«Το Branding στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» | Νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

    Από: Startup Team

Αναζητώντας τον τρόπο για να ξεχωρίσει μια επιχείρηση στην αγορά, το Βranding αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία. Μια καλά σχεδιασμένη και διαχειριζόμενη εικόνα μπορεί να προσδώσει στην εταιρεία ένα ξεχωριστό στυλ και μια αξιόπιστη παρουσία στο μυαλό των πελατών.

Από τη σχεδίαση του λογοτύπου έως την ανάπτυξη ενός συνεκτικού μηνύματος και τη δημιουργία μιας φιλοσοφίας για την επιχείρηση, το Βranding απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και δυνατή στρατηγική σκέψη.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio την Ζωζέτα Μηλιοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, συζητούν για το Branding στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ορισμοί και θέματα που αφορούν το Branding, όπως η ελληνική ονομασία, η σύνθεση του, η σημασία του για την επιτυχία μιας επιχείρησης και η διαφορά με το marketing. Επιπλέον, αναλύθηκαν θέματα όπως ο χρόνος αποτελεσματικής δημιουργίας ενός Βrand, η σημασία του για την επιτυχία μιας επιχείρησης και οι λόγοι που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το Βranding. Επίσης, συζητήθηκε η σχέση του Βranding με την εμπιστοσύνη των πελατών, η δυνατότητά του να φέρει νέους πελάτες και πώς μπορεί μια επιχείρηση να βρει την ταυτότητά της. Τέλος, αναφέρθηκε η σημασία του λογότυπου και της εταιρικής ταυτότητας και η δυνατότητα του Rebranding. Παρουσιάστηκε επίσης η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση που επιθυμεί να δουλέψει το Brand της.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 170 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 8 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 174 «Το Branding στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/to-branding-stis-mikromesaies-epicheiriseis-one-channel/

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής:

 

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετάδοσης: