Η απάντηση της Μελίντα Γκέιτς στο πρόβλημα της φτώχειας

    Από: Startup Team

Μέσα από το ίδρυμα τους, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς προσπαθούν να βρούν έναν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα της φτώχειας σε όλο τον κόσμο και μέχρι στιγμής έχουν διοχετεύσει περί τα 45 δισ. δολάρια προς αυτό το σκοπό.

Η Μελίντα Γκέιτς, η επί 25 χρόνια σύζυγος του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, έχει φιγουράρει και η ίδια στις διάσημες λίστες του Forbes ως μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Business Insider, η φτώχεια είναι το βασικό πρόβλημα στο οποίο στρέφεται η κάθε τους δράση.

Και μέσα από τη συνέντευξη της εξηγεί πως υπάρχει μια εξαιρετικά απλή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Και είναι η Ισότητα μεταξύ των φύλων.

Συγκεκριμένα, η Μελίντα Γκέιτς υποστηρίζει πως όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ίσες με τους άντρες και έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους (ίσο) εισόδημα, βοηθά τόσο τις οικογένειες τους, όσο και την γενικότερη οικονομία του πλανήτη.

«Φτώχεια είναι να μην μπορείς να προστατεύσεις την οικογένεια σου» γράφει χαρακτηριστικά η συνιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού στο βιβλίο της, σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο αναφέρεται στις τρεις καριέρες της για να υποστηρίξα το επιχείρημα πως, η Μελίντα Γκέιτς έχει καταφέρει τόσα πολλά που ίσως τελικά και να έχει δίκιο!

Πηγή: Insider.gr