$360 δισ. κοστίζουν στο λιανεμπόριο οι online απάτες πληρωμών

    Από: Startup Team

Σε ανοιχτή πληγή για το ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως αναδεικνύονται οι διαδικτυακές απάτες στον τομέα των πληρωμών. Καθώς μάλιστα η ανάπτυξη των online πωλήσεων συνεχίζει να αυξάνεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, το θέμα της απάτης στις διαδικτυακές πληρωμές παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research προβλέπει ότι οι απώλειες των εμπόρων από διαδικτυακές απάτες πληρωμών θα ξεπεράσουν τα 362 δισ. δολ. παγκοσμίως μεταξύ 2023 και 2028. Ενδεικτικό του όλου προβλήματος είναι ότι το κόστος των εμπόρων από τις απάτες στις online πληρωμές μόνο το 2028 θα φτάσει τα 91 δισ. δολ..

«Η αύξηση των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου στις αναδυόμενες αγορές οδηγεί αυτήν την ανάπτυξη. Οι έμποροι εκεί αντιμετωπίζουν νέες απειλές, όπως η αυξημένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εντείνει τις απάτες στο επίπεδο των πληρωμών» εξηγεί η Juniper Research.

Με τις διαδικτυακές απάτες πληρωμών οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πραγματοποιούν ψευδείς ή παράνομες συναλλαγές στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μια σειρά από διαφορετικές στρατηγικές απάτης, όπως το ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr