Η Danone Nutricia Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις της με τον οργανισμό “Μπορούμε”!

    Από: Startup Team

Σε μία μοναδική εκδήλωση στο εστιατόριο “Γήτεμα” του Πέτρου Συρίγου, η εταιρία Danone Nutricia Ελλάδος ανακοίνωσε τη σύμπραξή της με τον οργανισμό Μπορούμε και προσκάλεσε τους δημοσιογράφους και food bloggers να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό μάθημα μαγειρικής, του οποίου τα φαγητά προσφέρθηκαν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μετά την ενημέρωση των καλεσμένων, τόσο για την κοινωνική δράση της Danone, όσο και για τη δράση του οργανισμού «Μπορούμε», ένωσαν όλοι τις δυνάμεις τους και, με την καθοδήγηση του Πέτρου Συρίγου, δημιούργησαν πάνω από 100 μερίδες φαγητού, οι οποίες διατέθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η εταιρία Danone έχει ως αποστολή «να προσφέρουμε υγεία μέσω της διατροφής σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους» γεγονός που αποτελεί το θεμέλιο του «One Planet. One Health» που μέχρι σήμερα καθοδηγεί τη στρατηγική της. Άλλωστε σύμφωνα με τον ιδρυτή της Danone, Antoine Riboud, η υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Σε αυτές τις αξίες βασίστηκε ο ισχυρός δεσμός που έχει δημιουργηθεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Μπορούμε”, ο oποίος έχει ως αποστολή να μηδενίσει τη σπατάλη τροφίμων έτσι ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη. Ο οργανισμός «σώζει» καθημερινά φαγητό και τρόφιμα από κάθε πιθανό δωρητή, τα οποία προσφέρουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κοινωνική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζει επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Η κ. Ελεάνα Ιωάννου, Head of Marketing & External Communications Danone Nutricia, ανέφερε για αυτή τη συνεργασία «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να ενώσουμε το όραμα της Danone με ένα τόσο μοναδικό και ταυτόχρονο δυναμικό οργανισμό με τον οποίο συμμεριζόμαστε τις αξίες της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και της προστασίας του πλανήτη. Ανυπομονούμε για τις υπέροχες δράσεις που ακολουθούν!»

Η εταιρία Danone Nutricia Ελλάδας και ο οργανισμός «Μπορούμε», εκτός από την προσφορά τροφίμων στον οργανισμό, θα συμμετάσχει στα προγράμματα «Μπορούμε στη Λαϊκή» όπου εργαζόμενοι της εταιρίας θα βοηθήσουν, ως εθελοντές, στη συγκέντρωση τροφίμων από λαϊκές αγορές αλλά και θα χρηματοδοτήσει τη Δράση «Μπορούμε στο Σχολείο» από το Σεπτέμβριο έως το τέλος του χρόνου, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση παιδιών για το θέμα της σπατάλης του φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.