«Ο ρόλος της συσκευασίας στις πωλήσεις» | Νέο επεισόδιο (Νο 164) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

H συσκευασία αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο σε κάθε προϊόν. Το προστατεύει, το μεταφέρει με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα επικοινωνεί όλες τις αξίες του, όλα τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός της αποτελεί έναν από τους πιο σύνθετους γρίφους στην επιχειρηματικότητα.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Brand Strategist Γιώργο Αναστασιάδη, συζητούν για τις συσκευασίες και το πως αυτές αποτελούν εργαλείο μάρκετινγκ και αύξησης πωλήσεων.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:   -Για ποιους λόγους η συσκευασία ενός προϊόντος είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας; – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά (τεχνικά/επικοινωνιακά) που κάνουν μια συσκευασία επιτυχημένη; – Ποια η σχέση του Βranding με τον σχεδιασμό της συσκευασίας; – Για ποιους λόγους οι συσκευασίες των προϊόντων δημιουργούν συναισθήματα; – Με ποιον μηχανισμό μπορούν να προκαλέσουν την αυτόματη επιλογή από τον καταναλωτή; – Ποια η διαφοροποίηση στον σχεδιασμό μιας συσκευασίας σήμερα σε Β2Β και Β2C προϊόντα; – Τελικά οι συσκευασίες «out of the box» φέρουν την επιτυχία; – Από που πρέπει να ξεκινήσει κάποιος που θέλει να δημιουργήσει μια νέα συσκευασία για το προϊόν του; – Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε/ανανεώνουμε τη συσκευασία; – και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπουρνάς μας μιλάει για το πως σχεδίασε την δική του συσκευασία για το λάδι που εμπορεύεται.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα 4 must-haves για τις συσκευασίες των προϊόντων σας!

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 160 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 164 «Ο ρόλος της συσκευασίας στις πωλήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/o-rolos-tis-syskeyasias-stis-poliseis/