Η Μαδρίτη απαγορεύει τα ρυπογόνα οχήματα στο κέντρο της πόλης

    Από: Startup Team

Τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές θα μπορούν να οδηγούν ελεύθερα στο κέντρο της Μαδρίτης ενώ τα παλαιότερα αυτοκίνητα που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση θα αποκλείονται.

Τα βενζινοκίνητα οχήματα που που είναι καταχωρημένα πριν από το 2000 και τα ντίζελ που καταχωρήθηκαν πριν από το 2006 απαγορεύονται να εισέλθουν στη ζώνη, σύμφωνα με τον Guardian. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων και ταξί, αλλά η κίνηση σηματοδοτεί μια νέα εποχή και αποδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη συμφόρηση.

Η ζώνη αυτή, που ονομάζεται Madrid Central, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ισπανίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων κατά 90% (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990) και την πλήρη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης λέει ότι το σχέδιο σημαίνει ότι η περιοχή θα γίνει «ένας πνεύμονας για την πόλη στην καρδιά της Μαδρίτης». «Το όφελος της ζώνης δεν είναι μόνο ο καθαρότερος αέρας, αλλά και ο λιγότερος θόρυβος και η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Όλα αυτά θα δώσουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες ένα πιο φιλόξενο και υγιεινό περιβάλλον».

Πηγή: startupper.gr