«Περιοριστικές πεποιθήσεις: εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη» | Νέο επεισόδιο (No 181) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

    Από: Startup Team

Κατά την προσπάθεια για επιχειρηματική πρόοδο, αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια εξωγενή και μη. Οι εξωγενείς και ανεξέλεγκτοι παράγοντες περιλαμβάνουν προβλήματα όπως το ασταθές φορολογικό περιβάλλον, απρόβλεπτα προβλήματα υγείας, περιβαλλοντικές καταστροφές, εχθροπραξίες και άλλα παρόμοια. Αυτοί οι παράγοντες είναι δύσκολο να προβλεφθούν ή να αντιμετωπιστούν και μπορούν να αναβάλλουν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτοί οι εξωγενείς και ανεξέλεγκτοι παράγοντες δεν αποτελούν την κύρια πηγή εμποδίων. Υπάρχουν επίσης άλλα εμπόδια πολύ πιο σημαντικά που σχετίζονται με τον ίδιο τον επιχειρηματία.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ρώτα συζητούν για τις περιοριστικές πεποιθήσεις και το πώς αυτές γίνονται εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Στην συζήτηση δόθηκε ο ορισμός των περιοριστικών πεποιθήσεων, το πλαίσιο γύρω από το οποίο αυτές διαμορφώνονται και το πως γίνονται εμπόδιο στον επιχειρηματία. Παρουσιάστηκαν παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά ώστε να γίνουν κατανοητές οι έννοιες από το ευρύ κοινό.

Ακόμα, δόθηκαν κατευθύνσεις για να εντοπίζουμε τέτοιες πεποιθήσεις στην συμπεριφορά μας καθώς και για το πως πρέπει να αντιδράσουμε εάν εντοπίσουμε αντίστοιχες πεποιθήσεις στους συνεργάτες μας. Στη συνέχεια, αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να απαλλαγούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις είτε μόνοι μας είτε με την βοήθεια ειδικού.  Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε συμπερασματικά τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 180 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 8 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 181 «Περιοριστικές πεποιθήσεις: εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη» μπορείτε να το δείτε εδώ:

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής:

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετάδοσης: