«Η δύναμη του video στο σημερινό marketing» | Νέο επεισόδιο (No 184) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

    Από: Startup Team

To video marketing είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, και αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο προσέλκυσης κοινού, με έναν τρόπο που είναι εύκολος στην αφομοίωση. Σε αντίθεση με παλαιότερα που ήταν “προνόμιο” μεγάλων Βrands,  σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μικρότερες επιχειρήσεις.  Στην πραγματικότητα, το 86% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί video content marketing, ενώ σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari το 79% των Ελλήνων παρακολουθεί video κάθε μέρα σχεδόν. Ηλιακά βλέπουμε πως οι νεαρότερες ηλικίες κατά 76% παρακολουθούν online videos κάθε μέρα ενώ οι μεγαλύτερες (55+) μέχρι και το 50% που είναι και τα δύο πολύ υψηλά ποσοστά!

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio παραγωγό ήχου και εικόνας Νίκο Τσαλίκη συζητούν για την αξία του video marketing στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τεχνικές σωστής χρήση του.

Στην συζήτηση παρουσιάστηκε ο λόγος για τον οποίο το video αφομοιώνεται καλύτερα από τους θεατές, τα μυστικά του που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να περάσει με επιτυχία τα μηνύματά της και τους τρόπους προώθησής του. Έγινε διαχωρισμός στα είδη των videos που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση και δόθηκαν κατευθύνσεις για την σωστή επιλογή τους. Αναφέρθηκαν tips και ιδέες για την επιτυχημένη συγγραφή σεναρίου και εκτέλεση παραγωγής και δόθηκε έμφαση στα videos που χτίζουν πραγματική εμπιστοσύνη με τον πελάτη.  Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε 5 tips για την δημιουργία videos στις επιχειρήσεις σε επίπεδο στρατηγικής.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 180 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 8 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 184 «Η δύναμη του video στο σημερινό marketing» μπορείτε να το δείτε εδώ

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής:

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετάδοσης: