Συνέντευξη στο Startup.gr: Θεόδωρος και Άννα ιδρυτές του daneise.gr

    Από: Startup Team

Το daneise.gr είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης εργαλείων & μηχανημάτων μεταξύ ιδιωτών στην Ελλάδα.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Το daneise.gr, απευθύνεται σε όλους. Πιο συγκεκριμένα είναι ο χώρος, όπου κάτοχοι-ιδιοκτήτες διαφόρων εργαλείων και μηχανημάτων καθώς και επαγγελματίες, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους, να καταχωρήσουν τα εργαλεία τους και να επικοινωνήσουν με ενοικιαστές των οποίων οι αγγελίες τους ενδιαφέρουν.

Οι ενοικιαστές μπορούν να αναζητήσουν το κατάλληλο και αξιόπιστο εργαλείο, θέτοντας τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμούν.

Εκτός των παραπάνω, μοναδικό μας πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αξιολόγησης/κριτικής από τους ενοικιαστές προς τους ιδιοκτήτες και το αντίστροφο, βοηθώντας στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάδειξη των καλύτερων χρηστών της πλατφόρμας, χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία του daneise.gr.

Επιπλέον ενδιαφέρουσα καινοτομία του daneise.gr είναι η Υποστήριξη στη Χρήση:

Με την επιλογή Υποστήριξη στη Χρήση στη καταχώρηση των αγγελιών, ο ιδιοκτήτης μπορεί να χειριστεί ο ίδιος το εργαλείο του, στο χώρο του ενοικιαστή. Με τον τρόπο αυτό:

  • έχει την άμεση επίβλεψη των εργαλείων του,
  • γνωρίζει το χειρισμό του εργαλείου και εξυπηρετεί τον ενοικιαστή άμεσα,
  • μπορεί να αυξήσει την αμοιβή του, ορίζοντας ένα κόστος για την υποστήριξη στη χρήση.

Κερδισμένος με αυτόν τον τρόπο είναι και ο ενοικιαστής εφόσον του δίνεται η δυνατότητα να βρει μέσω της πλατφόρμας εργαλεία/μηχανήματα που απαιτούν ενδεχομένως εξειδικευμένη γνώση για το χειρισμό τους).

Πως προέκυψε η ιδέα;

Πολλές φορές έχουμε αναζητήσει πρακτικά και χρήσιμα εργαλεία όπως ένα σκαπτικό εργαλείο για να καλλιεργήσουμε το χωράφι μας ή μια γεννήτρια για να κάνουμε εργασίες εκεί όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ρεύμα. Ψάχνουμε πολλά εργαλεία που δε διαθέτουμε, δεν έχουμε το χώρο να τα αποθηκεύσουμε στο σπίτι μας ούτε τα χρειαζόμαστε συχνά με συνέπεια να τα αγοράσουμε και να ξοδευτούμε χωρίς λόγο.

Σκεφτήκαμε πως με την ανταλλαγή των εργαλείων/μηχανημάτων μόνο κερδισμένοι θα μπορούσαμε να βγούμε όλοι. Για τους ενοικιαστές αποφεύγεται το κόστος αγοράς και μειώνεται το κόστος χρήσης του. Ο ιδιοκτήτης του εργαλείου/μηχανήματος από τη πλευρά του θα μπορεί να διαθέτει και να κερδίζει κάποια χρήματα από την ενοικίασή του. Η ιδέα της πλατφόρμας αυτής γεννήθηκε κατά την αναζήτηση ενός εργαλείου/μηχανήματος και μετά ενός άλλου και πάλι ενός τρίτου.

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρίες;

Το daneise.gr, δεν είναι απλά ένας ιστότοπος, ούτε καν ένα e-shop. Είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας χρηστών, με πολλά εργαλεία/μηχανήματα και δυνατότητες. Επιπλέον ,είναι μια καινοτόμα υπηρεσία για τα ελληνικά δεδομένα.

Είναι ένα μέσο άμεσης επικοινωνίας και αναζήτησης εργαλείων/μηχανημάτων, μεταξύ ατόμων, οπουδήποτε χρειαστεί, όποτε χρειαστεί και ανά πάσα χρονική στιγμή.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Εννοείται ότι αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες! Δυσκολίες οικονομικές, δυσκολίες στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού, έλλειψη χρόνου για να ασχοληθούμε με το project, αλλά προπάντων σκαμπανεβάσματα όσον αφορά το αν θα έπρεπε να αναλάβουμε την ευθύνη μια νέας επιχείρησης.

Θέλαμε όμως και εγώ και η σύζυγος μου να προσπαθήσουμε και να αναλάβουμε το ρίσκο. Από την άλλη, όλοι οι γνωστοί και φίλοι που άκουγαν την ιδέα μας ενθουσιάζονταν και μας έδιναν κουράγιο να συνεχίσουμε. Είμαστε ακόμα τυχεροί γιατί, η εταιρεία 9AM που ανέλαβε τον σχεδιασμό της πλατφόρμας αποδείχτηκαν πολύ καλοί συνεργάτες, και έτσι έφτασε το daneise.gr στην μορφή που έχει σήμερα.

 

Τι συμβουλές δίνεται για τους νέους επιχειρηματίες;

Κάθε βήμα στη ζωή μας είναι δύσκολο, αλλά συνάμα τόσο όμορφο! Να προσπαθούνε να πετύχουν το καλύτερο και να τηρούν τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.daneise.gr, να καλέσετε στο 698 3399407 ή να στείλετε email στο info@daneise.gr.

Σας καλωσορίζουμε στην πλατφόρμα daneise.gr!

Ευχόμαστε το εγχείρημά μας να γίνει ένα χρήσιμο και χρηστικό εργαλείο αναφοράς σε κάθε σας ανάγκη !

Με εκτίμηση,

Θοδωρής και Άννα