Η Carlsberg μόλις έφτιαξε το πρώτο χάρτινο μπουκάλι μπίρας

    Από: Startup Team

Ο δανέζικος ζυθοποιός κολοσσός παρουσιάζει δύο φιάλες πρωτότυπου ερευνών κατασκευασμένες από ίνες ξύλου και επενδυμένες με πολυμερές φραγμό στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Δημάρχων στην Κοπεγχάγη την Παρασκευή.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Coca-Cola Co., την εταιρία Absolut Vodka και την καλλυντική γιγαντιαία εταιρεία L’Oreal SA της Pernod Ricard SA για ένα έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων συσκευασίας.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο εργάζονται για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους εν μέσω πιέσεων από τους αγοραστές. Η Nestle SA έχει αποκαλύψει χαρτί για το προϊόν “Yes Fruits” καθώς και για τις συσκευασίες της με καρύδια, ενώ η Unilever δεσμεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να μειώσει κατά το ήμισυ τη χρήση του πλαστικού μέχρι το 2025.

Η Carlsberg έχει επίσης σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικούς δακτυλίους, που συνήθως συνδέονται με τη θαλάσσια ρύπανση, για να κρατήσει τα κουτιά αλουμινίου έξι πακέτων, και αν ‘τα αυτού θα χρησιμοποιήσει σταγόνες κόλλας για να κρατούν ενωμένες τις μπύρες.

Πηγή: Economytoday.gr