1 στις 3 εταιρείες στην Ελλάδα επενδύει στη χρήση δεδομένων

    Από: Startup Team

Υψηλά στην ατζέντα τους, συνεχίζουν να τοποθετούν τα στελέχη στην Ελλάδα τον ψηφιακό μετασχηματισμό που επιτάχυνε η πανδημία και οι συνέπειές της. Στο σημερινό περιβάλλον, σε βασικές προτεραιότητες αναδεικνύονται ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τα νέα κανάλια ανάπτυξης και οι στρατηγικές ESG.

Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα της πρόσφατης παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ, CEO Outlook 2022, που κατέγραψε, μεταξύ άλλων και τις απόψεις Ελλήνων CEOs από 12 κλάδους της οικονομίας. Σύμφωνα με την έρευνα, καθώς η πανδημία επιταχύνει την ψηφιοποίηση, τα κορυφαία στελέχη αναφέρουν τις επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό (22%), αλλά και στις υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες (18%) ως βασικές προτεραιότητες για την επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ένας στους τρεις Έλληνες CEOs (36%) εκτιμά ότι η χρήση δεδομένων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών θα αποτελέσει βασικό εργαλείο ανάπτυξης της εταιρείας του τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επιπλέον, με τις ραγδαίες εξελίξεις που παρατηρούνται στην τεχνολογία (τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών, IoT, κ.λπ.), ένας στους τέσσερις (24%) βλέπει την τεχνολογία και τον αυτοματισμό ως στρατηγικούς μοχλούς για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο αυτοματισμός, ειδικότερα, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στους CEOs, που θέλουν να προωθήσουν τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους και να στρέψουν τους εργαζόμενους σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr