Πώς κάνουν διαδικτυακές αγορές μόδας οι Έλληνες; Ανακαλύψτε τα trends μέσω του GLAMI

    Από: Startup Team

Θα θέλατε να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από το πώς ψωνίζουν onlineοι Έλληνες καταναλωτές, τι σκέφτονται πριν κάνουν κάποια αγορά μόδας και ποια είναι τα πιο δημοφιλή fashiontrends αυτή τη στιγμή; Το www.GLAMI.gr, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μόδας στην Ελλάδα, σάς συστήνει με ενθουσιασμό τοFashion (Re)search,το απόλυτο “εργαλείο” που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη νοοτροπία των καταναλωτών και να ηγηθείτε στο παιχνίδι της μόδας και των πωλήσεων.

Μέσα από το www.fashion-research.gr θα ανακαλύψετε μία ολοκληρωμένη καταγραφή της αγοράς της online μόδας, με πλούσιο και αναλυτικό υλικό και πληροφορίες σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με το shopping.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από την έρευνα μόδας για το 2018 που διεξήχθη σε 1000 συμμετέχοντες από την Ελλάδα οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους μέσα από το www.GLAMI.gr, προσφέρουν βαθιά και ουσιαστική γνώση σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών αλλά και τον τομέα του fashione-commerce στην Ελλάδα.

Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις μόδας στην Ελλάδα υπολογίζεται πως  παρουσίασαν αύξηση κατά 8% σε σχέση με το περασμένο έτος ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων μόδας παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα;

Funfact: Η έρευνα μόδας του GLAMI αποτελεί ένα “εργαλείο-κλειδί”για όλους όσους επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις πιο εξειδικευμένες και χρήσιμες πληροφορίες – θα σας φανεί ενδιαφέρον, για παράδειγμα, το γεγονός πως το τριήμερο της BlackFriday για το 2018, το www.GLAMI.gr κατέγραψε διπλάσιο αριθμό πωλήσεων προς τα συνεργαζόμενα καταστήματά του σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες. Αρκετά εντυπωσιακό, σωστά;

Fashionshopping? Ας μάθουμε περισσότερα!

Purchases are forever…

Ο παράγοντας της ανθεκτικότητας φαίνεται πως αποτελεί σπουδαίο κίνητρο προκειμένου να προβεί κάποιος σε μία αγορά. Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το ποιο είναι το κυριότερο στοιχείο που συνυπολογίζει κανείς πριν επενδύσει σε κάτι, το 59% απάντησαν πως ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για ένα item καλής ποιότητας το οποίο θα μπορέσουν να κρατήσουν περισσότερα χρόνια στην ντουλάπα τους. Η μεγαλύτερη μάλιστα βαρύτητα δίνεται συνήθως στα πανωφόρια, αφού οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν ότι συνηθίζουν να φορούν ένα παλτό ή ένα jacket τουλάχιστον 30 φορές πριν το απομακρύνουν από τη γκαρνταρόμπα τους.

Με υπογραφή… ελληνική! 

Τις τελευταίες σεζόν είναι γεγονός πως σημειώνεται μία στροφή των καταναλωτών και των fashioninfluencers προς τα brands και τους σχεδιαστές που φέρουν ελληνική ταυτότητα. Είναι αρκετά εντυπωσιακό το ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το 61% των χρηστών του www.GLAMI.gr έχουν κάνει αγορές από ελληνικά e-shops ενώ το 91% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται να προσθέσει στην γκαρνταρόμπα του κάποιο ελληνικό item μόδας στο άμεσο μέλλον.

Η μόδα αγαπάει το Athleisure

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε την τάση που τις τελευταίες σεζόν δείχνει να κυριαρχεί στην παγκόσμια μόδα και στο στιλ των key-influencers, αυτή θα ήταν αναμφίβολα το Athleisure. Το αθλητικό στιλ με ένα chictwist έχει βρει πλέον τη θέση του στην καθημερινότητά μας και, ακόμα πιο έντονα, στην γκαρνταρόμπα μας. Η απελευθερωτική αίσθηση να συνδυάζεις τα αγαπημένα σου sneakers με τα πάντα – από φόρμες και παντελόνια μέχρι φορέματα, φούστες και κοστούμια, με το στιλιστικό αποτέλεσμα να παραμένει κομψό και classy, φαίνεται πως έχει γίνει το νέο must στα καθημερινά outfits για κάθε λάτρη του στιλ. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα στατιστικά, αφού το 78% των συμμετεχόντων στην έρευνα του www.GLAMI.grαπάντησε ότι πλέον, επιλέγει το athleticchic στοιχείο για κάθε ώρα της ημέρας και όχι αποκλειστικά για τις προπονήσεις στο γυμναστήριο. Ο λόγος; Όλα είναι θέμα άνεσης, σύμφωνα με το 89% των ερωτηθέντων.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των πληροφοριών που μπορεί κανείς να αντλήσει με ένα μόνο κλικ στο www.fashion-research.gr. Η μόδα έχει τα μυστικά της και τώρα, ήρθε η ώρα να τα ξεκλειδώσετε.

Σχετικά με το GLAMI

Το GLAMI δημιουργήθηκε το 2013 στην Τσεχία και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσει ένα παγκόσμιο fashion search engine που συγκεντρώνει και οργανώνει τα πάντα σχετικά με τη μόδα σε ένα μέρος. Σήμερα, το GLAMI λειτουργεί σε 13 χώρες και μετράει περισσότερα από 250 συνεργαζόμενα e-shops στην Ελλάδα, ανάμεσά τους μερικά και από τα πιο δημοφιλή ελληνικά fashionbrands. Το GLAMI αποτελεί μέρος του ομίλου Inspigroup, ενός δικτύου από fashionwebsites σε 13 χώρες: Τσεχία, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Ελλάδα.