Η Acer μοιράζεται τα ορόσημα βιωσιμότητας της αποστολής Earthion στην Acer Green Day

    Από: Startup Team
  • Η Acer καλεί περισσότερους συνεργάτες και προμηθευτές να συμμετάσχουν στην αποστολή Earthion και να ενισχύσουν τις θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον
  • Η Acer επεκτείνει την Εφοδιαστική Αλυσίδα CDP[1] σε τρία επίπεδα προμηθευτών
  • Καινοτομίες σε λύσεις έξυπνων πόλεων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την προώθηση της βιωσιμότητας
  • Επέκταση του προγράμματος για τη διαμόρφωση καθημερινών “πράσινων” συνηθειών με το Acer 21-Day Challenge
  • Το Acer Chromebook Vero 514 είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά οικολογικών συσκευών Vero, που περιλαμβάνει laptop, desktop, οθόνες, προβολείς και αξεσουάρ

Καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά, η Acer προτρέπει περισσότερους συνεργάτες και προμηθευτές να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων με τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία. Με τον αυξανόμενο αριθμό φυσικών καταστροφών σε όλο τον κόσμο που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, απαιτείται εποικοδομητική και συλλογική δράση για την αντιμετώπιση αυτών των πιεστικών ζητημάτων.

Οι συντονισμένες ενέργειες είναι απαραίτητες, καθώς μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον. Σύμφωνα με το Thomson Reuters Foundation[2], οι προσπάθειες σε περιβαλλοντικά θέματα το 2022 θα πρέπει να διπλασιαστούν για να μειωθεί η ρύπανση από άνθρακα που έχει συσσωρευτεί την τελευταία δεκαετία, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ανώτατο όριο θέρμανσης των 1,5 βαθμών Κελσίου και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη και στους κατοίκους του. Κατανοώντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, η Acer καλεί περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο “πράσινο” κίνημα και μοιράζεται την πρόοδο των προσπαθειών της για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, που ολοκληρώθηκαν μαζί με τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και τους υπαλλήλους της στην Acer Green Day με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το χρέος τους για τη Γη.

Η Acer ξεκίνησε να ενσωματώνει πρακτικές βιωσιμότητας στις δραστηριότητές της πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Από το 2008, η εταιρεία εισήγαγε την Εφοδιαστική Αλυσίδα CDP για τη δημιουργία αναφορών αποκάλυψης των επιπέδων άνθρακα, με σκοπό τον προσδιορισμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών και λύσεων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της, ενώ από φέτος επεκτείνει τη δραστηριότητα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες προμηθευτών. Το 2013, άρχισε να αυξάνει σημαντικά το ανακυκλωμένο περιεχόμενο της συσκευασίας των φορητών υπολογιστών της. Το 2017, η Acer ξεκίνησε το Project Humanity για να ενώσει όλους τους εργαζομένους παγκοσμίως στη δημιουργία ενός πλαισίου βιωσιμότητας για φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες και να εμφυσήσει μια “πράσινη” φιλοσοφία στην εταιρική κουλτούρα, με συνολική συμμετοχή[3] πάνω από το 70% των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Με δέσμευση για ESG (Environmental, Social & Governance), η Acer ξεκίνησε το πρόγραμμα Earthion το 2021 και άρχισε να συνεργάζεται στενά με προμηθευτές και συνεργάτες, ώστε να φέρει φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες στο οικοσύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας, με πρωταρχικό στόχο την ενέργεια και τη σχεδίαση προϊόντων, το σχεδιασμό συσκευασίας, την παραγωγή, τα logistics και την ανακύκλωση. Από τη σχεδίαση μέχρι την κατασκευή, η Acer γνωρίζει καλά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις πίσω από αυτές τις διαδικασίες. Η κινητήρια δύναμη πίσω από το Earthion είναι η πεποίθηση κάθε μέλους ότι η αμοιβαία συνεργασία τους μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικά θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η σειρά συσκευών Vero της Acer κυκλοφόρησε το 2021 για να προσφέρει στους καταναλωτές πιο “πράσινες” επιλογές. Τα προϊόντα Vero σκοπεύουν να ενσωματώσουν φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλωμένα υλικά, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους και να μειώσουν την κατανάλωση υλικών, ώστε να μειωθεί τελικά η συνολική σπατάλη.