ELPEDISON: Πράσινο «ΠΑΡΩΝ» για ένα βιώσιμο ΜΕΛΛΟΝ

    Από: Startup Team

Σήμερα οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε ευμετάβλητα πλαίσια. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτούν από αυτές να λειτουργούν με υπευθυνότητα και διαφάνεια, κάτι στο οποίο στοχεύει και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μέσω αυτής προβάλλεται μεταξύ άλλων η υπευθυνότητα, η κοινωνική και περιβαλλοντική ευσυνειδησία, η ευαισθησία, η συνείδηση και η επιχειρηματική ηθική της επιχείρησης.

Η ELPEDISON, ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, συμβάλλει στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, με δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 820 MW.

Χρησιμοποιώντας ως καύσιμο αποκλειστικά φυσικό αέριο, η εταιρεία διασφαλίζει τη συνεχή ροή καθαρής ενέργειας, βάσει μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγικής διαδικασίας.

Παρέχοντας και σχεδιάζοντας νέες καινοτόμες υπηρεσίες, η ELPEDISON βοηθά τους 200.000 και πλέον πελάτες της να βελτιστοποιήσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση και, επομένως, να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Βασικός στόχος της εταιρείας είναι, μέσω της δραστηριότητάς της, να προσθέτει καθημερινά και με συνέπεια, αξία στην ελληνική κοινωνία, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, αλλά και ευρύτερα, της χώρας.

ELPEDISON DriveGreen

Στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας να αποτελεί τον ηγέτη στην παροχή κορυφαίων και καινοτόμων ενεργειακών λύσεων, η ELPEDISON εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης και ηλεκτροφόρτισης

Για κάθε υπάρχοντα ή νέο ιδιοκτήτη ηλεκτρικού οχήματος, η ELPEDISON προσφέρει μια ολιστική υπηρεσία, από την παροχή ενός νέου σύγχρονου EV Charger, μέχρι τις απαραίτητες υπηρεσίες εγκατάστασης και συντήρησης και την παροχή μίας πρότασης με πολλά οφέλη και προνόμια.

Οι φορτιστές είναι «έξυπνοι», ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει επιπλέον λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση της προόδου της φόρτισης του αυτοκινήτου του, µέσω αντίστοιχης εφαρμογής στο κινητό του.

ELPEDISON Green Certificate

Η υπηρεσία ELPEDISON Green Certificate βασίζεται στο Σύστημα Εγγυήσεων Προέλευσης, που έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαχειρίζεται στην Ελλάδα ο Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης.

Η υπηρεσία ELPEDISON Green Certificate διασφαλίζει στους πελάτες της ELPEDISON ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που προμηθεύονται προέρχεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές, βοηθώντας τους να μειώσουν και οι ίδιοι το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

ELPEDISON Energy Efficiency Services

Μέσω της υπηρεσίας ELPEDISON Energy Efficiency Services, η ELPEDISON προσφέρει στον επιχειρησιακό πελάτη πολύτιμα δεδομένα, εργαλεία και προτεινόμενες λύσεις, για τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος.

Η υπηρεσία ELPEDISON Energy Efficiency Services προφέρει μια συνολική προσέγγιση 360ο, που περιλαμβάνει την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού, την εγκατάστασή του, την πρόσβαση σε μία καινοτόμα cloud πλατφόρμα για παρακολούθηση της κατανάλωσής του σε πραγματικό χρόνοκαθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ορθότερη διαχείριση της ενέργειάς του.

Η υπηρεσία αφορά ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό καθώς και παραγωγή ΑΠΕ.

ELPEDISON SmartHome

Η νέα σειρά υπηρεσιών ELPEDISON SmartHome προσφέρει σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα για εξοικονόμηση ενέργειας μέσω καινοτόμων λύσεων οικιακού αυτοματισμού και διαχείρισης.

Η πρώτη υπηρεσία της σειράς Smart Home είναι o «έξυπνος» θερμοστάτης, σε συνεργασία με την εταιρεία- Somfy, μέσω της οποίας ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα νέο τρόπο διαχείρισης της θέρμανσής του.

Η ELPEDISON σύντομα θα επεκτείνει τη σειρά προϊόντων Smart Home με νέες προτάσεις, διευκολύνοντας την καθημερινή ζωή των πελατών της, προφέροντας παράλληλα λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και σε μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή: newmoney.gr