Συνέντευξη στο Startup.gr: Spiti.Pro: Ιστοσελίδα Αγγελιών Ακινήτων με καινοτόμες υπηρεσίες στην παροχή υπηρεσιών για τους επαγγελματίες κτηματομεσίτες και τους ιδιώτες

    Από: Startup Team
spitipro

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν / υπηρεσία σας

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση ονομάζομαι Παναγιώτης Μωραΐτης 28 ετών μαζί με την ομάδα μου Δημήτρη Σκληρό, Άγγελο Ντώνη και Μιχάλη Ράπτη ερχόμαστε να διαταράξουμε το υπάρχον καθεστώς των ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων και να δημιουργήσουμε μία καινοτόμα πλατφόρμα αγγελιών (www.spiti.pro) μετά από έρευνα στο χώρο της κτηματαγοράς και πολλαπλές συνεντευξεις απο ηγέτες του κλάδου όπως του Προέδρου Μεσιτών Ευρώπης κ Κοσμά Θεοδωρίδη και του Προέδρου Μεσιτών Αθηνών Αττικής κ Λευτέρη Ποταμιάνου ακούγοντας την αγορά.

Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της αξίας και του σεβασμού προς τους επαγγελματίες κτηματομεσίτες, που αριθμούν πάνω από 1300 γραφεία σε όλη την Ελλάδα σήμερα, με παράλληλη προάσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών ακινήτων.Η κτηματομεσιτεία δεν είναι υποαπασχόληση είναι κύριο επάγγελμα και εμείς σεβόμαστε τους επαγγελματίες και ταυτοχρονα προστατευομαι τους ιδιώτες μέσα από την πλατφόρμα μας από παράνομους “μεσίτες” που οικειοποιούνται το επάγγελμα του μεσίτη και μολύνουν τον χώρο.

Εκτός από την εγχώρια αγορά στόχος είναι να αναδείξουμε τα περιζητητα ελληνικα ακινητα σε διεθνες επιπεδο, ενώ ταυτόχρονα με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρουμε έναν ευφυή διαδραστικό χάρτη εκτίμησης ακινήτου προς το ευρυ κοινο, αλλά και άλλες επιλογές.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε.

Το spiti.pro ως ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων περιέχει αγγελίες ακινήτων από αδειούχους κτηματομεσίτης ιδιώτες και κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ απευθύνεται στο ευρύ κοινο που αναζητα ακινητο για αγορά/ενοικίαση. Ταυτόχρονα δινουμε στον ιδιώτη την δυνατοτητα να δημοσιεύσει το ακινητο του προς πωληση/ενοικιαση στην πλατφόρμα μας ή να αναζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες κτηματομεσίτες στην περιοχή που τον ενδιαφέρει.

 Κάντε μας μία επισκόπηση των προβληματων που είδατε στην αγορά σας:

Είναι αρκετά δύσκολο να εκθέσουμε τα χρόνια προβλήματα του αντικειμένου εν συντομία. Παρόλα αυτά αν μπορούσαμε να αναφερθούμε στα σημαντικότερα είναι:

  • ‘Ενα χρόνιο πρόβλημα είναι οι ταυτοχρονες αγγελίες ιδιώτη και μεσίτη των ίδιων ακινήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε υποψήφιους αγοραστές, ενώ δε λείπουν και οι προστριβές ανάμεσα σε ιδιώτες, υποψήφιους αγοραστές και μεσίτες με πολλές φορές να σταματάει μέχρι και η ίδια η αγοραπωλησία. Η πλατφόρμα μας διαχωρίζει άμεσα με σεβασμό από τα πρώτα βήματα καταχώρησης εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί συνεργασία με επαγγελματία κτηματομεσίτη ή όχι.
  • Ένα δεύτερο πρόβλημα που έχουμε εντοπίσει είναι ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων συχνά χορηγούν άδειες πώλησης του ακινήτου τους σε αρκετά μεσιτικά γραφεία ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλαπλές, ενίοτε αντικρουόμενες (για παράδειγμα πολλαπλές τιμές πώλησης), καταχωρήσεις για το ίδιο ακίνητο. Αυτή η σύγχυση επηρεάζει τόσο τους μεσίτες όσο και τους δυνητικούς αγοραστές, αλλά και γενικότερα την αγοραπωλησία ακινήτων, διαστρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα του κλάδου.
  • Η επικράτηση παράνομων και μη εξειδικευμένων μεσιτών,μαζί με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση εικόνων ακινήτων, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Παραπλανητικές καταχωρίσεις απαντώνται συχνά από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, υπονομεύοντας την αξιοπιστία των αδειοδοτημένων κτηματομεσιτών. Αυτή η κατάσταση στρεβλώνει τη  δυναμική της αγοράς και τον κλάδο της κτηματομεσιτείας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες?

Στο spiti.pro, επιδιώκουμε να αντιστρέψουμε την τάση του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παραπληροφόρησης στον χώρο των ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων. Καινοτομούμε με την παροχή αποκλειστικών ειδοποιήσεων σε επαγγελματίες κτηματομεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πλατφόρμα μας είναι παρέχει σε αποκλειστικότητα υπηρεσίες ενημέρωσης ιδιοκτητών και μεσιτών μέσω καινοτόμου αλγόριθμου για διπλότυπες αγγελίες και παραπλανητικές καταχωρύσεις λύνοντας τα παραπάνω χρόνια προβλήματα.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώνουμε άμεσα για κάθε ανάρτηση ίδιου ακινήτου, διασφαλίζοντας ότι κάθε επαγγελματίας κτηματομεσίτης και ιδιώτης έχει πλήρη επίγνωση των αγγελιών που αναρτώνται. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση εξαλείφει τις παράνομες πρακτικές κερδοσκόπων και παρέχει διαφάνεια σε μια αγορά που συχνά χαρακτηρίζεται από παραπληροφόρηση και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μέσα από το spiti.pro, οι μεσίτες αναδεικνύονται ως επαγγελματίες με σεβασμό και προστασία, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Για την “εξαγωγή” των ακινήτων που λείπει από την αγορά  τι παροχές προσφέρετε:

Είμαστε η μοναδική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα που έχουμε υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με κορυφαίες πλατφόρμες αγγελιών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο όπως realtor.com (Η.Π.Α) ,fang.com & juwai.asia (Κίνα) , immobilienscout24.de (Γερμανία) και άλλες ωστε να προωθουμε τα ακίνητα των χρηστων μας στο ευρυ κοινο καθε της χωρας με ένα κλίκ στις παραπάνω ιστοσελίδες .

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τη μέγιστη προβολή στα ακίνητα των επαγγελματιών μεσιτών μας,επιτρέποντας τους να αγγίξουν ευρύτερο κοινό στο  εξωτερικό.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό,καθώς πολλές αγοραπωλησίες στην Ελλάδα  γίνεται από ξένους είτε για επένδυση είτε για ιδιοκατοίκηση, μάλιστα με τη συμμετοχή πολλές φορές και αλλοδαπών κτηματομεσιτικών γραφείων.

Θα συμμετέχετε με κάποιον τρόπο στην επερχόμενη εκδήλωση σύστασης της πανελλήνιας ομοσπονδίας μεσιτών;

Ναι φυσικά. Όπως πρωτοστατήσαμε και υποστηρίξαμε τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών-Αττικής με το πρώτο άκρως επιτυχημένο 1o Athens Property Show & Real Estate Forum (φωτό 2) στο Ζάππειο Μέγαρο, έτσι θα είμαστε και παρόν στο Real Market στις 14 Μαΐου που θα ιδρυθεί η Νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεσιτών με στόχο μία διαρκή και επίσημη συνεργασία με την Νέα Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδας.

Πάντα πιστεύουμε ότι μια ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων πρέπει να ακούει και να υποστηρίζει έμπρακτα τους μεσίτες με νέες παροχές και υπηρεσίες και αυτό πιστεύουμε μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια επίσημη συνεργασία με την Nέα Ομοσπονδία Μεσιτών όπως έκανε η realtor.com με την N.A.R (National Association of Realtors) στις Η.Π.Α.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον διαδραστικό χάρτη που έχετε στο spiti.pro

Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε απλες ερωτησεις ανθρώπων όπως“πόσο αξίζει το σπίτι μου ανα τ.μ” , “τί αντίτιμο μπορώ να ζητήσω ανα τ.μ;” Ο διαδραστικός χάρτης είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που κάνει η startup εταιρεία Estate Brains και εμείς ενσωματωσαμε τον χάρτη τους στο πόρταλ μας.Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης ,προσφέρουμε έναν ευφυή διαδραστικό χάρτη εκτίμησης ακινήτου.Απλά εισάγετε  μια διεύθυνση και ανακαλύψτε άμεσα και δωρεάν τις τρέχουσες τιμές πώλησης και ενοικίασης στην επιθυμητή περιοχή σας. Στόχος μας είναι σε πλαίσιο μελλοντικών συνεργασιών, ανάμεσά τους και Ελληνικά Α.Ε.Ι. όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, να αναπτύξουμε αυτήν την καινοτόμα δράσει και να προσθέσουμε επιπλέον παραμετρους για να γινει ακομα πιο ακριβης η κοστολόγηση του ακινητου αναλογα τον οροφο ,ετος κατασκευης κ.α πρωτοπόρες παροχές.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας?

Σίγουρα η γραφειοκρατία είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που ποτέ δεν είσαι πραγματικά έτοιμος για να αντιμετωπίσεις.

Επίσης  αναφορικά με το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων και το δυαδικό μοντέλο εταιρεία-επενδυτής άγγελος αν και πολυδιαφημισμένο και παρά τη συνεχόμενη στήριξη από την Ελληνική κυβέρνηση στην χώρα μας πάσχει από σοβαρά προβλήματα κυρίως σε θέματα νοοτροπίας σε σχέση με αντίστοιχους επενδυτές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα ακόμα και για εμάς που προσφέρουμε μία ελληνική υπηρεσία και απευθυνόμαστε στην ελληνική αγορά, να βρίσκουμε με μεγαλύτερη ευκολία κεφάλαια από το εξωτερικό από ότι στο ελληνικό οικοσύστημα.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί?

Απο startup θαυμάζω την Αμερικάνικη OpenAI (chatgpt,DALL-E) , το “γιατί την θαυμάζω;” είναι απλό, γιατί  κυριολεκτικά αλλάζει τον κόσμο, φέρνοντας τεχνολογική επανάσταση μέσα σε ένα βράδυ.

Τι συμβουλές δίνεις για τους νέους επιχειρηματίες out there?

Να ακούνε συμβουλές μόνο από ανθρώπους που έχουν καταφέρει πράγματα στον κλάδο που τους ενδιαφέρει. Προσωπικά πιστεύω ότι στις επιχειρησεις για να πετύχεις θέλει ενστικτο και τύχη. Η δικτύωση στον εκάστοτε κλάδο είναι πάρα πολύ σημαντική.

Τέλος να αναφέρω ότι χρειάζεται να υπάρχει μια δυνατή και δεμένη ομάδα γιατί πραγματικά χωρίς τον Δημήτρη Σκληρό , Άγγελο Ντώνη και Μιχάλη Ράπτη δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

 

URLs

www.spiti.pro

www.linkedin.com/in/spiti-pro/

www.facebook.com/spiti.proOfficial

Instagram Παναγιώτη Μωραΐτη
www.instagram.com/spiti.pro?igsh=NTAxcW92bWoxZjBn