Η Freedom Finance Europe στηρίζει τα ουκρανικά σχολεία σε συνεργασία με το ίδρυμα «Let’s Help Together»

    Από: Startup Team

Η Freedom Finance Europe, μέλος της Freedom Holding Corp., προχώρησε στη δωρεά τριών εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση των χώρων «Freedom Space». Πρόκειται για ένα έργο που έχει στόχο τη δημιουργία ασφαλών καταφυγίων σε ουκρανικά σχολεία, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους μαθητές σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών. Το έργο ξεκίνησε σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Let’s Help Together του Andriy Bogdanets.

Σύμφωνα με τη UNICEF, λόγω των ρωσικών επιθέσεων η σχολική εκπαίδευση διακόπηκε για 5,7 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας. Ο στόχος του προγράμματος «Freedom Space» είναι να παρέχει συνεχή πρόσβαση στην εκπαίδευση και να διευκολύνει την επιστροφή σε μαθήματα διά ζώσης από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Με σκοπό την προώθηση της κοινωνικοποίησης και της εκπαίδευσης, επιλέχθηκαν 69 σχολεία σε 12 περιοχές της Ουκρανίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Freedom Space». Μεταξύ αυτών είναι οι περιοχές Χάρκοβο, Μικολάιβ, Λβιβ, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ζιτομίρ και Πολτάβα.

Οι χώροι θα είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαμόρφωση ασφαλών καταφυγίων ενώ θα καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του «Freedom Space» είναι η χρήση της θεραπείας Hibuki, μιας ισραηλινής μεθόδου διαχείρισης του στρες με ειδικά σχεδιασμένα μαλακά παιχνίδια.

Ο Andriy Bogdanets, ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Let’s Help Together», ευχαρίστησε τη Freedom Finance Europe για τη στήριξη του έργου. «Ο πόλεμος έφερε μεγάλη αστάθεια στη ζωή των παιδιών της Ουκρανίας, εμποδίζοντάς τα να αποκτήσουν εκπαίδευση και να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία. Η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στα ουκρανικά σχολεία είναι επιθυμία πολλών και θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα. Αυτό το έργο θα δώσει ελπίδα και υποστήριξη στα παιδιά και θα τα βοηθήσει να συνεχίσουν την κοινωνικοποίησή τους. Η εκπαίδευση είναι επένδυση στο μέλλον μας και πρέπει να δώσουμε αυτό το μέλλον στις επόμενες γενιές».

«Αναγνωρίζουμε ότι οι ουκρανοί μαθητές χρειάζονται υποστήριξη τώρα περισσότερο από ποτέ και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την άνεσή τους. Ο χώρος «Freedom Space» θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν χαρά, έμπνευση για μάθηση και την ευκαιρία να αναπτυχθούν ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., Timur Turlov.

Το 2022, η Freedom Finance Europe διέθεσε 6,6 εκατομμύρια ευρώ σε ουκρανικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την αγορά ασθενοφόρων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.