«Κειμενογραφία: προσελκύστε εύκολα το ενδιαφέρον των πελατών σας» | Νέο επεισόδιο (Νο 10) on demand της ραδιοφωνικής εκπομπής Επιχειρηματικότητα στα FM

    Από: Startup Team

Στη εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 21/6/2023 παρουσιάστηκε η έννοια της κειμενογραφίας και η πολύτιμη συμβολή της στην προώθηση των επιχειρήσεων.

Στην Ελλάδα, η διαφήμιση ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1840, περίπου είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του Ελληνικού Αγώνα του 1821. Αυτή η διαφήμιση, γνωστή τότε ως “ρεκλάμα”, διαδόθηκε σε ολόκληρο τον αθηναϊκό Τύπο και το 1894, ο ιστορικός Μιχαήλ Π. Λάμπρος έδωσε μια διάλεξη με τον τίτλο “Η ρεκλάμα εν Ελλάδι” στην αίθουσα του Παρνασσού, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί στην πλατεία Καρύτση μέχρι σήμερα. Όμως από τότε μέχρι σήμερα ο βασικός ενορχηστρωτής της διαφήμισης ήταν και είναι ο κειμενογράφος.

Με καλεσμένο τον κειμενογράφο & διαφημιστή Μιχάλη Λαγό, παρουσιάστηκε έννοια της κειμενογραφίας, το πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει έναν επιχειρηματία και να του δώσει την επικοινωνιακή προσέγγιση που χρειάζεται να κάνει την διαφορά. Ακόμα συζητήθηκε η έννοια του content, η διαφοροποίησή του από το παρελθόν και δόθηκαν μυστικά και tips για έξυπνη συγγραφή κειμένων. Ακόμα αναλύθηκαν τεχνικές όπως το χιούμορ και η αυθεντικότητα στην διαφήμιση και συγκεκριμένα στον διαφημιστικό λόγο. Τέλος, παρουσιάστηκε η μεθοδολογία για την δημιουργία σχεδιασμού στρατηγικής περιεχομένου για μια μικρή επιχείρηση.

H ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με τους καλεσμένους βλέπουμε μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνουμε παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 10) «Κειμενογραφία: προσελκύστε εύκολα το ενδιαφέρον των πελατών σας» μπορείτε να την ακούσετε εδώ

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: