Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει το έργο του GIVMED για δεύτερη συνεχή φορά

    Από: Startup Team

Στην Ελλάδα, σχεδόν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να μεριμνήσουν για τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα λήγουν 34 εκατομμύρια κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο. Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) ανανεώνει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της προς το GIVMED, το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης των περισσευούμενων φαρμάκων, με νέα δωρεά ύψους $15,000.

Το GIVMED ξεκίνησε στα τέλη του 2015 από μια ομάδα νέων μαθητών στην Ελλάδα. Χαρτογραφώντας τις ανάγκες των κοινωφελών φορέων, το GIVMEDκατάφερε να ταιριάξει τη ζήτηση για φάρμακα με τη προσφορά από ιδιώτες, κοινωνικούς φορείς και τις φαρμακοβιομηχανίες. Ο κύριος στόχος του οργανισμού είναι να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, ενώ παράλληλα να μην σπαταλούνται φάρμακα επειδή λήγουν. Μέχρι σήμερα, το GIVMED έχει καταφέρει σημαντική πρόοδο προς αυτόν το στόχο. Μέσα από την πλατφόρμα του οργανισμού, 27,406 κουτιά φαρμάκων με συνολική χρηματική αξία ύψους € 264,000, έχουν φτάσει σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Η χρηματοδότηση του THI, θα επιτρέψει στο GIVMED να επεκτείνει το δίκτυό του, προσεγγίζοντας περισσότερους φορείς κοινωνικής πρόνοιας που χρειάζονται υποστήριξη, καθώς και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες που μπορούν να δωρίσουν φάρμακα. Επίσης θα διευκολύνει και τις απαραίτητες βελτιώσεις λογισμικού που θα επιτρέψουν στον οργανισμό να λαμβάνει και να επεξεργάζεται ακόμα μεγαλύτερο αριθμό φαρμάκων. Στόχος του τρέχοντος προγράμματος του GIVMED είναι να δωρίσει 8.000 κουτιά φαρμάκων συνολικής αξίας 80.000 € μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Συχνά υποτιμούμε τη δύναμη των μικρών ομάδων στην επίτευξη μεγάλων αλλαγών. Το GIVMED είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά, το πάθος και τη θέληση, πολλά μπορούν να επιτευχθούν με περιορισμένους πόρους και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υποστηρίζοντας το GIVMED δεν υποστηρίζουμε μόνο έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην επίλυση ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος. Υποστηρίζουμε έναν τρόπο, με τον οποίο βλέπουμε ότι πρέπει να γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Στην Ελληνική Πρωτοβουλία είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ανανέωση της υποστήριξής μας προς το GIVMED για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αυτός ο οργανισμός είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ότι αν υπάρχει η θέληση και η ευρηματικότητα, ακόμα και μία μικρή ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση ορισμένων σημαντικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα, η οποία παρέχει σημαντική βοήθεια στους συμπολίτες μας, που δεν διαθέτουν τα μέσα για να καλύψουν τις  φαρμακευτικές τους ανάγκες».

Ο κ. Θ. Βράτιμος, Συνιδρυτής και Στρατηγικός Σύμβουλος του GIVMED δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι, που η Ελληνική Πρωτοβουλία, για 2η συνεχή φορά εμπιστεύθηκε τον οργανισμό μας και συνέβαλε στο όραμά μας για άμεση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται. Η στήριξή της θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Όλα τα φάρμακα θα δοθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς, όπως κοινωνικά φαρμακεία, κλειστές δομές για ψυχικά ασθενείς, παιδιά ή πρόσφυγες, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».