Η Samsung Electronics Hellas και ο Δήμος Αμαρουσίου συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα σεμιναρίων «Καινοτομία σε κάθε ηλικία»

    Από: Startup Team

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει βασικές ψηφιακές δεξιότητες στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Η Samsung Electronics Hellas και ο Δήμος Αμαρουσίου συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα σεμιναρίων «Καινοτομία σε κάθε ηλικία», με στόχο την εκπαίδευση των πολιτών άνω των 60 ετών σε βασικές δεξιότητες χρήσης έξυπνων συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα σεμιναρίων «Καινοτομία σε κάθε ηλικία» απευθύνεται στα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου και περιλαμβάνει 3 κύκλους μαθημάτων, που θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2024. Η έναρξη του πρώτου κύκλου σεμιναρίων ξεκίνησε στο τέλος Μαΐου και θα έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα[1].

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου ώστε να μπορούν να κάνουν αναζητήσεις, καθώς και στην πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές, για να μπορούν να επικοινωνούν ευκολότερα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το πρόγραμμα, επίσης, περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν από τις ρυθμίσεις οθόνης μέχρι δημιουργία λογαριασμού e-mail, λήψη φωτογραφιών, βιντεοκλήσεις, ασφάλεια συσκευής και άλλα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο στόχος μας, για την αναβάθμιση των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα της πόλης μας και ειδικότερα, στον τομέα της εκπαίδευσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση  των νέων τεχνολογιών, υλοποιείται μέσα από τη διαχρονική και ειλικρινή συνεργασία με την εταιρεία Samsung Electronics Hellas. Παράλληλα, με την εξαιρετική δουλειά του αρμόδιου Γραφείου μας, για την αναζήτηση χορηγιών καθώς και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων που διενεργεί ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. φροντίζουμε για τη διεξαγωγή μαθημάτων πληροφορικής, ώστε τα άτομα της τρίτης ηλικίας να συμμετέχουν ισότιμα στις προκλήσεις που επιτάσσουν οι εξελίξεις στην σύγχρονη κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Byung Moo Theofilos Shin, συμπλήρωσε: «Στη Samsung, πιστεύουμε ότι η καινοτομία και η ανάπτυξη καθοδηγούνται από μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς. Γι’ αυτό επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα, όπου όλοι νιώθουν μέλος της και έχουν ίσες ευκαιρίες. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, να επικοινωνούν με τους αγαπημένους τους και να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, την ομάδα του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και φυσικά τους εκπαιδευτές της Samsung Electronics Hellas, που έδωσαν πνοή σε αυτό το πρόγραμμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμπειροι εκπαιδευτές της Samsung Electronics Hellas θα υποστηρίξουν όλη τη διαδικασία μάθησης των συμμετεχόντων, με διαρκή παρουσία και καθοδήγηση και στους τρεις κύκλους του προγράμματος. Το πρόγραμμα σεμιναρίων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)[2].

[1]1ος κύκλος: 29 Μαΐου – 23 Ιουνίου, 2023

2ος κύκλος: Οκτώβριος – Νοέμβριος (αναμένεται επιβεβαίωση) , 2023

3ος κύκλος: Μάιος-Ιούνιος (αναμένεται επιβεβαίωση), 2024

[2] Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Αρτεμις» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στο οποίο συγχωνεύτηκαν τα Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί Σταθμοί» και «Κ.Α.Π.Η.» και συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.