«Μάρκετινγκ Υπηρεσιών» | Νέο επεισόδιο (Νο 170) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Η προσέγγιση μάρκετινγκ που ακολουθούμε εξαρτάται από το εάν εμπορευόμαστε  υπηρεσίες ή προϊόντα. Στις υπηρεσίες η προσέγγιση είναι πιο σύνθετη καθώς εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας και δεν μπορούμε ποτέ να παρέχουμε με τον ίδιο τρόπο πότε δύο φόρες μια υπηρεσία. Αυτό δυσκολεύει αρκετά την επιδίωξη κάθε επιχειρηματία να διατηρήσει ένα ενιαίο και σταθερό επίπεδο ποιότητας.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών Θανάση Πούλη, συζητούν για το μάρκετινγκ υπηρεσιών και τις τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Για ποιο λόγο διαφοροποιούμε την προσέγγιση μάρκετινγκ υπηρεσιών και προϊόντων; – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών; – Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ότι στην κατανάλωση της υπηρεσίας εμπλέκεται το ανθρώπινο στοιχείο; – Είναι πιο εύκολο να εμπορευτούμε υπηρεσίες από προϊόντα; – Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να ικανοποιήσουμε πλήρως τον πελάτη; – Ποια τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε στον τομέα των υπηρεσιών; – Τι ορίζουμε ως ποιοτική υπηρεσία; – Για ποιους λόγους ο σημερινός πελάτης ικανοποιείται όλο και πιο δύσκολα; – Πως διαφέρει το Β2Β μάρκετινγκ υπηρεσιών από το B2C; – Ποιος ο ρόλος της εκπαίδευσης δεξιοτήτων για την ικανοποίηση του πελάτη; – Ποιες οι σύγχρονες τάσεις στο μάρκετινγκ υπηρεσιών; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος Πέτρος Νταϊδης μας εξηγεί πως εφαρμόζει το μάρκετινγκ στην δική του επιχείρηση υπηρεσιών.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει τις βασικές αρχές για την αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων μάρκετινγκ.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 170 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 170 «Μάρκετινγκ Υπηρεσιών» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/marketingk-ypiresion/