Δωρεά 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία από τη Freedom Finance Europe

    Από: Startup Team

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της προς τον ουκρανικό λαό, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει, πραγματοποίησε δωρεές σε οργανισμούς και ιδρύματα, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Η Freedom Finance συνεχίζει να στηρίζει τους πληγέντες με κάθε δυνατό τρόπο αναμένοντας, τη λήξη των επιθέσεων κατά της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, τα ποσά που διατέθηκαν ήταν τα εξής:

  • 300.000 ευρώ στο ίδρυμα «Your Reliance». Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά εξοπλισμού επείγουσας ιατρικής περίθαλψης και έχουν ήδη παραδοθεί σε νοσοκομεία παίδων, σε τρεις περιοχές της Ουκρανίας όπου νοσηλεύονται τραυματισμένα παιδιά.
  • 300.000 ευρώ στο ταμείο «Help Together», για την αγορά προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εκτοπισμένους ουκρανούς πολίτες.
  • 2.000.000 ευρώ για το ταμείο συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας «Help Ukraine». Τα χρήματα προορίζονται για την αγορά φαρμάκων, τροφίμων, ζωοτροφών, προϊόντων υγιεινής και άλλων βασικών ειδών, απαραίτητων για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων.
  • 103.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Soborna Ukraine International». Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του κεντρικού συστήματος ύδρευσης στο Mykolayiv, το οποίο καταστράφηκε από βομβαρδισμούς.

Ο Andriy Stavnitser, ιδρυτής του Help Ukraine Center, ευχαρίστησε τη Freedom Finance για την υποστήριξή της δηλώνοντας: «Διασφαλίζουμε με πολλή προσοχή ότι κάθε είδος ανθρωπιστικής βοήθειας, είτε πρόκειται για μαζική παράδοση φαρμάκων είτε για ένα μικρό κουτί με τρόφιμα και βασικά προϊόντα υγιεινής, θα φτάσει στα χέρια των τελικών παραληπτών, των ανθρώπων από την Ουκρανία, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στις πιο επικίνδυνες περιοχές, στην πρώτη γραμμή της μάχης».

«Μέσα στους 2,5 μήνες διάρκειας του πολέμου, εκατομμύρια άνθρωποι και εκατοντάδες εταιρείες από όλον τον κόσμο έχουν προσφέρει βοήθεια στην Ουκρανία. Είναι ενθαρρυντικό ότι η εταιρεία μας είναι μία από αυτές. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Freedom Finance για τη φιλανθρωπική της διάθεση. Αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν να σωθούν πολλές ζωές» δήλωσε η Marina Bartoshek, διευθύνουσα σύμβουλος της Freedom Finance Ukraine.

«Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, πελατών, συγγενών και φίλων μας ζουν στην Ουκρανία. Είναι πολύ οδυνηρό να παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε ανακούφιση σε εκείνους που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στη χώρα. Από την αρχή του πολέμου, παρέχουμε στήριξη στους υπαλλήλους και στους πελάτες μας, συμμετέχουμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε ανθρωπιστικές αποστολές, μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Timur Turlov, διευθύνων σύμβουλος της Freedom. Holding Corp.