κάποιος τα ψώνια τους. Η εφαρμογή έγινε ακόμη πιο χρήσιμη σε περιόδους πανδημίας, όταν οι άνθρωποι ήταν υποχρεωμένοι να αποφεύγουν χώρους με πολύ κόσμο, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Ακολουθήστε το όνειρό σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, αλλά παράλληλα προετοιμαστείτε και κάντε την έρευνά σας. Όλες οι ιδέες είναι καλές, αλλά δεν θα πετύχουν όλες οι ιδέες. Κάντε ένα business plan, δείτε αν η αγορά είναι έτοιμη και μπορεί να φιλοξενήσει την επιχείρησή σας. Και μόλις αρχίσετε να δίνετε ζωή στην ιδέα σας, αφοσιωθείτε σε αυτήν μέρα και νύχτα, γιατί η επιτυχία χρειάζεται τόσο τύχη όσο και σκληρή δουλειά.

 

Βρείτε τους:

site: theconsumerspot.com/

fb: www.facebook.com/TheConsumerSpot

linkedin: www.linkedin.com/company/theconsumerspot/

twitter: twitter.com/consumer_spot

insta: www.instagram.com/the_consumer_spot/