«Εργοδοτική Ελκυστικότητα» | Νέο επεισόδιο (Νο 11) on demand της ραδιοφωνικής εκπομπής Επιχειρηματικότητα στα FM

    Από: Startup Team

Στη εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 28/6/2023 παρουσιάστηκε η έννοια της εργοδοτικής ελκυστικότητας (Employer Branding) και απαντήθηκαν τα βασικά ερωτήματα γύρω από την δυσκολία ανεύρεσης προσωπικού σήμερα.

Στην Ελλάδα σήμερα 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν πως αναζητούν –μάταια– εργαζομένους. Σε πρόσφατη έρευνα το 39,1% των επιχειρήσεων δεν έχει καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ βάσει της ίδια έρευνας μόλις το 3% μπόρεσε να καλύψει εύκολα τις ανάγκες του. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν εντοπίζεται μόνο στους κλάδους με εποχική δραστηριότητα, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, αλλά παντού. Διαπερνά οριζόντια και κάθετα όλη την οικονομική δραστηριότητα.  Τι αποτρέπει τους πάνω από μισό εκατομμύριο ανέργους και τις ελληνικές επιχειρήσεις να… συναντηθούν;

Με καλεσμένη την Έθελ Αγγελάτου, Head of Employer Branding, HR Associate Director | EY Greece, παρουσιάστηκε έννοια του Employer Branding. Αρχικά έγινε μια ανασκόπηση της αγοράς εργασίας με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα. Μετά, είδαμε πόσο σημαντικό είναι να το προφίλ του εργοδότη σήμερα, με ποια κριτήρια επιλέγουν οι υποψήφιοι, πως διαμορφώνεται ένα ελκυστικό εργοδοτικό προφίλ και ποιες οι διαφορές του από το Personal και το Corporate Branding. Ακόμα παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το Employer’s Brand ευθυγραμμίζεται με τα άλλα είδη Branding σε μια επιχείρηση. Τέλος δόθηκαν tips και ιδέες κινητοποίησης του προσωπικού σήμερα για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς του.

H ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με τους καλεσμένους βλέπουμε μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα

χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνουμε παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 11) «Εργοδοτική Ελκυστικότητα» μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Χορηγοί Επικοινωνίας: