Συνέντευξη στο Startup.gr: Στέλιος Παπαπέτρου Founder and CEO της Quarify, το 1ο acquisitions marketplace στην Ελλάδα & Ευρώπη

    Από: Startup Team

Η Quarify είναι ένα καινοτόμο marketplace που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να πραγματοποιήσουν εξαγορές ή πωλήσεις των startups/επιχειρήσεών τους. Αποστολή μας είναι να απλοποιήσουμε και να διευκολύνουμε τον κατακερματισμένο τομέα των εξαγορών παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη στους πελάτες καθ’ όλη τη διαδικασία.

Η πλατφόρμα μας προσφέρει ένα απλό, ασφαλές και βολικό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες να δικτυωθούν, να σχεδιάσουν και να οριστικοποιήσουν τις εξαγορές τους. Μέσω της Quarify, μπορείτε να αναζητήσετε επιχειρήσεις προς αγορά βάσει των κριτηρίων σας, να αξιολογήσετε διάφορες ευκαιρίες και να επικοινωνήσετε απευθείας με τους πωλητές. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα μας σας επιτρέπει να καταχωρήσετε τη δική σας επιχείρηση προς πώληση, φιλτράροντας τους δυνητικούς αγοραστές και συνδέοντας μαζί τους. Στην Quarify, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη και διασφαλίζουμε την απόλυτη εμπιστευτικότητα των δεδομένων σας. Συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους εταίρους και χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφαλείας για να προστατεύσουμε τις πληροφορίες σας.

 

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Η Quarify απευθύνεται σε δύο κύριες κατηγορίες χρηστών: σε επιχειρηματίες που επιθυμούν να πουλήσουν την startup ή την επιχείρησή τους και σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μια startup ή μια υπάρχουσα επιχείρηση.

Για τους πωλητές, η Quarify παρέχει μια πλατφόρμα όπου μπορούν να δημοσιεύσουν λεπτομερείς πληροφορίες για την επιχείρησή τους, να φτιάξουν ένα προφίλ, και να επικοινωνήσουν απευθείας με δυνητικούς αγοραστές. Αυτό παρέχει στους πωλητές τη δυνατότητα να προβάλλουν την επιχείρησή τους σε ένα ευρύ κοινό ενδιαφερομένων επενδυτών και αγοραστών.

Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Quarify για να αναζητήσουν επιχειρήσεις προς αγορά βάσει των κριτηρίων τους. Μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες για τους εαυτούς τους και να επικοινωνήσουν με τους πωλητές για να εξετάσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται.

Συνοψίζοντας, η Quarify προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που συνδέει πωλητές και αγοραστές επιχειρήσεων και startups. Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ασφάλειας, της ευκολίας και της αξιοπιστίας σε αυτήν τη διαδικασία, και γι’ αυτό προσφέρουμε ένα απλό και ασφαλές περιβάλλον για την ανταλλαγή πληροφοριών και την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τη διαδικασία της εξαγοράς ή πώλησης μιας επιχείρησης και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προάγει την επιτυχή ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Η Quarify ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες στον τομέα των εξαγορών και του M&A για διάφορους λόγους.

-Ολοκληρωμένη πλατφόρμα: Η Quarify παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που καλύπτει όλη τη διαδικασία της εξαγοράς ή πώλησης μιας επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει την προβολή ευκαιριών, την αξιολόγηση πληροφοριών, τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

-Ασφάλεια και εμπιστοσύνη: Η Quarify δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στη διαδικασία των εξαγορών. Η πλατφόρμα μας παρέχει ασφαλές περιβάλλον για την ανταλλαγή πληροφοριών και την ολοκλήρωση των συναλλαγών, προστατεύοντας τα εμπιστευτικά δεδομένα και διασφαλίζοντας την απορρήτου. Έχουμε ειδικά μέτρα ασφαλείας για να προστατεύουμε τις πληροφορίες των χρηστών μας και να εξασφαλίζουμε ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με ασφάλεια.

-Η Quarify είναι το πρώτο marketplace αγοροπωλήσεων επιχειρήσεων στην Ευρώπη καθιστώντας την μία καινοτόμα και πρωτοπόρα επιχείρηση.

Το συνδυασμό αυτών των παραγόντων – την ολοκληρωμένη πλατφόρμα, την εξειδικευμένη υποστήριξη, την έμφαση στην ασφάλεια και πρωτοπορία στην Ευρώπη – μας καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις και startups που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εξαγορές ή πώληση της επιχείρησής τους.

 

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Όπως κάθε επιχείρηση, η Quarify αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. Μία από τις κύριες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν η δημιουργία εμπιστοσύνης και αποδοχής στον ανταγωνιστικό και αμφίβολο χώρο των εξαγορών και των M&A.

Όταν κάποιος επιθυμεί να πουλήσει ή να αγοράσει μια επιχείρηση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οικονομικά, νομικά, επιχειρησιακά και πολλοί άλλοι. Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η διαδικασία είναι ασφαλής, αξιόπιστη και ότι θα οδηγήσει σε επιτυχή αποτέλεσμα.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δυσκολία, εργαστήκαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο και ασφαλές περιβάλλον για τους χρήστες μας. Εφαρμόσαμε πρωτόκολλα ασφαλείας, προστατεύσαμε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών και παρείχαμε εξειδικευμένη υποστήριξη για να καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας μέσα από την πολύ πολύπλοκη διαδικασία των εξαγορών.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Ένα αξιόλογο startup που θαυμάζουμε είναι η SpaceX. Η SpaceX είναι μια εταιρεία αεροδιαστημικής που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ με στόχο την εξερεύνηση και την κατάκτηση του διαστήματος. Θαυμάζουμε την SpaceX για την καινοτομία της και την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων, όπως το Falcon 9 και το Starship. Η επίτευξη της επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι διαστημικές αποστολές, μειώνοντας το κόστος και καθιστώντας την εξερεύνηση του διαστήματος πιο προσβάσιμη.

Ένα ακόμη αξιόλογο startup είναι η Airbnb. Η Airbnb είναι μια πλατφόρμα κοινοποίησης καταλυμάτων που επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται τα σπίτια τους ή μέρη της κατοικίας τους με ταξιδιώτες. Θαυμάζουμε την Airbnb για τον τρόπο με τον οποίο ανακατασκευάζει τον τουρισμό και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ξενοδοχεία και δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να ζήσουν μια πιο αυθεντική εμπειρία, ενσωματώνοντας τους στην τοπική κοινότητα. Επιπλέον, η Airbnb προωθεί την κοινωνική και πολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ των ανθρώπων, προσφέροντας τη δυνατότητα για προσωπικές συναντήσεις και αλληλεπίδρασης.

Και οι δύο αυτές εταιρείες ξεχωρίζουν για την καινοτομία τους, την ικανότητά τους να ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα και να προσφέρουν νέες εμπειρίες στους χρήστες τους. Είναι εμπνευσμένες από την ανάγκη για αλλαγή και προοδευτικές ιδέες που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there?

Καλλιεργήστε τα πάθη σας: Ξεκινήστε μια επιχείρηση γύρω από κάτι που σας αρέσει πραγματικά και για το οποίο είστε παθιασμένοι. Η πάθηση σας θα σας δώσει την απαραίτητη διάθεση και αφοσίωση για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε.

-Μάθετε από τα λάθη: Οι αποτυχίες είναι αναπόφευκτες, αλλά μην τις αποφεύγετε. Μάθετε από τα λάθη σας και από τις αποτυχίες σας και χρησιμοποιήστετες ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη. Κάθε αποτυχία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

-Επενδύστε στον εαυτό σας: Συνεχίστε να αναπτύσσεστε προσωπικά και επαγγελματικά. Επενδύστε στην εκπαίδευση και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ακόμη πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί.

 

Βρείτε τους:

website: quarify.com
Πλατφόρμα: app.quarify.com/
LinkedIn Quarify’s: www.linkedin.com/company/quarify