Διπλή διάκριση για την ΙΚΕΑ στα φετινά Environmental Awards

    Από: Startup Team

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των σημαντικών βραβείων κατακτώντας δύο νέες διακρίσεις στα Environmental Awards 2022.

Συγκεκριμένα, η ΙΚΕΑ απέσπασε:

  • 1 Gold Βραβείο στην κατηγορία «Μείωση σπατάλης τροφίμων – διαχείριση αποβλήτων τροφίμων /Food Waste -Biowaste» για το Σύστημα Μείωσης Σπατάλης Τροφίμων που έχει εγκαταστήσει στα εστιατόρια ΙΚΕΑ
  • 1 Silver Βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Product or Service» για τις προσόψεις κουζίνας από πλαστικά μπουκάλια KUNGSBACKA

 

Ειδικότερα, με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το τέλος του 2022 σε όλα τα εστιατόρια ΙΚΕΑ, έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης και καταγραφής των τροφίμων που απορρίπτονται, ενώ πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις του προσωπικού των εστιατορίων ΙΚΕΑ γύρω από την υπεύθυνη διαχείριση τροφίμων.

Ακόμα, στον θεσμό διακρίθηκε και η σειρά προσόψεων κουζίνας KUNGSBACKA. Οι συγκεκριμένες προσόψεις κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα, πλαστικά μπουκάλια και βιομηχανικό ξύλο. Για κάθε πρόσοψη έχουν αξιοποιηθεί περίπου 25 μπουκάλια PET, ενώ όταν η κουζίνα εξυπηρετήσει τον σκοπό της οι προσόψεις μπορούν ανακυκλωθούν εκ νέου, συμβάλλοντας στην ακόμα αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων.

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των δράσεων της ΙΚΕΑ, για τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, με έμφαση στην υλοποίηση της στρατηγικής που συνδέεται µε τη βιωσιμότητα και είναι σύμφωνη µε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Τα Environmental Awards, που πραγματοποιήθηκαν από την Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα.