Συνέντευξη στο Startup.gr: Βαγγέλης Γράσσος, CEO του Oxygen Pelatologio

    Από: Startup Team

Το Oxygen είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής οργάνωσης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών και περιλαμβάνει ποικιλία από υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Είναι Αδειοδοτημένος Πάροχος από την ΑΑΔΕ και προσφέρει μεταξύ άλλων και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, online είσπραξη από τους πελάτες με χρέωση κάρτας σε 1 λεπτό χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, διασύνδεση με eshop, διαχείριση αποθεμάτων, αποστολών-παραλαβών,  την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (myErgani), εργασιών που πρέπει να γίνουν καθώς και καταγραφή του χρόνου εργασίας. Επιπλέον προσφέρει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί μια επιχείρηση για να διαχειριστεί τα έσοδα, τα έξοδα, τα οικονομικά και το πελατολόγιο της.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στον ελεύθερο επαγγελματία και στη μικρομεσαία επιχείρηση τα κατάλληλα εργαλεία, υπηρεσίες και καινοτομίες που μέχρι σήμερα είχαν πρόσβαση μόνο μεγάλες επιχειρήσεις με δυνατότητα να ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για την οργάνωση τους σε παραδοσιακό software και ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της συμβατότητας και της διασύνδεσης με τρίτα συστήματα όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά τους κατάστασημα, τα συστήματα πληρωμών και χρέωσης καρτών ή το εργάνη.

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε προσφέρουν υπηρεσίες είτε πραγματοποιούν πωλήσεις τόσο χονδρικής όσο και λιανικής. Πρακτικά εξυπηρετούμε σχεδόν όλο το φάσμα των επιχειρήσεων στη χώρα μας καλύπτοντας σήμερα το σύνολο των αναγκών τους αποκλειστικά μέσα από το Cloud χωρίς εγκατάσταση σε συγκεκριμένους υπολογιστές ή tablet/smartphones. Τα πάντα είναι προσβάσιμα από κάθε σύστημα.

Ποιό είναι το κόστος της εφαρμογής;

Το Oxygen είναι δίπλα στους νέους επιχειρηματίες και γι αυτό, δημιουργήσαμε μια προσφορά για τις νέες επιχειρήσεις που η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση τους φαίνεται βουνό. Μέσω του προγράμματος Oxygen Startup Grow more, start-ups που χρειάζονται το σύνολο των υπηρεσιών μπορούν να προμηθευτούν τα πακέτα μας με έως και -80%.

Διαθέτουμε ποικίλα πακέτα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, Οργάνωσης Επιχείρησης, Διαχείρισης προσωπικού (MyErgani) κ.α για κάθε είδους επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία.

Η βασική λειτουργικότητα της εφαρμογής είναι δωρεάν για όσους εκδίδουν λίγα παραστατικά παροχής υπηρεσιών και τα υπόλοιπα πακέτα ξεκινάνε από 9.90 €/μήνα, όμως το τελικό κόστος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις άλλες εταιρίες;

Η Oxygen είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που αδειοδοτήθηκαν επίσημα από την ΑΑΔΕ ώς πιστοποιημένος πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ως εκ τούτου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τιμολόγησης τόσο σε χονδρική όσο και σε λιανική αφού με τη χρήση των υπηρεσιών της ο επαγγελματίας μπορεί να καταργήσει τον παραδοσιακό φορολογικό μηχανισμό ή την κλασσική ταμειακή μηχανή. Όλα μπορούν να γίνουν από τον υπολογιστή ή το smartphone του επιχειρηματία όπου και αν βρίσκεται.

Το Oxygen μάλιστα είναι η πρώτη πλατφόρμα που ένωσε όλη τη διαδικασία σε ένα σύστημα προσφέροντας, έκδοση του παραστατικού, υποβολή στο myDATA και εξόφληση του με κάρτα από το πελάτη μέσα σε 1 λεπτό χωρίς περίπλοκες διαδικασίες από τη μεριά του επαγγελματία ή της επιχείρησης ακόμα και με τη χρήση ενός απλού android κινητού.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η εταιρία μας προσφέρει η ίδια τόσο το cloud software όσο και τις υπηρεσίες παρόχου οπότε δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι με επιπλέον χρεώσεις και διαδικασίες τόσο για αυτόν που θέλει να καταργήσει την ταμειακή του μηχανή όσο και για αυτόν που θέλει να συνδέσει το ηλεκτρονικό του κατάστημα με τον οικονικό φορολογικό μηχανισμό μας (δίνουμε δωρεάν το plugin για WooCommerce και σύντομα και για άλλες πλατφόρμες).

Ταυτόχρονα προσφέρουμε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης/υπηρεσίες παρόχου και σε software houses ή μικρότερες εταιρείες που ψάχνουν ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο συνεργάτη για διασύνδεση μέσω API.

 

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Το Oxygen ήταν κατα κάποιο τρόπο η φυσική συνέχεια της εφαρμογής που είχαμε σχεδιάσει και χρησιμοποιούσαμε χρόνια ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πιο δύσκολο κομμάτι σε κάθε προσπάθεια θα έλεγα, ήταν (και είναι ακόμη δεδομένου ότι μεγαλώνουμε την ομάδα μας συνεχώς) η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών οι οποίοι μοιράζονται μαζί σου το ίδιο όραμα ενώ ταυτόχρονα έχουν την υπομονή και επιμονή που είναι απαραίτητη για να επιτύχει το οποιοδήποτε project.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Πηγή έμπνευσης ήταν πριν από πολλά χρόνια η εταιρία Freshbooks αλλά και η SquareUp οι οποίες αμφότερες είναι leaders στον τομέα του invoicing και γενικότερα του οικοσυστήματος FinTech.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Δουλειά, επιμονή και υπομονή. Τίποτα δεν έρχεται μέσα σε μια ημέρα και ακόμα και αν κάποιες φορές οι δυσκολίες μοιάζουν βουνό ας το βλέπουμε ως μια ακόμα πρόκληση και ευκαιρία για να πετύχουμε το κάτι περισσότερο. Μικρά και σταθερά βήματα με απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι σε συνεργάτες και πελάτες.

 

Βρείτε τους:

website: www.pelatologio.gr

facebook page: www.facebook.com/pelatologio/

YT: www.youtube.com/@oxygensuite

Instagram: www.instagram.com/oxygenpelatologio/

LinkedIn www.linkedin.com/company/pelatologio