Η Enel Green Power Hellas οργάνωσε δράση εθελοντικού καθαρισμούστην περιοχή της Βραυρώνας

    Από: Startup Team

Με το βλέμμα στραμμένο προς ένα «πράσινο» μέλλον, η Enel Green Power Hellas οργάνωσε ακόμη μια δράση εθελοντικού καθαρισμού, στηρίζοντας το κίνημα «Save Your Hood».

Η Enel Green Power Hellas, στο πλαίσιο του εθελοντικού της προγράμματος «Be The Hero», που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, πραγματοποίησε μία ακόμα δράση εθελοντικού καθαρισμού στηρίζοντας το σκοπό του εθελοντικού κινήματος “Save Your Hood”, αυτή τη φορά στην ακτογραμμή που περικλείει τον υδροβιότοπο της Βραυρώνας.

 

Συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Αττικής βρίσκεται στην περιοχή της Βραυρώνας στην εκβολή του ποταμού Ερασίνου, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύνθετο υγροτοπικό οικοσύστημα και ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, μέσα στα χρόνια, το πανέμορφο φυσικό τοπίο βάλλεται από τη ρίψη απορριμμάτων.

Εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas μαζί με τα παιδιά τους επισκέφθηκαν την περιοχή και μαζί με το εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood» έγιναν μία ομάδα και ξεκίνησαν τον καθαρισμό της έκτασης γύρω από τον υδροβιότοπο. Συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων αλλά και υλικών προς ανακύκλωση, όπως πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες αλουμινίου, οι εθελοντές συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 3.300 λίτρα απορριμμάτων, σε ακτογραμμή που ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο.

 

Συνεχής δέσμευση για καθαρό περιβάλλον

Σε συνέχεια του καθαρισμού στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, τον περασμένο Νοέμβριο, η αεικίνητη εθελοντική ομάδα της Enel Green Power Hellas για μία ακόμα φορά απέδειξε την ευαισθησία της για περιβαλλοντικά ζητήματα. Στόχος αυτή τη φορά ήταν να δώσουν νέα πνοή στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας και να στείλουν έναν ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Σε απόλυτη συνάρτηση με την παγκόσμια στρατηγική και στόχους της εταιρείας, η Enel Green Power Hellas δεσμεύεται να συνεχίσει τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εμπλέκοντας ενεργά τους ανθρώπους της προς την επίτευξη του οράματός της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω της πράσινης μετάβασης.

Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στους Στόχους 13: Δράση για το Κλίμα, 15: Ζωή στη Στεριά και 17:Συνεργασία για τους Στόχους.